«صدیف بدری» در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری ایرنا با اشاره به گسترش روابط بینالمللی ایران از طریق سهامداری در پالایشگاه فرا سرزمینی بیان کرد: هرچقدر مازاد تکنولوژی به کشورهای مطمئن در بحث تبادلات تجاری، اقتصادی و سیاسی سرمایهگذاری کنیم، این امر به نفع ماست و بهعبارتدیگر توسعه روابط بینالملل و افزایش سرمایهگذاری در دیگر کشورها به ایجاد ارزشافزوده بیشتر کمک میکند.
وی با بیان اینکه با سهامداری ایران در سایر پالایشگاهها، وضعیت آن برای ایران در دسترس و قابلاستفاده است و موقتی نیست افزود: در چنین وضعیتی نفت کشور را میتوان همیشه در پالایشگاههای فرا سرزمینی که ایران در آنها سهمدار است؛ پالایش کرد و علاوه بر خنثیسازی تحریمها، به ارزشافزوده بالایی نیز دستیافت. به این شکل با سهامداری در پالایشگاههای فرا سرزمینی بهجای دورزدن تحریمها، به سراغ خنثیسازی تحریمها خواهیم رفت.
عضو کمیسیون جهش تولید با اشاره به اینکه مسیر دور زدن تحریمها منشأ اصلی فساد و رانت است، گفت: باوجودآنکه دور زدن تحریمها در بلندمدت راهکار موفقیتآمیزی نیست؛ بنابراین یکی از اصلیترین راهکارهای خنثی کردن اثر تحریمها در اقتصاد ایران توسعه صنعت پالایشی و پتروپالایشگاهی است.
وی با بیان اینکه سهامداری و سرمایهگذاری صنعت نفت در کشورهای تحریمی درحالتوسعه است، افزود: در سالهای گذشته صادرکنندگان نفت برای تعیین بازار در بخشهای پاییندستی از جمله پالایش و پتروشیمی کشورهای دیگر سرمایهگذاری کردند تا مشکلات تحریم به حداقل برسد.
وی گفت: یکی موارد اساسی برای بیاثر کردن تحریمهای نفتی تغییر رویکرد از خامفروشی به سمت فرآورده فروشی و تولید محصولات نهایی و ایجاد ارزشافزوده بیشتر در مسیر کاهش وابستگی کشور به نفت خام است که ایجاد و احداث پتروپالایشگاهها و تبدیل نفت به فرآوردههای متعدد یکی از راهکارها است؛ بنابراین احداث این پالایشگاههای فرا سرزمینی خود میتواند در این حوزه مؤثر باشد چراکه احداث پالایشگاههای جدید در کشور به دلیل بالا بودن هزینهها و مدتزمان ساخت آن در شرایط فعلی تأثیر چندانی بر استفاده از نفت به شکل ظرفیت کامل نخواهد داشت