به گزارش خبرنگار ایرنا، خالد عزیز زاده شامگاه دوشنبه در جلسه شورای مهارت شهرستان بانه با اشاره به اهمیت مهارت آموزی در کاهش بیکاری اظهار داشت: با توجه به اینکه شهرستان بانه در مرز واقع شده پدیده کولبری شکل گرفته و افراد زیادی از این راه کسب درامد می کنند.
وی اضافه کرد: آموزش های مهارتی تاکنون در جامعه آنطور که لازم است نهادینه نشده و فارغ التحصیلان دانشگاه ها انتظار دارند در ادارات دولتی بکار گیری شود و بر همین اساس دنبال مهارت آموزی نیستند.
رییس اداره فنی و حرفه ای شهرستان بانه نیز با اشاره به اینکه شیوع ویروس کرونا در ۲ سال اخیر باعث شده که بسیاری از کارگاه های تولیدی و آموزشی متضرر شوند گفت: باید برای جبران خسارت آموزشگاه ها و کارگاه های تولیدی، اقدامات و برنامه های حمایتی اجرا شود.
آزاد دولتی افزود: در بسیاری از شهرها مراکز مدیریت مهارت آموزی در دانشگاه ها اجرا شده که با توجه به توان دانشگاه های بانه نیز این طرح اجرا می شود و یکی از اهداف اجرای آن هم مهارت آموزی و ایجاد اشتغال برای فارغ التحصیلان دانشگاه ها است.
وی اظهار داشت: یکی از مهمترین مباحث مهارت آموزی، آموزش نیروی انسانی در کارخانه های صنعتی و تولیدی است که باید در این زمینه نیاز سنجی شود و این کار باعث افزایش بازدهی واحدهای تولیدی و سرعت در تولید می شود.
دولتی ادامه داد: یکی از دوره های آموزشی، استاد شاگردی است که بعد از آموزش، آزمون برگزار می شود و گواهی مهارت برای تهیه جواز کسب و برخورداری از تسهیلات اشتغالزایی نیز در این زمینه کاربرد دارد.
وی گفت: «ایران مهارت» نیز یکی از برنامه های فنی و حرفه ای است که برای دانش آموزان متوسطه اول کاربرد دارد و در این دوره مهارت کسب می کنند.
رییس اداره فنی و حرفه ای شهرستان بانه با بیان اینکه سه کارگاه در اداره فنی و حرفه ای راه اندازی شده اظهار داشت: در سه سال گذشته کارگاه انرژی خورشیدی، تعمیر خودرو و برق ماشین در فنی و حرفه ای فعال شده و بخشی از تجهیزات مورد نیاز کارگاه ها هم خریداری شده است.
وی اضافه کرد: برای امسال ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال تعهدات درآمدی به کمک خیرین تعیین شده است که در این زمینه نیازمند همکاری همه نهادها هستیم.
شهرستان مرزی بانه با ۱۵۸ هزار نفر در ۲۷۰ کیلومتری غرب سنندج مرکز استان واقع شده است.