میرداد میردادی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اظهار داشت: برای مقابله با جاری شدن رواناب و آبگرفتگی در سطح شهر تمامی نیروهای خدمات شهری شهرداری قشم از فردا (دوشنبه سوم تا جمعه هفتم مرداد ۱۴۰۱) در حالت آماده باش هستند و تجهیزاتی همچون ماشین آلات مکانیزه سنگین و سبک در نقاط مختلف شهر برای مدیریت شرایط اضطراری عمومی و پیچیده احتمالی به کارگیری خواهند شد.
وی خاطرنشان کرد: تمام مسیل ها، انهار و کانال های آب به طور مداوم رصد می شوند تا روان آب و سیلاب احتمالی مدیریت شود.
شهردار قشم ادامه داد: برای مدیریت سیلاب و پیشگیری از وقوع مخاطرات احتمالی به ویژه با توجه به تغییرات جوی و اقلیمی به وجود آمده که سبب افزایش رگبار شدید باران همراه با رعد و برق و تگرگ، تند باد لحظه ای همراه با گرد و خاک در مدت زمان کوتاه و با شدت زیاد خواهد شد و در راستای تاب آوری، اقدامات پیشگیری انجام شده است.
میردادی توضیح داد: همچنین محله هایی که در سال های گذشته به واسطه بارش باران دچار آب گرفتگی شده اند، مورد بررسی قرار گرفتند تا اگر بارندگی شدیدی صورت گیرد تا حد امکان با تلاش نیروهای خدمات شهری شهرداری قشم در کنار سایر نیروهای خدمات رسان دچار مشکل نشود.
وی با اشاره به اینکه رفع کامل مشکل آبگرفتگی معابر امری بسیار پر هزینه، زمانبر و نیازمند همراهی اهالی محلات است، افزود: قشموندان میتوانند با رعایت مواردی چون پرهیز از رهاسازی زباله در معابر، جوی ها و کانالهای سطح شهر، مانع از انباشت و انسداد کانال های دفع آبهای سطحی و مسیل ها شوند، چرا که این موضوع نه تنها زحمت نیروهای خدماتی شهرداری را چندین برابر می کند، بلکه مشکلات بسیاری را نیز برای آنها فراهم میکند که آبگرفتگی معابر در زمان بارندگیهای شدید از آن جمله است.
جزیره قشم با وسعت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر داز توابع هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.
شهرستان قشم شامل جزیرههای قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آبهای خلیج فارس گسترده شده است.