به گزارش ایرنا، شرایط اقتصادی و فشارهای موجود اگر چه همگانی است اما در نگاهی کلی و منصفانه میتوان شرایط شکننده هنرمندان را نسبت به صنوف دیگر درک کرد.
اهالی فرهنگ و هنر استان همدان با علم و آگاهی به اینکه شرایط کنونی حاصل سوء مدیریت و مسایل مختلف و متعدد دیگری همچون تحریمهای ظالمانه و مسایل فراملّی و منطقهای است انتظاراتی در حد معقول و میسور از رییس جمهور و دولت جمهوری اسلامی ایران دارند که شنیدنی است.
آنها با بیان خواسته های خود از تریبون خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) به عنوان رسانه رسمی نظام، خواهان توجه به مطالبات بهحقشان و تحرک و واکنش مثبت و مناسب مسئولان مرتبط هستند امری که مغفول مانده بوده و حالا چشم امید به دولت آگاه و دلسوز سیزدهم دارند بلکه خلاهای موجود در اقتصاد و معیشت جامعه هنری استان همدان جبران شود.
جامعه مداحان از خدمات اجتماعی برخوردار شوند
از مداحان و ستایشگران به عنوان هنرمند یاد می شود اما از خدمات اجتماعی و اقتصادی وزارت فرهنگ بی بهره هستیم و باید مانند هنرمندان از حمایتهای اجتماعی بیشتری برخوردار شویم.رییس کانون مداحان استان همدان، خواهان توجه بیشتر به فعالان این عرصه شد و گفت: جای نمایندگانی از جامعه مداحان در جلسات تصمیم گیری وتصمیم سازی به ویِژه شورای فرهنگ عمومی خالی است و این موضوع نیازمند پیگیری و رسیدگی دارد تا به این وسیله از موازی کاری و نابسامانی فرهنگی وهدر رفت بیت المال جلوگیری شود.
محمدعلی اسدی با بیان اینکه از مداحان و ستایشگران به عنوان هنرمند یاد می شود، تاکید کرد: ما از خدمات اجتماعی و اقتصادی وزارت فرهنگ بی بهره هستیم و باید مانند هنرمندان از حمایتهای اجتماعی بیشتری برخوردار شویم.
تامین معیشت مهمترین مطالبه خبرنگاران
مدیر خبرگزاری فارس استان همدان نیز به عنوان نماینده ای از جامعه رسانه ای استان همدان، معیشت را مهمترین دغدغه خبرنگاران این دیار عنوان کرد که نیازمند رسیدگی ویِژه رییس جمهور است تا بتوانند در عرصه خبر پایدار و ثابت قدم بمانند.
مریم شهابی باهر گفت: نیمی از رسانه های مکتوب استان در آستانه تعطیلی هستند و گرفتاریهای مالی بر سر پایگاه های خبری و خبرگزاریها نیز چمبره زده و بدتر از آن خروج نیروهای زبده از عرصه خبر است که علت آن را باید فقط در مشکلات مالی جستجو کرد.
مشکل کاغذ مطبوعات، اعطای امتیاز ویِژه به خبرنگاران و عکاسان فعال، تخصیص تسهیلات ارزان با بازپرداخت طولانی به رسانه ها، تجهیز دفاتر رسانه ها و خرید ملزوماتی همچون لپ تاپ و دوربین و اختصاص ردیف بودحه به خانه مطبوعات از دیگر مواردی است که این فعال رسانه ای، تامین آنها را برای اهالی رسانه استان ضروری دانست.
ضرورت تکمیل موزه هنرهای معاصر
رییس انجمن خوشنویسان استان همدان هم به نمایندگی از پنج انجمن هنری استان تکمیل موزه هنرهای معاصر و تالار ۱۲۰۰ نفری را مهمترین نیاز بخش فرهنگ و هنر استان دانست و خواستار شتاب گرفتن این پروژه ها شد که نقش ویژه ای در توسعه زیرساختهای این منطقه دارد.
خسرو نجومی همچنین نوسازی و تجهیز مجتمع های فرهنگی هنری وساختمانهای در اختیار انجمن سینمایی را از اصلی ترین خواسته های هنرمندان استان برشمرد که به دلیل فرسودگی نیازمند بازسازی هستند.
او با اشاره به برگزاری جشنواره بین المللی تئاتر کودک ونوجوان در همدان گفت: دبیرخانه دائمی این رویداد باید در همدان دایر شود و بسیاری از امور که در تهران تصمیم گیری و اقدام می شود به اهالی فرهنگ و هنر این استان که بسیار توانمند هستند واگذار شود.
اشتیاق حافظان قرآن برای دیدار با رهبر انقلاب
مسئول جامعه القرآن همدان نیز خواستار توجه ویِژه به حافظان قرآن و فراهم سازی امکان دیدار این گروه از فعالان قرآنی استان با رهبر معظم انقلاب شد.
برقراری بیمه فعالان قرآنی، استفاده از متخصصان حفظ در آموزش و پرورش به عنوان معلم و گنجاندن حفظ قرآن در بین واحدهای درسی دانش آموزان، تقویت موسسات قرآنی فعال و کمک به بازگشایی به موسسات ورشکسته از خواسته های مهم جامعه قرآنی استان استطاهره روشنیان برقراری بیمه فعالان قرآنی، استفاده از متخصصان حفظ در آموزش و پرورش به عنوان معلم و گنجاندن حفظ قرآن در بین واحدهای درسی دانش آموزان، تقویت موسسات قرآنی فعال و کمک به بازگشایی به موسسات ورشکسته را از خواسته های مهم جامعه قرآنی استان برشمرد وخواستار رسیدگی به آنها شد.
