ناصر مخدوم روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در راستای وظایف و سیاست های محوله، اجرای عملیات مایه کوبی رایگان گوسفند، بز، گاو و گوساله علیه بیماری بروسلوز با بهره گیری از توان بخش دولتی و غیر دولتی دامپزشکی در ۱۰۰ درصد روستاهای دارای جمعیت دامی سراسر استان آغاز شده است.
وی افزود: با اقدامات اداره کل دامپزشکی استان کردستان در سال های گذشته، موارد ابتلای انسانی به بیماری خطرناک تب مالت که زمانی جزو رکورداران ابتلا در کشور بودیم به تایید آمار دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان روند کاهشی بسیار محسوسی داشته است.
معاون سلامت دامپزشکی کردستان گفت: همزمان با آغاز این طرح، طرح واکسیناسیون رایگان تب برفکی دامی در استان پایان می یابد.
هشدار بهداشتی در خصوص شیوع بیماری آنگارا در واحدهای مرغداری
با توجه به افزایش کانون های بیماری آنگارا- سندروم HHS در مزارع پرورشی گوشتی کشور و استان، معاون سلامت دامپزشکی کردستان خواستار تشدید رعایت اصول بهداشتی قرنطینه ای و امنیت زیستی در واحدهای پرورشی شد.
ناصر مخدوم اظهار داشت: این ویروس نسبت به شرایط محیطی مقاوم بوده و قابلیت ماندگاری برای دوره های بعدی جوجه ریزی را نیز دارد و درمان موثری برای این بیماری وجود ندارد.
وی اضافه کرد: سندروم آب آوردگی پریکارد و هپاتیت HHS یک بیماری عفونی و مسری است که از علایم مشخصه آن درصد ابتلا و درصد تلفات بالا بوده و مایعات پریکارد افزایش یافته و هپاتیت با کانون های نکروزی دیده می شود.
معاون سلامت دامپزشکی کردستان اضافه کرد: تهیه جوجه از منابع مطمئن (مزارع مرغ مادر واکسینه)، پرهیز از پرورش چند سنی، عدم جوجه ریزی اضافه بر ظرفیت سالن ها، رعایت دقیق ضوابط امنیت زیستی و کنترل ترددها، ممنوعیت زنده فروشی مرغ پایان دوره، جلوگیری از ورود پرندگان آزاد پرواز به سالن و گزارش سریع موارد مشکوک در تلفات به منظور پیشگیری از وقوع بیماری لازم و ضروری است.
وی درباره راهکارهای پیشگیری از ابتلای طیور به این بیماری افزود: واکسیناسیون مزارع مرغ مادر با واکسن وارداتی در دستور کار قرار گیرد و این بیماری تنها در صورت تهیه جوجه از منابع مطمئن (مادر واکسینه) و رعایت اصول امنیت زیستی قابل کنترل و پیشگیری است.
کشف و ضبط بیش از ۵۷۰ کیلو گرم گوشت مرغ و قرمز فاسد
مدیرکل دامپزشکی استان کردستان هم از کشف و ضبط ۵۷۳ کیلو گرم گوشت قرمز و مرغ فاسد از دو رستوران معروف در سنندج خبر داد.
مجتبی ورمقانی اظهار داشت: با توجه به نظارت های منظم و مستمر دامپزشکی استان بر مراکز تولید، نگهداری و عرضه فرآورده های خام دامی و در جریان بازدید اکیپ های بازرسی بهداشتی از سطح شهرستان سنندج، از ۲ رستوران معروف در مجموع مقدار ۵۷۳ کیلو گرم گوشت قرمز و گوشت مرغ فاسد و غیرقابل مصرف کشف و با هماهنگی و تشکیل پرونده به مراجع قضایی، برای تصمیم گیری قانونی معرفی شدند.
وی یادآور شد: مقام قضایی ضمن حکم معدوم سازی فرآورده های خام دامی مکشوفه، دستور پلمب رستوران اول را به جرم عرضه و نگهداری مقدار ۴۵۵ کیلوگرم فرآورده فاسد و غیر قابل مصرف تا اطلاع ثانوی صادر کرد و برای رستوران بعدی که مقدار ۱۱۸ کیلو گرم گوشت قرمز و مرغ غیر قابل مصرف در آن کشف شده، بزودی حکم صادر خواهد کرد.
مدیرکل دامپزشکی استان کردستان از شهروندان خواست در تهیه و استفاده از فرآورده های خام دامی دقت نموده و به توصیه های اداره کل دامپزشکی توجه کنند.