فریدون عباسی در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی ایرنا درباره اینکه چرا در ۱۰ سال اخیر به رغم ادعای دولت یازدهم و دوازدهم حجم سرمایه گذاری ایران در صنعت نفت بسیار پایین بود، گفت: افرادی که در سالهای گذشته برای صنعت نفت کشور مانند استخراج و توسعه میادین گازی و نفتی راهبر بودند، متاسفانه روحیه انقلابی نداشتند.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی افزود: این افراد معتقد بودند که باید با آمریکا و کشورهای اروپایی سازش کرد و همه منافع کشور را در مذاکرات میدیدند. چنین رویکردی سبب شده بود که کشورهای منطقه را برای توسعه ارتباطات در نظر نگیرند.
وی با تاکید بر اینکه در دولت دهم محل مذاکرات ایران با آمریکا و کشورهای اروپایی معمولا پکن، روسیه، بغداد، آلماتی و استانبول بود، گفت: اما در دولت یازدهم و دوازدهم کشورهای منطقه بیاهمیت شدند و محل مذاکرات فقط در اروپا و آمریکا در نظر گرفته شد. به عبارتی دولتمردان قبل، جایی جز غرب را قبول نداشتند و کشورهای جهان را فقط آمریکا و اروپا میدانستند.
نماینده مردم کازرون در مجلس یادآور شد: در دولت قبل حتی کشورهای روسیه و چین را هم کنار زده شدند و نشریات وابسته به آنها در داخل شرق ستیزی و اینکه کشورهای بلوک شرق، مخوف و ضد آزادی هستند را در جامعه ترویج میکردند.
عباسی با بیان اینکه دولت سیزدهم به دلیل توجه به جبهه مقاومت، سیاست شرق ستیزی را ندارد، عنوان کرد: بر همین اساس دولت فعلی، اروپا و آمریکا را ارجح نمیداند و دیدگاه توجه به شرق را با سیاست نه شرقی و نه غربی دنبال میکند و به دلیل مشترکات فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی به دنبال توسعه روابط خود با کشورهای منطقه است.
همکاریهای نفتی و گازی ایران و روسیه، اوپک را تحت تاثیر قرار داد
وی سیاست دولت در یک سال گذشته را راهگشا دانست و افزود: به رغم تحریمهایی که وجود دارد، دولت موفق به فروش نفت و گشایشهای اقتصادی شد. به ویژه در قرارداد اخیر نفتی با روسیه که بزرگترین قرارداد در حوزه نفت و انرژی با یک کشور خارجی است، تاثیر شگرف آن را در سالهای آینده خواهیم دید.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه ایران در آینده نزدیک در تعیین قیمت نفت و گاز بیش از پیش با روسیه هماهنگ خواهد شد، گفت:پس از تصرف کریمه توسط روسیه، پیش بینی می شد که چالش روسیه با غرب بیشتر شود و جنگ اوکراین هم روسیه را به ایران نزدیکتر کرد که این همکاری به تحت تاثیر قرار دادن اوپک و اوپک پلاس ختم خواهد شد.
سیاست غرب برای بی دولت سازی منطقه و غارت نفت شکست خورد
این نماینده مجلس یادآور شد: انقلابهای رنگی و مخملی در اوکراین و پیشروی های ناتو در این مناطق با هدف تجزیه روسیه انجام شد. البته سیاست غرب در عراق و روسیه هم بیدولت سازی با هدف غارت منابع و نفت این کشورها بود و این سیاست را در لیبی و مناطقی از سوریه وعراق پیش بردند تا مشکلات اقتصادی خود را با غارت منابع آنها بر طرف کنند.
نماینده مردم کازرون در مجلس ادامه داد: ولی جمهوری اسلامی ایران اجازه تجزیه سوریه و عراق را نداد و جلوی سیاست غرب در بی دولت سازی ایستاد. این عامل سبب معرفی جمهوری اسلامی به عنوان قدرت نوظهور جهانی شد.
عباسی با بیان اینکه همکاری ایران و روسیه سبب مانور عملی در فضای قدرت جهانی شده است، گفت: این همکاری سبب شد نظامیان و متخصصان روسیه، عراق، سوریه، ایران و جبهه مقاومت عملیات مشترک انجام داده و مانع سقوط برخی از دولتهای منطقه و تجزیه ایران شوند. چرا که برنامه غرب این بود پس از بی دولت سازی در عراق و سوریه، اقدام به تجزیه ایران و روسیه نماید.
عضو کمیسیون انرژی مجلس تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران نشان داده وقتی از مرزهای خود مراقبت کرده و انسجام داخلی را حفظ میکند، حوزه ایدئولوژی خود را توسعه میبخشد. بر همین اساس در یمن، لبنان، آفریقا و بسیاری از کشورهای آسیایی، ایدئولوژی جمهوری اسلامی ایران طرفدار دارد.
نماینده مردم کازرون در مجلس اضافه کرد: این ایدئولوژی حتی در روسیه که مسیحی یا ارتدوکس هستند هم طرفدار دارد و آنها نظریه مقاومت جمهوری اسلامی ایران را درک کردند تا اهداف، منافع سیاسی و اقتصادی روسیه به ایران نسبت به اروپا مشترک و نزدیکتر است.
مناسبات جدید بین المللی در آسیا شکل گرفته/سازمان ملل از تسلط کشورهای غربی خارج میشود
رئیس اسبق سازمان انرژی اتمی در دولت نهم با بیان اینکه مناسبات جدید بین المللی درحال شکل گیری است، خاطرنشان کرد: در آینده ایدئولوژی مقاومت ایران با قدرت نظامی و اقتصادی چین و روسیه متحد خواهد شد و قدرتی را در جهان بوجود خواهد آورد که قدرت آسیایی است. به این ترتیب قطب بندی سازمان ملل دریک یا دو دهه آینده حتما تغییر خواهد کرد و از این فضا که سازمان ملل در اختیار کشورهای غربی باشد، خارج خواهد شد.