به گزارش ایرنا، تولید مجموعه مستند قهرمانهای معمولی به عنوان تازهترین محصول مرکز مستند و تلویزیونی سوره به تهیهکنندگی مجتبی حیدری با پرداختی به قهرمانان خاموش جامعه کلید خورد.
این مجموعه مستند که کارگردانی آن را مجتبی حیدری، مهدی رشوند، محمدحسین شاهقلی و محمدصادق بکتاشیان برعهده دارند، سعی دارد به سراغ افراد تاثیرگذار در حوزههای مختلف اجتماعی برود؛ افرادی که عجیب و غریب نیستند اما بیشتر از توانشان با وجود همه مشکلات و شکستها تلاش میکنند تا رشد کنند و روی پای خود بایستند.
قهرمانهای معمولی قصه ورزشکاران، کارآفرینان، فعالان حوزه گردشگری، فعالان محیطزیست و... را روایت میکند که کمتر نامشان شنیده شده است. قصه کسانی که بدون برخورداری از امکانات زیاد، بر همه مشکلات و شکستها غلبه میکنند و سعی در پیشرفت خود و اطرافیانشان دارند.
قهرمانهای معمولی که به مجری طرحی آژانس مستند سو تولید میشود، در ۱۳ قسمت طراحی شده و برای پخش از رسانه ملی آماده میشود. مجتبی حیدری پیش از این مستند من زنده برگشتم را با روایتی ملتهب از سوختبرهای سیستان و بلوچستان در همکاری با مرکز مستند و تلویزیونی سوره تولید کرده بود که برای نخستین بار در پانزدهمین جشنواره سینماحقیقت به نمایش درآمد.
«جان فلزی» آماده نمایش شد
مستند جان فلزی به تهیه کنندگی و کارگردانی ابوالفضل توکلی پرتره مهدیه دهقانی هنرمندی است که با ساخت مجسمه از فلزات اسقاطی شهرت جهانی پیدا کرده است.
جان فلزی تولید جدید شبکه مستند سیماست که پنجشنبه ۶ مرداد ساعت ۲۲ از این شبکه پخش میشود.
توکلی درباره سوژه این مستند گفت: این فیلم پرترهای از خانم مهدیه دهقانی هنرمند مجسمهساز کرمانی است که موفقیتها و جوایز بینالمللی زیادی را کسب و شهرت جهانی پیدا کرده است. در این مستند مروری بر فعالیت و موفقیتهای این بانوی هنرمند داریم.
وی افزود: خانم دهقانی شخصیت بسیار متواضعی دارد و همواره به دور از دوربین و رسانه کار میکند. در ابتدا وقتی با ایشان صحبت کردم که مستندش را بسازیم، نپذیرفت و حتی بعدا اعتراف کرد که خیلی تمایلی نداشته این مستند ساخته شود اما با پیگیریهایی که داشتیم پذیرفتند که در شهر کرمان خدمتشان برسیم.
کارگردان مستند جان فلزی درباره چرایی توجه به این سوژه گفت: فلزات جنس خشنی دارند و آهنگری کاری است که اصولا خانمها بدان رجوع نمیکنند اما خانم مهدیه دهقانی با وجود حس زنانه و مادرانهای که دارد، خیلی خوب با فلزات کنار آمده و با چیدمان هنرمندانه این فلزات اسقاطی در کنار هم، کارهای بسیار هنرمندانهای ساخته است.
وی با اشاره به دلیل نامگذاری این مستند گفت: اسم این مستند را جان فلزی گذاشتم، چرا که خانم دهقانی با فلزات اسقاطی بیمصرف، کالاهایی را با هنر مجسمهسازی خود خلق میکند که واقعا بینظیر است. این اتفاق در حالی است که کمتر کسی چنین توانمندی را دارد.
توکلی درباره روند تولید این فیلم مستند ۵۰ دقیقهای گفت: در سال ۱۴۰۰ چند بار قرار گذاشتیم تا تصویربرداری را آغاز کنیم اما بنابر دلایلی میسر نشد تا در نهایت، در فروردین ۱۴۰۱ به کرمان سفر کردیم و در چندین لوکیشن از جمله منزل، پارکی که مجسمه ایشان در آن نصب است. موزه، بازار کرمان و ... تصویربرداری کردیم.
مستند جان فلزی پنجشنبه ۶ مردادماه ساعت ۲۲ از شبکه مستند پخش شده و بازپخش آن جمعه ۷ مرداد ساعت ۱۵ است.