به گزارش روز یکشنبه ایرنا، علی رضا شاهدی در کارگروه آرد و نان شهرستان مرند با بیان اینکه نگرانی از خرید گندم و نگهداری آن نداریم، اظهار کرد: گندم خریداری شده در سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۹ درصد افزایش داشته است.
وی خاطرنشان کرد: در شهرستان مرند نیز از ۱۲ هزار تن پیش بینی خرید گندم تاکنون یک هزار و ۸۱۲ تن خرید تضمینی ، ۱۱۰۰ تن خرید توافقی و ۲۱۰ تن گندم بذری خریداری شده است که امیدواریم پیش بینی خرید با پرداخت وجوه کشاورزان به زودی محقق شود.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی آذربایجان شرقی افزود: با اجرای طرح اصلاح هدفمندی یارانه ها در راستای پیشگیری از قاچاق آرد و فروش خارج از شبکه آن که سالانه موجب خروج بخش زیادی از آرد مصرفی کشور به آن سوی مرزها می شد، تعداد فروش نان و ساعات فعالیت نانوایی ها مشخص و به ازای فروش نان، هزینه آرد با نرخ دولتی به حساب نانوایی ها واریز می شود.
وی با بیان اینکه تمامی نانواییها با نصب دستگاه کارتخوان هوشمند به صورت منظم رصد میشوند و در مرحله بعد هر نانوا براساس میزان پخت نان یارانه دریافت میکند، ادامه داد: با اجرای این طرح ساماندهی بیشتری بر نحوه پخت و توزیع نان انجام خواهد شد و با توجه به اینکه فعلا آرد یارانهای بین واحدهای نانوایی توزیع می شود شکل پرداخت یارانه نان تغییری نخواهد داشت و بعد از اینکه آرد نانواییها آزاد شد دولت مابهالتفاوت قیمت نان را به حساب نانوایان واریز می کند تا مردم کماکان نان را به قیمت قبل خریداری کنند.
شاهدی با اشاره به نصب دستگاه های هوشمند در ۹۰ درصد نانوایی های استان گفت: آذربایجان شرقی یکی از استان های نمونه کشور در این خصوص است.
وی با بیان اینکه از ۶ هزار و ۲۰۰ واحد نانوایی در استان که آرد یارانه ای دریافت می کنند برای بیش از پنج هزار و ۵۰۰ واحد نانوایی واجد شرایط کارتخوان هوشمند نصب شده است، افزود: بقیه نانوایی ها به علت تغییر نام، فوتی، نقل و انتقال در دست اقدام بوده که به زودی این نانوایی ها هم به کارتخوان مجهز خواهند شد.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان عرضه خارج از شبکه را جدی ترین معضل گندم یارانهای دانست و گفت: اگر عرضه خارج از شبکه را جدیترین معضل گندم یارانهای بدانیم، با این ساز و کار و به شرط رسیدن نان به دست مردم یارانه به هدف اصابت می کند، بنابراین در این طرح عرضههای خارج از شبکه حذف می شود.
به گزارش ایرنا، امسال در آذربایجان شرقی ۴۵۷ هزار هکتار از مزارع زیر کشت گندم رفته که ۷۵ هزار هکتار آبی و بقیه دیم است.