تهران - ایرنا - معاون وزیر جهاد کشاورزی و رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: سرعت بیابان زایی در کشور یک میلیون هکتار در سال است در حالی که حداکثر کاری که برای کاهش آن انجام می‌شود ٣٠٠ هزار هکتار است.

به گزارش خبرنگار محیط زیست ایرنا، عباسعلی نوبخت روز یکشنبه در کارگروه ملی ارتقای فرهنگ حفاظت از محیط زیست افزود: ایران از لحاظ گونه های گیاهی و جانوری کشوری غنی است و ٨ هزار گونه گیاهی در آن وجود دارد.  

وی اظهارداشت: در چند سال گذشته با محیط زیست و طبیعت درست رفتار نکردیم این در حالیست که طبیعت با ما شوخی ندارد، تمام گونه های مختلف گیاهی و جانوری برای خود خط ارتفاعی دارند که ما آنرا دستکاری کردیم، مثلا رشد انار در شمال کشور در ارتفاع ٧٠٠ متر از دریا انجام می شود که ممکن است به مرور تغییر کند، الان در برخی موارد ارتفاع رشد گیاهی ۴٠٠ تا ۶٠٠ متر بالاتر رفته است. این فاجعه زیست بومی است که در حال رخ دادن است.  

وی اظهارداشت: اگر یک مرتع درجه یک به مرتع درجه دو تبدیل شود شاید برای غیر متخصصان مشهود نباشد اما یک فاجعه زیست بومی است. این مسئله شوخی بردار نیست و باید با جدیت به آن بپردازیم.  

وی تاکید کرد: ما متولی امنیت زیستی هستیم اگر به خطر بیفتد امنیت غذایی ما هم به خطر خواهد افتاد این یک هشدار است.  

نوبخت گفت: باید این فرهنگ را جا بیندازیم که هر ایرانی با هر تفکری در هر کجای کشور که زندگی می کند سالانه یک نهال بکارد.  

وی افزود: در کشور ١۴ میلیون و ٣۵۵ هزار هکتار جنگل داریم، جنگل های زاگرس ٢ برابر بزرگترین سد کشور آب تولید می کند، اکسیژن ۶٠ میلیون نفر را تامین می کند این در حالیست که در حال نابود شدن هستند، جنگل های شمال از سال ١٣۶٩ تا کنون بیش از ٧٠ نوع بیماری و افت را تجربه کرده است، ما برای حفظشان چه کار کردیم؟ حتی حقابه را هم از آنها دریغ می کنیم، چرخه هیدرولیکی را به هم زدیم آن وقت انتظار داریم که جنگل ها همچنان کارایی خود را داشته باشند.