به گزارش خبرنگار ایرنا، علی احمدیزاده روز سهشنبه در جمع خبرنگاران، بیان کرد: امروز کشورهای پیشرفته بیش از هر زمانی دیگری بر تولید فناوری و تکنولوژی متمرکز هستند و سرمایهگذاری در این زمینه کشور را در دوره پسا تحریم بینیاز میکند.
وی با بیان اینکه تمرکز بر تولید و بهرهگیری از تکنولوژی و دانش فنی میتواند حل کننده بسیاری از چالشهای استان بوشهر باشد، عنوان کرد: تغییر شیوه آبیاری و اصلاح نژاد خرما از مواردی است که باید با تکیه بر تولید تکنولوژی صورت گیرد.
احمدیزاده توضیح داد: امروز شیوه آبیاری غرقابی در دنیا منسوخ شده است اما در استان بوشهر هر چند اقداماتی آغاز شده، آبیاری نخیلات در بسیاری از مناطق به این شیوه صورت میگیرد که باید اصلاح شود.
رئیس جهاد دانشگاهی استان بوشهر اضافه کرد: کشاورزان بوشهری نباید تاکید بیش از حد بر گونه درخت نخل کبکاب داشته باشند بلکه باید به سمت اصلاح نژاد و گونههایی مانند پیارم حرکت کنند که ارزش افزوده بالاتری دارند.
وی گفت: استان بوشهر در حوزه آبزیان و نفت و گاز نیازمند تکنولوژی است و از دلایل موفق نبودن در این ۲ حوزه این است که در این بخشها، صاحب فناوری و تکنولوژی بومی نبودهایم که میتوان نیازها را احصا و برای دستیابی به آنها اقدام کرد.
احمدیزاده اظهار کرد: پژوهش و تولید فناوری فعالیتی ۶ ماه یا یکساله نیست و باید در این بخش سرمایهگذاری بلند مدت صورت گیرد چرا که به بینیازی کشور میانجامد.
رئیس جهاد دانشگاهی استان بوشهر گفت: این مرکز آمادگی دارد خدمات مورد نیاز شیلات و کشاورزی و صنعت نفت و گاز را احصا و در زمینه تولید تکنولوژی برای تکمیل زنجیره تولید و پرورش فعالیت کند.
وی یادآور شد: برخی از طرحهای جهاد دانشگاهی بویژه در حوزه آبزیپروری در سطح پایلوت موفق بوده و آماده است تا در سطوح انبوه نیز فعالیت کند.