اختصاص زمین در مرکز شهر برای ساخت جامعه القرآن، تخصیص بودجه برای کرسی حفظ و ایجاد مشوقهای قرآنی سرفصلهای دیگری از مطالبات این قشر است که او عنوان کرد.
برقراری اختصاص نیم درصد بودجه ادارات برای خرید آثار هنری، اعطای تسهیلات کم بهره برای پرداخت اجاره بهای مراکز فعالان، گنجاندن جشنواره ملی خوشنویسی در تقویم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از دیگر مطالبات انجمنهای هنری همدان است.
جذب هنرمندان در وزارت فرهنگ و ارشاد
اقوام مختلفی در همدان گرد هم آمده اند و این استان را می توان یک ایران کوچک دانست که قادر به تهیه خوراک فرهنگی برای کشور است.
این موضوع را نماینده شاعران و نویسندگان استان همدان مطرح کرد و گفت: مشکلات صنف ما بسیار است و از نظر زیرساخت کمبودهایی زیادی داریم به طوریکه هنوز خانه شعر و ادب استان مکان مستقلی ندارد.
بهرام ترکمان به نمایندگی از ۶۰ انجمن ادبی استان خواستار توجه مسئولان به اشتغال هنرمندان، شعرا و ادبای استان شد و تاکید کرد باید تدابیری اندیشیده شود تا هنرمندان در وزارت ارشاد استخدام شوند تا بتوانند بدون دغدغه هنر خود را به جامعه عرضه کنند.
خلاصه اینکه بهره مندی جامعه مداحان از خدمات اجتماعی، توجه به معیشت خبرنگاران، ضرورت تکمیل و بهره برداری موزه هنرهای معاصر، تقویت موسسات قرآنی و نوسازی مجتمع های فرهنگی و هنری سرفصلهایی از مطالبات اهالی فرهنگ و هنر دیار هگمتانه است که چشم امید به اجابت آنها در سفر رییس جمهوری به همدان دارند اما فصل مشترک دردهای اهالی فرهنگ و هنر مشکلات مالی و اقتصادی است و غم نان دارند.
عنایت ویژه رییس جمهور به حوزه فرهنگ/ اختصاص اعتبارات مناسب در سفر رییس جمهور به حوزه فرهنگ و هنر استان همدان
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم هفته گذشته در جریان سفر به استان همدان و دیدار با اهالی فرهنگ و هنر این دیار، گفت: همه برنامهها و پروژههای مهم کشور در حوزههای مختلف اقتصادی، اجتماعی و سیاسی و سایر موارد که در دولت سیزدهم اجرا میشود، پیوست فرهنگی دارد.
محمدمهدی اسماعیلی افزود: با توجه به همکاری دیرینه با رییس جمهور، از عنایت ایشان به حوزه فرهنگی اطلاع دارم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: در سفر رییس جمهور و هیات دولت به استان همدان، برای تولید محتوای فرهنگی اعتباری نزدیک به ۳۰ میلیارد تومان اختصاص یافته است.
وی با اشاره به اینکه برای تکمیل پروژه تالار قرآنی همدان نیز اعتبار ۶۰ میلیارد تومانی اختصاص یافته است، گفت: همدان قطب فرهنگی و پایتخت تاریخ و تمدن کشور است و باید زیرساختهای فرهنگی آن توسعه یابد.
اسماعیلی افزود: همه هنرمندان و موسساتی که در حوزه فرهنگی فعال هستند و مجوز فرهنگ و ارشاد را دارند میتوانند از خدمات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی استفاده کنند.
وی اظهار داشت: اصحاب حوزه قرآنی نیز میتوانند در صندوق هنر عضو شوند به طوری که در حال حاضر بیش از ۹ هزار نفر فعال قرآنی در صندوق هنر عضو هستند.
اسماعیلی با اشاره به اینکه برخی معتقدند مسائل اقتصادی بر روی اعتقادات مردم تاثیر میگذارد، تصریح کرد: جو رسانهای نادرست و سیاهنمایی دشمن موجب ایجاد اختلال بر روی برخی از برداشتها شده که باید با بهرهگیری از فرمایشات رهبر معظم انقلاب اسلامی در راستای جهادتبیین با این هجمهها مقابله کرد.
آیت الله رییسی رییس جمهور در سی امین سفر استانی دولت روز پنج شنبه ۶ مردادماه جاری به دارالمومنین و دارالمجاهدین همدان سفر می کند.
به گزارش ایرنا، رییس جمهور در چندماهه اخیر و از ابتدای فعالیت دولت سیزدهم ضمن یک سفر به شهرستان های استان تهران، به ترتیب به استانهای خوزستان، سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، ایلام، کهگیلویه و بویراحمد، بوشهر، فارس، اردبیل، سمنان، زنجان، لرستان، یزد، قم، هرمزگان، گیلان، گلستان، مازندران، خراسان رضوی، البرز، قزوین، آذربایجان غربی، خوزستان (سفر سرزده به آبادان / متروپل)، آذربایجان شرقی، چهارمحال و بختیاری، اصفهان، خراسان شمال، کردستان، کرمانشاه و مرکزی سفر کرده است.
استان همدان سی امین مقصد سفرهای استانی رییس جمهور و هیات دولت است.
خبرها و گزارش های بیشتر از سفر استانی رییس جمهور به این استان را در پرونده خبری «دیار هگمتانه میزبان سیامین سفر استانی رییس جمهور» دنبال کنید.