تهران- ایرنا- رییس هیات مدیره سندیکای صنعت برق ایران گفت: اتصال برقی کشورمان با کشورهای همسایه علاوه بر افزایش توان پایداری شبکه برق، رشد درآمد و رونق اشتغال را به همراه دارد.

"پیام باقری" روز دوشنبه در نشست خبری و در پاسخ به خبرنگار اقتصادی ایرنا، اظهار کرد: رونق اشتغال، ارزآوری بیشتر، افزایش قدرت چانه‌زنی و امکان تبادل برق در زمان پیک از جمله فایده‌های اتصال برقی است که خیلی جدی به آن توجه نشده است.

وی ادامه داد: قطب برق منطقه شدن بسیار برای کشورمان موثر است که هنوز نسبت به اجرایی‌شدن آن عقب‌ماندگی زیادی داریم.

رئیس هیئت مدیره سندیکای صنعت برق ایران گفت: یکی از فواید مهم قطب برق منطقه شدن برای کشورمان امکان پایداری بیشتر شبکه برق است که می‌توانیم با تبادل برق آن را محقق کنیم.

باقری افزود: اکنون کشورهای همسایه هم مرز شرقی و غربی کشورمان به‌شدت به برق کشورمان نیاز دارند که باید در مورد آن به طور جدی ورود کرد.

وی بیان کرد: قابلیت اتصال برق کشورمان با کشورهای همسایه مغفول مانده و همین امر سبب شده از درآمدهای سرشار آن محروم باشیم.

رئیس هیئت‌مدیره سندیکای صنعت برق در باره وضعیت ناترازی برق کشور خاطرنشان کرد: برآوردها نشان می‌دهد حداقل ۱۰ هزار مگاوات ناترازی داریم که عدد قابل‌توجهی است.

باقری  گفت: البته همه این ناترازی متعلق به امسال و سال گذشته نیست بلکه از سال‌های قبل وجود داشته که وضعیت نیروگاه‌های برق‌آبی آن را کم یا زیاد می‌کرده است.

بدهی ۶۰ هزار میلیاردتومانی وزارت نیرو به صنعت برق

وی در باره میزان بدهی وزارت نیرو به صنعت برق ادامه داد: لازم است که دولت و وزارت نیرو پرداخت بدهی ۷۰ هزار میلیاردتومانی به تولیدکنندگان تأمین برق را در اولویت قرار دهد.

رئیس هیئت‌مدیره سندیکای صنعت برق افزود: صنعت برق با احداث تولید انتقال و توزیع برق توانسته رتبه نخست و قطب‌های برق در منطقه شناخته شود همچنین توانسته کشور را از اتکا به شرکت‌های خارجی بی‌نیاز کند، به‌طورکلی زنجیره تأمین صنعت برق و تولیدکنندگان انرژی برق بیش از ۷۰ هزار میلیارد تومان از وزارت نیرو مطالبه معوقه دارند که پرداخت نشدن این مطالبات بقای کسب‌وکارهای این بخش را به خطر انداخته است.

با قری گفت:  لازم است که دولت و وزارت نیرو پرداخت مطالبات این بخش را در اولویت قرار داده و متناسب با حجم مطالبات و با استفاده از ظرفیت‌های بازارهای مالی و منابع داخلی نسبت به تسویه بدهی‌های خود اقدام فوری کنند، باتوجه‌به فرسودگی شبکه توزیع و فوق توزیع برق در بخش‌های مهمی از کشور که موجب بالارفتن مخاطرات شبکه و ناپایداری ناشی از خرابی تجهیزات می‌شود.

وی ادامه داد: بدهی‌های دولت به بخش خصوصی صنعت برق هرساله در حال افزوده شدن است و اکنون رقم آن به حدود ۷۰ هزار میلیارد تومان رسیده است.

رئیس هیئت‌مدیره سندیکای صنعت برق میزان مطالبات اعضای سندیکای صنعت برق از وزارت نیرو را ۶۰ هزار میلیارد تومان اعلام کرد.

باقری بر لزوم خروج دولت از تصدی‌گری و واگذاری مسئولیت به بخش خصوصی صنعت برق تأکید کرد و گفت: تصدی‌گری دولت موجب ایجاد رقابت ناعادلانه با بخش خصوصی صنعت برق شده است.

وی ادامه داد: در اقتصاد کلان کشور تنها راه رهایی از وضعیت موجود خروج از اقتصاد یارانه‌ای و واقعی کردن قیمت‌ها است و اگر این محقق نشود وضعیت اقتصاد به شکل فعلی باقی خواهد ماند.

رئیس هیئت‌مدیره سندیکای صنعت برق افزود: چهار دهه اقتصاد دولتی آثار خود را نشان داده است و زیان‌ده بودن شرکت‌های دولتی بیانگر آن است که اقتصاد دولتی راه به جایی نخواهد برد.

باقری خاطرنشان کرد: اگر قرار است اقتصادی پویا و توانمند داشته باشیم باید بخش خصوصی واقعی قوی داشته باشیم و راه آن نیز خروج دولت از تصدی‌گری است.

وی گفت: ما اکنون از نظر قوانین مشکلی نداریم و تنها مشکل درست اجرایی نشدن این قوانین خوب است که باید در باره آن بررسی صورت گیرد.

رئیس هیئت‌مدیره سندیکای صنعت برق اقتصاد این صنعت را معیوب دانست و بر ضرورت اصلاح این اقتصاد تأکید کرد.

باقری یکی از مشکلات صنعت برق را قیمت تکلیفی و قیمت تمام شده برق دانست و افزود: باید برای اصلاح این قیمت از سوی وزارت نیرو تلاش جدی صورت گیرد.

وی ادامه داد: اقتصاد صنعت برق پرچالش این صنعت است که باید در کنار اصلاح تجارت آن به‌صورت جدی اصلاح شود.

رئیس هیئت‌مدیره سندیکای صنعت برق از ارائه پیشنهادهای این سندیکا در باره برنامه هفتم توسعه خبر داد و گفت: این پیشنهادها با بازنگری در برنامه ششم توسعه تدوین شده و امید است موردتوجه مسئولان قرار گیرد.

مهدی مسائلی دبیر سندیکای صنعت برق نیز در پاسخ به خبرنگار اقتصادی ایرنا در باره روند خروج نیروهای نخبه از صنعت برق گفت: این روند در صنعت برق نیز وجود دارد ضمن آنکه صنعت برق با مشکلی به نام فراهم نبودن زمینه فعالیت برای کارشناسان هم دست‌به‌گریبان است.

وی معتقد است صنعت برق همچنین با فوبیای تصمیم‌گیری مدیران روبرو است و بر همین اساس باید از مدیران حمایت جدی صورت گیرد تا آنها بتوانند تصمیم‌های لازم را اتخاذ کنند.