علیاکبر باغبان روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: تصفیه خانه فاضلاب واقع در جنوب شهر سمنان تعمیر شد، به این معنا که سیستم کلرزنی فعال، پمپ هوادهی نصب و خرابیهایی که از قبل بود برطرف شد و در صورت احداث تصفیهخانههای محلی، تصفیهخانه جنوب شهر فقط با کمی بازآماد کفایت میکند.
وی با بیان اینکه قرار است ۲۵ الی ۳۰ درصد از این آب در فضای سبز شهر سمنان استفاده شود افزود: آب ناشی از تصفیهخانه فاضلاب بیشتر برای استفاده در صنعت مناسب است و قرار است مقدار بیشتری از باقیمانده آن متعلق به همین حوزه باشد و کمی نیز در حوزه زراعت چوب، پنبه و علوفه دام مصرف خواهد شد.
مدیر طرح تصفیه پساب شهری سمنان گفت: بر اساس قرارداد، باید ۸۰ کلیومتر به لولهکشی فاضلاب شهر سمنان اضافه شود که تا کنون ۱۲ کیلومتر از این تعهد اجرا شد و ۶۸ کیلومتر باقی مانده است.
باغبان بیان کرد: بر اساس تعهد، تصفیهخانههای محلی و جنوب شهر سمنان باید تا پایان سال ۱۴۰۲ تکمیل شود و برای تکمیل خطوط فاضلاب شهر سمنان نیز تا سال ۱۴۰۳ فرصت وجود دارد.
وی افزود: در سال ۱۴۰۰، اعتبار زیادی به این طرحها اختصاص نیافته بود اما در سال ۱۴۰۱ این اعتبار دستکم هشت برابر شده است.
مدیر طرح تصفیه پساب شهری سمنان گفت: در حال حاضر و با قیمتهای کنونی، میزان اعتبار مورد نیاز برای این طرحها پنج هزار میلیارد ریال است اما با توجه به نوسانات قیمت، میزان نهایی اعتبار مورد نیاز را نمیتوان به طور دقیق بیان کرد.
به گزارش ایرنا، اجرای طرح تکمیل تصفیه خانه فاضلاب شهر سمنان در گذشته بر عهده یک شرکت هندی بود که با قرارداد جدید به شهرداری سمنان سپرده شد.
۹۴۲ واحد صنعتی فعال استان سمنان به شبکه تصفیه فاضلاب متصل است.
میانگین بارش استان سمنان از ابتدای سال آبی تا کنون(مهر ۱۴۰۰ تا پایان خرداد ۱۴۰۱) نسبت به مدت مشابه در بلندمدت ۴۹ درصد کاهش یافت و ۲ شهر و ۳۰ روستای استان در تابستان امسال درگیر تنش آبی است.
نیاز آبی استان سمنان ۱۰۵ میلیون مترمکعب در سال است که اکنون ۸۱ میلیون مترمکعب در سال برای استان آب تامین میشود.