به گزارش روز دوشنبه ایرنا از تارنمای رادیو ملی آمریکا (ان.پی.آر)، «آنی ریموین» اپیدمیولوژیست دانشگاه لسانجلس که سالها در زمینه ویروس آبله میمون مطالعه کرده است با تاکید بر اینکه آمریکا به زودی زمان را برای مهار این ویروس از دست میدهد، اظهار داشت: به غروب آفتاب نزدیک شدهایم.
وی افزود: هر روزی که بگذرد و آمریکا از تمام توانش برای کنترل این بیماری استفاده نکند، برای کنترل آن شانس کمتری خواهد داشت.
براساس این گزارش، مقامهای آمریکایی با گسترش ظرفیت انجام آزمایشات و تولید هزاران دُز واکسن سعی در مهار شیوع این ویروس در این کشور داشتهاند و همچنین برنامه ریزیهای لازم برای تولید بیش از ۱.۵ میلیون دُز واکسن دیگر نیز انجام شده است.
با این حال، منابع موجود پاسخگوی نیاز این کشور نبوده و با وجود این اقدامات تعداد مبتلایان در هفته های گذشته رشد سریعی داشته است.
به گفته «پریتی مالانی» متخصص بیماریهای عفونی در دانشگاه میشیگان، نحوه عملکرد مقامهای آمریکایی در روزها و هفتههای آتی در خصوص مقابله با گسترش آبله میمون، وضعیت این کشور در ماههای بعدی را مشخص میکند.
مالانی، با اشاره به اهمیت پیشگیری در مقابل درمان ادامه داد: در بسیاری از جنبهها از بیماری عقبتر هستیم. شناسایی افراد در تماس با مبتلایان به مهار این ویروس کمک میکند.
سازمان جهانی بهداشت روز شنبه با صدور بیانیهای شیوع آبله میمون را یک وضعیت اضطراری بهداشتی در سراسر جهان اعلام کرد و افزود: خطر گسترش این ویروس متوجه همه کشورهای جهان است و دولتها باید برای آن تدابیر ویژهای در نظر بگیرند.
بر اساس این گزارش، دولت بایدن نیز اعلام کرده است که در حال بررسی وضعیت کشورش برای تصمیم گیری در مورد اضطراری بودن یا نبودن شرایط همهگیری این ویروس است.
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای آمریکا روز جمعه از ابتلای ۲ هزار ۸۹۱ آمریکایی به ویروس آبله میمون خبر داد که این تعداد در مقایسه با آمار ماه گذشته ۱۰ برابر رشد کرده است.
براساس آخرین آمار منتشر شده در تارنمای ourworldindata، تعداد مبتلایان به ویروس کرونا و موارد فوت ناشی از ابتلا به این ویروس در آمریکا طی چند ماه گذشته روند صعودی داشته است.