وحید نیکخواهآزاد در گفتوگو با خبرنگار سینمایی ایرنا درباره برگزاری سیوپنجمین جشنواره فیلمهای کودکان و نوجوانان، گفت: جایگاه هر نهادی باید مشخص باشد. بزرگترین مشکلی که همیشه با اصفهان داریم، این است که آنها به اندازهای که باید در جشنواره ورود کنند، قانع نیستند. در واقع مثل کشورهای استعمارگری هستند که میگویند ما این پول را به شما میدهیم تا کمک کنیم که در کشورتان زندگی کنید، اما ما باید به شما بگوییم که چگونه زندگی کنید.
این تهیهکننده و فیلمنامهنویس ادامه داد: اصفهان سالهاست میزبان جشنواره فیلمهای کودکان و نوجوانان است و باید همانطور که سمینارهای بسیاری در آنجا برگزار میشود، میزبانی را هم به درستی انجام دهد. اگر به آنها اجازه دهیم که در تولید فیلمهای کودک و نوجوان سرمایهگذاری کنند و چتر حمایتیشان گسترده شود، باعث میشود که حق بیشتری برای دخالت در امور جشنواره برای خود قائل شوند، تا جایی که کار به جایی میرسد که بنیاد سینمایی فارابی و سازمان سینمایی باید جشنواره را به اصفهان تقدیم کنند تا دبیر این رویداد را خودشان معین و فیلمهایش را هم خودشان مشخص کنند!
کارگردان گنجشکک اشیمشی خاطرنشان کرد: از نظر من اصفهان بهترین جایی است که جشنواره میتواند در آنجا برگزار شود، اما وقتی کار به جایی میرسد که میخواهند همه امور را در دست بگیرند، باید به جایگزین مناسبی برای محل برگزاری جشنواره فیلمهای کودکان و نوجوانان فکر کرد، همانطور که جشنواره در دورههایی به همدان رفت و موفق هم بود و اصفهانیها متوجه شدند که چیزی را از دست دادهاند.
این فیلمساز در پایان در پاسخ به این پرسش که بهترین الگو برای جشنواره فیلمهای کودکان و نوجوانان کدام رویداد خارجی است، اظهار کرد: مدلهای مختلفی در دنیا وجود دارد، مثلا جشنواره زلین، نمونه خیلی خوب و سادهای است. جیفونی مدل دیگری دارد، داورهایش همه کودک و نوجوان هستند و از کشورهای مختلف انتخاب میشوند. جشنواره فیلمهای کودکان و نوجوانان تاکنون بسیار به جشنواره حیدرآباد هند شباهت داشته است که آن هم جشنواره بزرگی است. به نظر من این جشنواره لازم نیست تا این اندازه به حواشی بپردازد.