به گزارش ایرنا، دویچه وله می گوید که زد و خورد و عربده کشی در مراکز فروش الکل مستلزم این مراکز است. این ضربالمثل به خوبی نزول آمار جرایم در آلمان در دوران کرونا را تشریح میکند. تعطیلی اماکن و ممنوعیت تجمع در دوران کرونا باعث شد که موارد درگیری، ضرب و جرح افراد الکلی، جیببری یا سرقت از خانهها به کمترین میزان در ۲۱ سال گذشته برسد.
دولت آلمان در پاسخ به تقاضای فراکسیون حزب "آلترناتیو برای آلمان" (AfD) در مجلس سراسری، آماری ارائه کرده که نشان میدهد در سال ۲۰۲۱ میزان جرایم ثبت شده در دوایر رسمی کشور معادل ۵ میلیون و پنجاه هزار مورد بوده که کمترین رقم در دو دهه پیشین است.
در سال ۲۰۰۰ این آمار شش میلیون و ۳۰۰ هزار پرونده بود و رکورد ثبت جرایم نیز به سال ۲۰۰۴ با ۶/۶ میلیون مورد باز میگردد.
نمودار تفکیک جرایم و تخلفات نشان میدهد که موارد ارتکاب خشونت منجر به جراحت شدید یا قتل بسیار پایین آمده و به ۱۶۵هزار مورد در سال ۲۰۲۱ رسیده است. اوج این آمار در سال ۲۰۰۷ بود که ۲۱۸هزار مورد ثبت شد. در سال ۲۰۰۰ این میزان ۱۸۷هزار فقره بود.
تعداد بزهکاریها و جرایم خیابانی شامل دزدی و زورگیری، جیببری، عربدهکشی و تهاجم و تهدید نیز در سال ۲۰۲۱ به کمترین سطح در دو دهه پیش رسیده است.
اولیور هوت، عضو اتحادیه بازرسان جنایی آلمان (BDK) میگوید: «احتمال قربانی شدن شهروندان در جرایم خشونتآمیز در سالهای اخیر کاهش یافته و بالا رفتن ضریب امنیت اجتماعی در آلمان یک واقعیت است.» این مقام ارشد پلیس، علت محوری کاهش آمار جرم و جنحه را محدودیتهای ناشی از کرونا در زندگی عمومی در دو سال گذشته میداند و به ضربالمثلی معروف اشاره میکند: «میخانه نباشد، غائله مستانه هم نخواهد بود.»
اولیور هوت یک علت مهم دیگر برای ریزش آمار جرایم را تغییرات ناشی از جهان دیجیتال میخواند. او میگوید، قبلا بزهکاران و دزدها به طور عینی و مستقیم مرتکب سرقت، کلاهبرداری یا زورگیری میشدند، اما اینک با کوچ به فضای مجازی به جعل هویت، گول زدن قربانی، سوءاستفاده و ارعاب یا برداشت از حسابهای بانکی و معاملات کاذب میپردازند.
اداره پلیس جنایی فدرال (BKA) پیشتر نیز از "تغییر ساختار جرایم" در دوران کرونا خبر داده و اعلام کرده بود که پاندمی باعث شده آمار بزهکاری و جرایم از جمله جیببری، سرقت از خانهها یا دزدی از مغازهها کاهش یابد. طبق گفته کارشناسان پلیس جنایی، سارقان علاوه بر آن که میدانند خانهها خالی نیستند، از ریسک مواجهه با افراد محافظتنشده و سر و کار داشتن با پلیس در دوران همهگیری نیز میترسند.