چابهار - ایرنا - معاون سازمان و مدیر جهادکشاورزی شهرستان چابهار گفت: بهره برداران بخش کشاورزی، کشاورزان و تولیدکنندگان حوزه کشاورزی اخطاریه های هواشناسی را جدی گرفته و توصیه های ایمنی را رعایت کنند تا کمترین خسارت را شاهد باشیم.

نورالدین میرلاشاری روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بهره برداران و تولیدکنندگان بخش کشاورزی چابهار باید به استناد گزارش ستاد بحران استان و هشدار هواشناسی سطح قرمز در سطح استان و شهرستان و رگبار و رعد و برق شدید توام با وزش باد و باران حتی‌المقدور در خانه بمانند و از تردد غیرضروری در اطراف مسیل ها و رودخانه های فصلی پرهیز کنند.

وی افزود: برای دام ها سرپناه مطمئن پیش بینی کرده و نسبت به تهیه خوراک برای ۷۲ ساعت اقدام کنند و علاوه بر این ماشین آلات و ادوات کشاورزی را در جای مطمئن پارک کرده و پیش‌بینی سوخت ماشین آلات برای مواقع بحرانی را داشته باشند.

وی با بیان اینکه ایجاد بندخاکی مطمئن اطراف باغات و مزارع برای جلوگیری از ورود سیلاب به داخل باغات و مزارع ضروری است، افزود: پرهیز از رفتن به نقاط بلند و دوری از درختان، فاصله گرفتن از درختان در موقع بارندگی و در مواقع وقوع رعد و برق جهت جلوگیری از بروز خسارت رعد و برق باید از دیگر اقدامات باشد.

مدیر جهادکشاورزی شهرستان چابهار گفت: پرهیز جدی از هرگونه فعالیت دریایی جامعه بزرگ صیادی با توجه به طوفانی بودن دریا و هشدار سطح قرمز هواشناسی و پرهیز جدی از قرار دادن احشام در مجاورت درختان بزرگ در مواقع بارندگی و جلوگیری بروز خسارت رعد و برق به دام های کشاورزان را خواستار شد.

میرلاشاری با بیان اینکه لازم است کشاورزان و بهره برداران بخش کشاورزی جهت حفاظت بیشتر جانی و مالی، لوازم و ادوات کشاورزی و تاسیسات برقی حداکثر دقت و مراقبت را جهت بروز هرگونه خسارت انجام دهند، بیان کرد: با عنایت به احتمال طغیان رودخانه های فصلی از اتراق و تردد در بستر و مسیل رودخانه ها جدا پرهیز شود.

وی ادامه داد: واحدهای مرغداری تمهیدات لازم درخصوص حفاظت از تولیدات و جلوگیری از خسارت به ساختمان و تاسیسات واحد مرغداری را انجام و همچنین پیمانکاران حوزه کشاورزی و سرمایه گذاران عزیز که در حوزه احداث واحد مرغداری درحال فعالیت در سطح شهرستان هستند ،اقدامات حفاظتی لازم را برای بروز هرگونه خسارت را پیش بینی و ماشین آلات و مصالح ساختمانی را در جای امن قرار دهند.

وی افزود: مردم و مسوولان و به وِزه کشاورزان دست دعا بسوی خداوند متعال داریم تا این بارندگی را رحمت الهی برای جامعه کشاورزی قرار دهد و انشالله هیچگونه خسارتی در پی نداشته باشیم.

وی گفت: چنانچه در پی بارندگی و وقوع سیلاب خسارتی به هر یک از کشاورزان عزیز وارد شد، میزان خسارت را بصورت مکتوب به مراکز جهادکشاورزی بخش های مرکزی ،پیرسهراب و پلان گزارش دهید.