در جریان بازدید خبرنگاران از برخی واحدهای مستقر در شهرک صنعتی شمس آباد تهران، "محمدحسن ترابی" مدیر روابط عمومی بانک صنعت و معدن در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا از پرداخت بیش از هفتهزار و ۸۰۰ میلیارد ریال تسهیلات به شرکتهای حاضر در این شهرک صنعتی در سال ۱۴۰۰ خبر داد.
وی گفت: این میزان تسهیلات به بیش از ۱۰۰ شرکت بزرگ، کوچک و متوسط مستقر در این شهرک صنعتی پرداخت شده است.
مدیر روابط عمومی بانک صنعت و معدن خاطرنشان کرد: شعبه بانک صنعت و معدن شهرک صنعتی شمس آباد در سال گذشته ۵۰۰ میلیارد ریال تسهیلات در قالب سرمایه ثابت، هفتهزار و ۴۸ میلیارد ریال تسهیلات در قالب سرمایه در گردش، همچنین حدود ۱۴ میلیون یورو در قالب تسهیلات ارزی به یک شرکت شیشه و گاز پرداخت کرده است و می توان گفت در مجموع معادل ریالی تسهیلات پرداختی به واحدهای شهرک صنعتی شمس آباد از سوی بانک صنعت و معدن بیش از ۱۱ هزار میلیارد ریال بوده است.
وی ادامهداد: صدور ضمانتنامه به ارزش ۲هزار و ۷۱ میلیارد ریال آن و گشایش اعتبار اسنادی به ارزش ۲هزار و ۴۱۳ میلیارد ریال از دیگر اقدامات انجام شده از سوی این بانک برای فعالان تولیدی و صنعتی شهرک صنعتی شمسآباد بوده است.
ترابی بیانداشت: شهرک صنعتی شمس آباد دارای بیش از ۲ هزار و ۲۰۰ واحد صنعتی است که از این تعداد حدود یکهزار واحد آن به بهرهبرداری رسیده است، اما فقط ۲۰ درصد این کارخانجات جزو مشتریان بانک صنعت و معدن هستند.
بر پایه این گزارش، در این بازدید خبرنگاران از پنج واحد صنعتی حاضر در شهرک صنعتی شمسآباد شامل یک شرکت تولیدکننده ظروف آشپزخانه، یک شرکت تولیدکننده پلاستیک های تبلیغاتی برای فروشگاه های زنجیره ای، یک شرکت تولیدکننده سازه های فلزی ساختمانی و صنعتی سبک و سنگین، یک شرکت صنایع شیشه و گاز و همچنین یک شرکت تولیدکننده محصولات بلوری بازدید کردند.
فعالان صنعتی چه گفتند؟
"سیاوش رجبی" مدیرعامل شرکت تولید کننده ظروف آشپزخانه در این بازدید در جمع خبرنگاران اظهار داشت: حمایت بانک صنعت و معدن از واحدهای تولیدی و صنعتی خوب است، اما خواستار تسریع فرآیندها و جلوگیری از زمان بر شدن آنها هستیم.
وی، برخی نوسانات در سیاستگذاریها را عاملی در کاهش صادرات مجموعه برشمرد و گفت: تامین مواد اولیه با نرخ ارز آزاد و در مقابل بازگرداندن ارز صادراتی با نرخ نیمایی، توجیه اقتصادی صادرات را با مشکلاتی مواجه کرده است.
"حمید جماعت" مدیرعامل شرکت تولید کننده پلاستیک های تبلیغاتی نیز در این بازدید بیان داشت: مواد اولیه مورد نیاز تولید این شرکت از بورس کالا تامین می شود اما تورم بیش از ۳۰ درصدی که هر ۶ ماه یکبار به طور متوسط به مواد اولیه وارد می شود تامین سرمایه در گردش را دچار مشکل می کند.
"افشین نجفی" مدیرعامل شرکت تولیدکننده سازه های فلزی ساختمانی و صنعتی نیز اظهار داشت: تامین مواد اولیه مورد نیاز در این واحد صنعتی از بورس و بازار انجام میشود و همچون بسیاری دیگر از واحدها و بنگاههای اقتصادی، با مشکل تامین نقدینگی مواجه هستیم. وی به مشکل تامین برق اشاره کرد و یادآور شد: در سال های گذشته شاهد بی نظمی و عدماطلاع در قطعی برق بودیم، اما امسال با تدبیر دولت فقط یک روز در هفته در شهرک های صنعتی قطعی برق داریم.
این فعال صنعتی همچنین خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات واحدهای صنعتی در شهرک صنعتی شمس آباد تامین سخت نیروی انسانی مورد نیاز و حفظ و نگهداشت آنان است.
"سعید کلافچی" مدیر عامل شرکت تولید کننده محصولات بلوری نیز درباره تامین برق در واحدهای صنعتی گفت: کوره های این واحد تولیدی دارای یک ماده نسوز است که باید هفت سال مستمر کار کند و هر بار قطعی برق زیان هنگفتی به این واحد وارد می کند.
وی بیان داشت: به دنبال راه اندازی نیروگاه مقیاس کوچک برای تامین برق مجموعه هستیم که خود نیازمند تامین گاز و گازوئیل است.
کلافچی خاطرنشانکرد: این شرکت به بیش از ۳۰ کشور جهان شامل کشورهای منطقه و همسایه، سی آی اس، برزیل و آفریقای جنوبی صادرات دارد و نیمی از تولیدات خود را صادر می کند.
وی همچون مسوولان دیگر واحدهای اشاره شده در این بازدید، تامین سرمایه در گردش مورد نیاز را یکی از مشکلات اصلی واحد خود برشمرد.
به گزارش ایرنا، شهرک صنعتی شمسآباد در کیلومتر ۴۵ اتوبان تهران- قم، در مجاورت شهر حسنآباد، در فاصله پنج کیلومتری از فرودگاه بینالمللی امام خمینی(ره) قرار دارد.