تهران - ایرنا - سودان در چند روز اخیر شاهد تحولات جدی بود؛ تصمیم ارتش این کشور برای تشکیل شورای عالی نیروهای مسلح دیری نپایید و در نهایت با عقب نشینی در برابر غیر نظامیان اعلام کرد که قدرت را صادقانه به آنها واگذار می‌کند.

به گزارش امروز (یک شنبه) ایرنا، به دنبال تظاهرات میلیونی مردم سودان علیه دولت نظامی این کشور برای واگذاری کامل دولت به غیرنظامیان، ارتش سودان اعلام کرد، قدرتی که خونریزی را به همراه داشته باشد در دست نمی‌گیرد.
عبدالفتاح البرهان رئیس شورای حاکمیت سودان سه هفته پیش گفته بود که این شورا پس از تشکیل دولت آینده، منحل و شورای عالی نیروهای مسلح تشکیل خواهد شد.
تظاهرات علیه دخالت ارتش سودان در امور دولت غیرنظامی در مناطق مختلف سودان از ۲۵ اکتبر سال گذشته تاکنون تقریبا هر روز برگزار می‌شود.



به دنبال کودتای نظامی در سودان در صبح روز ۲۵ اکتبر سال میلادی گذشته (سوم آبان ۱۴۰۰)، «عبدالله حمدوک» نخست وزیر و بسیاری از سیاستمداران سودانی بازداشت و حمدوک روز بعد آزاد شد.
در ۲۱ نوامبر (۳۰ آبان ۱۴۰۰) نظامیانی که با کودتا قدرت را به دست گرفته بودند با نخست وزیر دولت منحل شده سودان برای بازگشت او به سمت خود به توافق رسیدند؛ این توافق میان اعضای نظامی شورای حاکمیت و نخست‌وزیری سابق به دست آمد و قرار شد حمدوک با مشورت تمامی نیروهای سیاسی به جز حزب «کنگره ملی» که در دوره "عمر البشیر" قدرت را در سودان در دست داشت، دولت تشکیل دهد. اگر چه این دو در مورد چند موضوع دیگر از جمله آزادی تمامی زندانیان سیاسی توافق کردند، اما حمدوک در ۲ ژانویه گذشته از سمت خود استعفا داد.
سرانجام، ۹ ماه پس از کودتای نظامی در سودان و استقرار دولت نظامی، ارتش سودان در بیانیه‌ای اعلام کرد قدرت را واگذار و به ماموریتی که در قانون اساسی به آنها محول شده عمل خواهد کرد.
خبرگزاری سودان روز گذشته به نقل از سرلشکر «محمد حمدان دقلو (حمیدتی)» معاون رئیس شورای حاکمیتی سودان گزارش کرد که ارتش سودان تصمیم گرفته فرصت را به نیروهای انقلابی و نیروهای سیاسی ملی بدهد تا بدون دخالت نظامیان با هم گفت وگو کرده و به توافق برسند.
این تحولات در سودان در شرایطی صورت می‌گیرد که این کشور همچنان در روزهای گذشته شاهد درگیری‌های خونین قبیله‌ای بود که بنا به اعلام وزارت بهداشت سودان، طبق آخرین آمار، در درگیری میان قبایل در منطقه نیل آبی ۱۰۵ نفر کشته و ۲۹۱ نفر دیگر نیز زخمی شدند.



به گفته «فرحان حق» معاون سخنگوی سازمان ملل، درگیری‌ها در اوج نیازهای بشردوستانه در سودان رخ داد که در حال حاضر بیش از ۱۴ میلیون نفر در این کشور به کمک نیاز دارند.
سازمان ملل خواستار پایان دادن به خشونت و جستجوی راه حل‌های قابل قبول برای همه در منطقه نیل آبی در جنوب شرقی سودان شده است.