کرمانشاه- ایرنا- سرپرست فرمانداری کرمانشاه با بیان اینکه همه ادارات و دستگاه‌های اجرایی برای پذیرایی و مدیریت مراسم اربعین باید با هم هماهنگ باشند، گفت: برای شرایط مناسب اسکان و پذیرایی از لحظه ورود زائر به شهرستان و تا لحظه خروج آن باید تدبیری اندیشیده شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، «ابراهیم رحیمی زنگنه» روز سه‌شنبه در اولین جلسه ستاد اربعین در فرمانداری کرمانشاه افزود: بخش عمده‌ای از هویت وجودی کرمانشاه وابسته به دروازه عتبات عالیات است، در طول تاریخ بسیاری از تحولات اجتماعی و هویت این شهر به واسطه اینکه در مسیر عتبات عالیات قرار گرفته و به عنوان اصلی‌ترین دروازه زائران امام حسین و ائمه اطهار بوده تحت تاثیر قرار گرفته است.  

وی با بیان اینکه مردم کرمانشاه با جان و دل به اهل بیت (ع) عشق می ورزند، اظهار داشت: خیر و برکتی که زائران در زمینه های گردشگری، اقتصادی و فرهنگی وارد استان می‌کنند باعث دوچندان شدن وظیفه ما می‌شود.

سرپرست فرمانداری کرمانشاه تاکید کرد: در فرمانداری کرمانشاه مسوولیت سنگینی داریم همه ما باید امکانات خود را خالصانه و جدی به کار ببریم و باید تمام کارهایی که در حوزه استحفاظی این شهرستان است با هماهنگی درست انجام شود.

وی با اعلام اینکه از حدود ۲۰ روز قبل از اربعین تا حدود ۱۰ روز بعد از آن باید هماهنگی بین تمامی ارگان‌ها وجود داشته باشد، گفت: هر دستگاهی طی آیین‌نامه، مسوول یک کمیته است. کمیته‌ها ظرف چند روز آینده تشکیل خواهند شد. بعضی از کمیته‌ها مانند اسکان و پذیرایی، امنیت، پشتیبانی و خدمات مهم هستند و جلسات این کمیته ها باید با حضور نماینده فرمانداری برای هماهنگی بیشتر برگزار شود.

رحیمی زنگنه همچنین افزود: کمیته ای با حضور نماینده ادارات برق، راهنمایی و رانندگی، آبفا، شهرداری و بقیه دستگاه‌های مربوطه باید برای جانمایی موکب‌ها تشکیل شود تا با هماهنگی های اتخاذ شده در این کمیته مشکلی برای جانمایی موکب ها پیش نیاید.

وی اظهار داشت: باید لیست کاملی از موکب‌ها، مسجدها، اسکان مدارس و ورزشگاه ها را آماده کنیم تا زائری که وارد شهرستان استان می شود، گمراه نشود.

سرپرست فرمانداری کرمانشاه گفت: جنبه مردمی پذیرایی اربعین در شهر ما کمی ضعیف است لذا کمیته مردمی باید شرایط لازم را برای ورود مردم به این مراسم و پذیرایی آنها از زائرین اربعین فراهم کند.

به گزارش ایرنا؛ خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که  این مرز بین المللی قدیمی‌ترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزیی از راه ابریشم بوده است.

مرز رسمی خسروی  - منذریه مسیر اصلی جاده کشورمان به سوی بغداد پایتخت کشور عراق است که این جاده در ادامه به کشور سوریه متصل شده و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل می‌شود.

مرز خسروی نزدیکترین نقطه ایران به کربلاست؛ این مرز تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، کاظمین ۲۰۳، کربلا ۳۰۰، سامرا ۳۲۶ و نجف ۳۸۰ کیلومتر فاصله دارد. خسروی در ۲۰ کیلومتری شهر قصرشیرین در غرب کرمانشاه قرار دارد.

زائرانی که مرز خسروی را برای ورود به عراق انتخاب می کنند پس از عبور از شهرهای دیالی و بغداد به کاظمین سپس کربلا و نجف می رسند.

زائرانی که از خسروی عازم عراق می شوند پیش از زیارت امام حسین (ع)، به امامان مدفون در کاظمین و سامرا عرض ادب می کنند و همین موضوع خسروی را به «مسیر ولایت»  ملقب کرده است.