به گزارش خبرنگار ایرنا، فاطمه خانزادی روز یکشنبه در نشست خبری که به مناسبت هفته بهزیستی برگزار شد با اشاره به اینکه این نهاد از چهار حوزه و معاونت تخصصی تشکیل شده است، اظهار داشت: در حوزه امور اجتماعی، ۴۸۲ نفر مستمریبگیر و ۶۶۵ نفر غیرمستمریبگیر هستند.
وی ادامه داد: مستمری بگیری با توجه به گروه سنی امکان بازتوانی ندارند، تحت پوشش هستند و غیرمستمری، افرادی هستند که شرایط تسهیلات و وامهای اشتغالزایی را داشته و زیر ۵۰ سال هستند که در بحث اشتغال به واحدهای صنعتی معرفی میشوند.
این مقام مسئول با بیان اینکه در شهرستان دماوند چهار مرکز نگهداری فرزندان بیسرپرست وجود دارد، افزود: این مراکز در شهرهای دماوند و رودهن بوده و دخترانه و پسرانه هستند که در مرکز پسرانه دماوند زیر ۱۲ سال، ۲۵ فرزند و در مرکز دخترانه دماوند بالای ۱۲سال، ۲۳ فرزند نگهداری می شود.
رئیس اداره بهزیستی دماوند با بیان اینکه در مرکز پسرانه رودهن بالای ۱۲ سال ۱۸ فرزند و مرکز دخترانه رودهن بالای ۱۲ سال، ۱۸ فرزند نگهداری میشوند، گفت: همچنین ۱۸ فرزند امدادبگیر در خانوادههای جایگزین از جمله نزد اقوام و بستگان نگهداری میشوند و مبلغی ماهانه یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان جهت کمک هزینه نگهداری به حساب فرزند واریز میشود.
خانزادی تصریح کرد: در سال گذشته در بحث فرزندخواندگی ۲۶ فرزند شیرخواره تا سن ۷ سال به خانوادههای متقاضی تحویل دادیم که خوشبختانه ترخیصهای موفقی بود؛ خانوادههایی که فرزند تحویل گرفتند، از لحاظ سطح تحصیلات و درآمدی شرایط خوبی داشتند که قطعا این فرزندان در بهترین خانوادهها نگهداری میشوند.
رئیس اداره بهزیستی شهرستان دماوند خاطرنشان کرد: در حوزه امور توانبخشی اداره بهزیستی دماوند نیز یک هزار و ۵۶۰ پرونده وجود دارد که افراد با معلولیتهای جسمی، حرکتی، بینایی، شنوایی، ضایع نخاعی، اوتیسم و ذهنی تحت پوشش این حوزه بوده که در این زمینه، یک هزار و ۱۷۴ نفر مستمری دریافت میکنند.
وی گفت: هر معلول ۴۲۰ هزار تومان و هر فرد معلولی که ازدواج کند و دو نفر باشند، ۶۰۰ هزار تومان و اگر معلول صاحب همسر و فرزند باشد، تا مبلغ یک میلیون و ۳۲۰ هزار تومان به جز یارانه دولتی، مستمری میگیرند.
خانزادی با اشاره به اینکه در شهرستان دماوند ۳۰ نفر ضایع نخاعی وجود دارد، افزود: ۹۰ درصد از آنان بر اثر سانحه جادهای به این ضایعه دچار شدند که علاوه بر مبلغی که به عنوان مستمری دریافت میکنند، مبلغی ماهانه یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان بهعنوان حق پرستاری دریافت میکنند؛ همچنین خدماتی به غیرمستمری بگیران همجون ویلچر، تشک و … برحسب نیازشان ارائه میشود.
این مقام مسئول با بیان اینکه در حال حاضر در شهرستان دماوند، هیچ مددجوی توانبخشی وجود ندارد که در صف نوبت دریافت ویلچر، عصا و … باشد، گفت: با توجه به مشکلات اقتصادی، معلولان و بانوان سرپرست خانوار که از توانمندی کمتری برخوردار هستند، خوشبختانه با حمایت مسئولان در ایام مختلف از مساعدتهای لازم بهره مند می شوند؛ اکنون ۱۵۰ سبد کالا به مناسبت هفته بهزیستی بین افراد تحت پوشش عادلانه توزیع شد.
وی به حوزه امور توسعه و پیشگیری بهزیستی مرتبط با آسیبهای اجتماعی اشاره کرد و گفت: اکنون سه کمپ فعال ترک اعتیاد در شهرستان دماوند وجود دارد؛ ظرفیت هر کمپ ترک اعتیاد در شهرستان ۴۱ نفر است که خوشبختانه مشکلی دراین خصوص نداریم.
خانزادی همچنین در خصوص اجرا شدن طرح غربالگری اضطراب کودکان پنج تا ۶ سال دماوندی اشاره و بیان داشت: با توجه به شیوع موج جدید کرونا در سطح کشور سازمان بهزیستی در صدد برآمد تا به راه اندازی سامانه غربالگری اضطراب به آدرس moshavereh.behzisti.gov.ir را راه اندازی و والدین نسبت به تکمیل پرسشنامه اقدام کنند و در صورت لزوم و داشتن علایم به مراکز مشاوره و پس از آن به روانپزشک معرفی می شوند.
وی افزود: اختلال اضطراب در صورت بیتوجهی توسط والدین با توجه بر تشخیص به موقع و درمان نشدن در دوره نوجوانی و بزرگسالی موجب افت عملکرد تحصیلی، اجتماعی و شغلی فرد و بروز رفتارهای اجتنابی، ترس یا منجر به افسردگی و مصرف مواد مخدر میشود.
این مقام مسئول بیان داشت: با تشخیص به موقع و مداخله به هنگام میتوان از طریق والدین و مربیان به کودکان کمک کرد که چگونه اضطراب خود را کنترل کنند و زندگی طبیعی داشته باشند.
خانزادی هدف از اجرای این طرح را شناسایی زودهنگام کودکان در معرض خطر اضطراب، ارجاع زودهنگام برای مداخله تخصصی و افزایش اطلاعات والدین درباره پیشگیری از آن توسط دفتر مشاوره معاونت توسعه پیشگیری بهزیستی خواند.
رئیس اداره بهزیستی دماوند در خصوص ثبت نام مجازی کودکان خاطرنشان کرد: خانوادههای دارای کودک پنج و ۶ سال میتوانند برای ارزیابی سطح اضطراب کودکان خود به قسمت راهنمای سامانه جامع مشاوره مراجعه کنند.