اصفهان - ایرنا - دبیر جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ بهایی گفت: در هفدهمین دوره این جشنواره، مذاکره‌های بین سرمایه‌گذاران و سرمایه‌پذیران و صاحبان ایده‌های نوآورانه و فناورانه در قالب برنامه " رویداد سرمایه " انجام می‌شود که اجرای آن از مرداد جاری آغاز شد.

عبدالرضا کبیری روز یکشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود: در دوره‌های گذشته جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی، مذاکره‌های بین سرمایه‌گذاران و صاحبان ایده و فن در طول برگزاری جشنواره صورت می‌گرفت که فرصت محدودی بود اما امسال در هفدهمین دوره جشنواره این کار در قالب برنامه "رویداد سرمایه" و از مرداد جاری انجام می‌شود.

وی بابیان اینکه برنامه رویداد سرمایه به این شکل امسال برای نخستین بار در جشنواره شیخ بهایی اجرا می‌شود، ادامه داد: در این برنامه مذاکره‌های بین سرمایه‌گذاران و صاحبان ایده قبل از زمان برگزاری جشنواره انجام می‌شود و مذاکره‌هایی که به نتیجه رسیده است در جشنواره معرفی می‌شوند تا کارهای نهایی و انعقاد تفاهم‌نامه آن‌ها انجام شود.
کبیری با اشاره به اینکه از صنایع بزرگ و سرمایه‌گذاران بخش خصوصی برای شرکت در این برنامه دعوت‌شده است، خاطرنشان کرد: بانک اطلاعاتی نیز از شرکت‌های فناوری و دانش‌بنیان مستقر در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان و پارک‌های علم و فناوری سایر استان‌ها و همچنین شرکت‌هایی که در ۱۶ دوره قبلی جشنواره شرکت کردند، تهیه‌شده است.

وی اضافه کرد: از پارک‌های علم و فناوری نیز خواستیم که شرکت‌های علاقه‌مند به ورود به سرمایه‌گذاری را به دبیرخانه جشنواره شیخ بهایی معرفی کنند تا بانک اطلاعاتی و فهرست ما تکمیل شود و بر اساس آن با سرمایه‌گذاران مذاکره انجام شود.

کبیری نقش جشنواره شیخ بهایی را حلقه رابط بین سرمایه‌گذار و سرمایه پذیر عنوان کرد و گفت: شرکت‌های متقاضی جذب سرمایه‌بر اساس نوع فعالیت، دسته‌بندی و به سرمایه‌گذاران معرفی می‌شوند تا در صورت تمایل هر یک از آن‌ها مذاکره‌ها با میزبانی جشنواره شیخ بهایی و شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان انجام شود.

وی بابیان اینکه موضوعاتی مانند مسائل محیط‌زیست، آب، پساب و انرژی جذابیت بیشتری برای سرمایه‌گذاران دارد، افزود: در چند سال اخیر شرکت‌هایی با زمینه فعالیت درباره فناوری اطلاعات، پزشکی و مسائل مرتبط با کرونا در جذب سرمایه‌گذار بیشتر موفق بوده‌اند.

دبیر جشنواره ملی شیخ بهایی با تأکید بر لزوم توانمندسازی، آموزش و آشنایی مدیران شرکت‌های فناور به‌ویژه نوپا با مسائل مذاکره و سرمایه‌گذاری، اظهار داشت: ما ایده‌ها و سرمایه‌گذاران خوبی داریم اما برخی مذاکره‌ها به دلیل آشنا نبودن با اصول آن به نتیجه نمی‌رسد.

وی همچنین با اشاره به برگزاری جلسه‌هایی با چهار موضوع "کشاورزی، محیط‌زیست، منابع آبی و امنیت غذایی"، " فناوری اطلاعات و امنیت" ، "نفت و انرژی" و " صنایع خلاق" در هفدهمین دوره جشنواره شیخ بهایی، خاطرنشان کرد: ۲ سخنرانی کلیدی نیز درباره فناوری‌های برتر دنیاخواهیم داشت.

کبیری برگزاری کارگاه‌های آموزشی را از دیگر برنامه‌های جشنواره شیخ بهایی دانست و گفت: نشست‌های پرسش و پاسخ با موضوع شعار امسال و با حضور مدیران پارک‌های علم و فناوری منتخب و دارای سابقه فعالیت طولانی‌تر برگزار می‌شود.

وی با اشاره به اینکه فرصت ثبت‌نام در بخش‌های مسابقه‌ای جشنواره تا ۱۵ مرداد است، افزود: امسال تلاش می‌شود که سطح جوایز جشنواره ارتقا یابد.

هفدهمین جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی ۲۴ تا ۲۶ آبان امسال هم‌زمان با هفته جهانی کارآفرینی و باهدف حفظ و ارتقای جایگاه جشنواره به‌عنوان برترین رویداد فناوری کشور، زمینه‌سازی برای اثرگذاری اقتصاد دانش‌بنیان در توسعه پایدار و پیشرفت کشور، جهت‌دهی به فعالیت‌های فن­‌آفرینانه به‌منظور حل مسائل و چالش‌های اساسی و جهت‌گیری به سمت یک رویداد بین‌المللی و جذب طرح‌های موفق از خارج از کشور باهدف تأثیرگذاری بیشتر بر زیست‌بوم نوآوری و فناوری برگزار می‌شود.

 بخش‌های مسابقه‌ای هفدهمین جشنواره ملی فن‌­آفرینی شیخ‌هایی " طراحان کسب‌وکار " و " فن آفرینی و تجاری‌سازی فناوری" است.

جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ بهایی به‌عنوان نخستین رویداد فن‌آوری و فن‌آفرینانه کشور توسط شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار می‌شود.