به گزارش یکشنبه ایرنا، جلال رحیم زاده در گفتگو با خبرنگاران با بیان اینکه در سال زراعی جاری ۲۱ هزار هکتار از اراضی زراعی این استان به ویژه در منطقه ورزقان به زیر کشت محصول عدس رفته بود، افزود: از این میزان سطح زیر کشت، بیش از ۱۳ هزار و ۶۵۰ تن محصول برداشت شده و روانه بازار مصرف میشود.
وی با بیان اینکه آذربایجان شرقی هم در سطح زیر کشت و هم در زمینه میزان برداشت رتبه دوم کشور را بعد از استان اردبیل به خود اختصاص داده است، ادامه داد: کیفیت محصول عدس به ویژه عدس ورزقان در رتبه نخست کشوری قرار داشته و دارای شهرت ملی است.
رحیم زاده با بیان اینکه محصول عدس آذربایجان شرقی به علت تولید به شکل ارگانیک و محصول سالم از مرغوبیت و سلامت بالایی برخوردار است، گفت: بعد از شهرستان ورزقان، شهرستان های اهر، سراب، میانه و هریس به ترتیب بیشترین سطح زیر کشت عدس را به خود اختصاص داده اند.
مدیر جهادکشاورزی شهرستان ورزقان نیز با بیان اینکه سطح زیر کشت عدس در شهرستان ورزقان، ۱۳ هزار و ۹۱۶ هکتار بود گفت: تولید محصول عدس شهرستان بالغ بر ۹ هزار و ۷۰۰ تن بوده است.
سعید پورحیدر با بیان اینکه شهرستان ورزقان رتبه نخست تولید عدس استان آذربایجان شرقی را به خود اختصاص داده است، افزود: تولید ۱۲ درصد عدس کشور به شهرستان ورزقان اختصاص دارد.
وی با بیان اینکه عدس از محصولات اصلی زراعی شهرستان ورزقان و بعد از گندم در رتبه دوم قرار دارد ادامه داد:عدس در تناوب با غلات کشت می شود و نقش بسزایی در بهبود حاصلخیزی، ساختار خاک و افزایش عملکرد دارد .
مدیر جهادکشاورزی شهرستان ورزقان افزود: امسال ۹ هزار و ۲۰۵ هکتار از مزارع عدس شهرستان در قالب طرح جهش تولید در دیمزارها کشت شده است و کشاورزان طرف قرارداد از توصیه های آموزشی ترویجی و توزیع رایگان کودهای بذر مال و اسید آمینه بهره بردند.
وی با بیان اینکه کشت پاییزه این محصول به دلیل استفاده بهینه از بارش ها تولید بالایی نسبت به کشت بهاره دارد، گفت: مدیریت جهاد کشاورزی تلاش دارد با برگزاری مزارع نمایشی و کلاسهای آموزشی ترویجی کشت پاییزه این محصول را افزایش دهد .
پورحیدر افزود: از جمله مشکلات عدس کاران منطقه، نبود ماشین آلات برداشت و واحدهای بسته بندی در شهرستان می باشد.
به گزارش ایرنا،میزان متوسط تولید عدس در ایران برابر با ۸۰ هزار تن است که ۹۱ درصد آن را کشت دیمی و ۹ درصد باقی مانده را کشت آبی تشکیل میدهد؛ استان های اردبیل، آذربایجان شرقی و لرستان به ترتیب در رتبه های اول، دوم و سوم استان های پیشرو در تولیدات عدس قرار دارند و سرانه مصرف آن در ایران در حدود سه کیلوگرم است و نسبت به سایر حبوبات از محبوبیت بیشتری در میان مصرف کنندگان قرار دارد.