اردبیل _ ایرنا _ مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان اردبیل گفت:در سه ماه اول امسال ۳۲ درصد از تعهد آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و مهارتی این استان محقق شد.

به گزارش ایرنا ، رحیم یونسی روز سه‌شنبه در همایش تجلیل از کارآفرینانان برتر شهرستان خلخال اظهار کرد: امسال تعهد استان در آموزش‌های فنی و حرفه‌ای پنج میلیون و ۷۰۰ هزار نفر ساعت تعیین شده است.

وی گفت: آموزش‌های مهارتی در مراکز فنی و حرفه‌ای به افراد ۲۰ گروه هدف از جمله دانشجویان ، فارغ‌التحصیلان ، اصناف و گروه‌های شغلی مختلف با هدف ارتقای سطح مهارتی افراد برای اشتغال بکار ارائه می‌شود.

او با اشاره به لزوم تحصیل ۵۳ درصد از مجموع دانش‌آموزان استان در رشته‌های فنی و حرفه‌ای ، ادامه داد: این میزان در این استان ۳۲ درصد است. 

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان اردبیل با تبریک هفته ملی مهارت که از ۳۱ تیرماه آغاز و تا ششم مرداد ماه ادامه خواهد داشت ، گفت: ضرورت آموزش‌های فنی و حرفه‌ای بر کسی پوشیده نیست و در توانمندسازی نیروها اصل اول ایجاد و افزایش مهارت بوده که این وظیفه مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای است.

وی حلقه مفقوده بین دانش و صنعت را مهارت دانست و افزود: مشکل اصلی جامعه امروز این است که فارغ‌التحصیلان بیکار فاقد مهارت فنی لازم و واحدهای صنفی فاقد نیروی کار ماهر هستند.

او بیان کرد: لازم است که برای مبارزه با این فقر نهضت مهارت‌آموزی در جامعه فراگیر شود تا جوانان فاقد مهارت جویای کار با کسب مهارت بتوانند به پویایی اقتصاد جامعه کمک کنند.

وی اظهار کرد: ۲۵ مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای برادران و خواهران در مناطق مختلف این استان در ۱۶۳ کارگاه آموزشی برای آموزش مهارت فنی در رشته‌های مختلف فعال است.

۳۲ درصد از تعهد آموزش‌های فنی و حرفه‌ای استان اردبیل محقق شد

یونسی اضافه کرد: در کنار فعالیت مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای دولتی استان ۳۰۰ آموزشگاه فنی و حرفه‌ای آزاد بخش خصوصی نیز در استان اردبیل راه‌اندازی شده که در حال حاضر از این تعداد ۱۰۰ آموزشگاه غیرفعال و ۲۰۰ آموزشگاه فعال هستند.

او گفت: هدف این است که فرهنگ مهارت‌آموزی را در بین مردم ایجاد کنیم و نگاه مردم از مدرک‌گرایی به مهارت‌آموزی سوق پیدا کند.

فرماندار خلخال نیز در این جلسه گفت: با توجه به نیاز شهرستان در تامین نیروی کار لازم است رویکرد مهارت و کارآفرینی در جامعه به شکل گسترده‌ باشد.

سیدجواد یحیی‌زاده در خصوص بررسی وضعیت مشاغل افزود: برای وضع موجود نیازسنجی شود تا بر اساس این برنامه به تحلیل مشاغل موجود در قالب چالش نیروی کار ماهر پرداخته شده و از طریق توانمندی‌های دستگاه‌های عضو شورای مهارت به تامین نیروی کار برای موسسات صنفی و صنعتی بپردازیم.

رئیس مرکز آموزش فنی و حرفه‌ای برادران خلخال هم در این همایش گفت: یک مرکز آموزش مهارتی برادران با ۲۰ کارگاه آموزشی در خلخال و یک مرکز در هشجین برای خواهران در انواع رشته‌های فنی در مهارت‌آموزی افراد فعال است.

سیداشکبوس نظیری اظهار کرد: در چهار ماه اول امسال ۴۹ هزار و ۷۳۰ نفر روز در مرکز ثابت برادران ، ۱۲ هزار و ۳۸۰ نفر روز در مراکز سیار روستایی و ۶ هزار و ۹۹۸ نفر روز در محیط‌های کار واقعی و بیرون از مراکز در رشته‌های مختلف مهارتی آموزش دیدند.

زهرا سلیمانیان ، رئیس مرکز آموزش فنی و حرفه ای خواهران خلخال نیز از فعالیت کارگاه‌های آموزشی در رشته‌های مختلف مهارتی از جمله قالیبافی ، خیاطی ، صنایع دستی ، فناوری ، تجسمی و هنرهای تزئینی در این مرکز خبرداد و افزود: در مرکز ثابت خواهران خلخال ۳۷ هزار و ۶۵۶ نفر روز در محیط‌های کار واقعی و هفت هزار و ۴۴۵ نفر آموزش دیدند.

در این مراسم از نخبگان مهارتی و کارآفرینان برتر مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای خلخال تجلیل شد.