به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از پایگاه خبری «لبآنلاین» (labonline.com.au)، این سامانه از سیمهای آهنی ریزی استفاده می کند که در واکنش به میدانهای مغناطیسی خم میشوند. سلولهای بنیادی تشکیل دهنده استخوان که روی شبکهای از این نانوسیمها رشد یافتهاند، روی لایه فرعی متحرک نوعی شکل فیزیکی مییابند.
این سلولها سپس نسبت به سایر شرایط معمول، بسیار سریعتر به استخوان کامل تبدیل میشوند. پروتکل تفکیک (differentiation) به جای چند هفته تنها چند روز طول میکشد.
این فناوری جدید در دانشگاه علوم و فناوری ملک عبدالله (عربستان) ابداع شده و در نشریه «نانوبیوتکنولوژی» معرفی شده است.
«جاسمین مرزبان» (Jasmeen Merzaban) دانشمند بیولوژی در این دانشگاه که به همراه «یورگن کاسل» دانشمند علوم حسگر سرپرستی این کار تحقیقی را برعهده داشته است، میگوید: این یک یافته قابل توجه است.
پژوهشگران توان بالقوه استخوانسازی این داربست «نانوسیمی» را در دو حالت با و بدون سیگنالهای مغناطیسی ارزیابی کردند. آنان دریافتند که افزودن یک میدان مغناطیسی فرکانس پایین فرآیند استخوانسازی را به میزان زیادی سرعت میبخشد.
این پژوهشگران در زیر میکروسکوپ همچنین مشاهده کردند که این سلولها با سرعت بیشتری بازآرایی (remodelling) میشوند و شکل استخوان به خود میگیرند.
این گروه تحقیقاتی در مرحله بعد قصد دارد که این سامانه را برای ترمیم استخوان در موشهای دچار ضایعات استخوانی به کار ببرد. امید میرود که این فناوری با استفاده از نانوسیمها در آینده بتواند در ایمپلنتهای استخوانی برای بهبود ضایعات استخوانی در انسان به کار رود.