به گزارش خبرنگار ایرنا مستقر در قلعه گنج، جلسه شورای اداری و ستاد مدیریت بحران این شهرستان تا حوالی ساعت ۴ بامداد درحالی طول کشید که جلسه مدیریت بحران در شهرستان همجوار (منوجان) نیز سهشنبه شب برگزار شده بود.
حضور میدانی در مناطقی که بیشتر درگیر سیلاب بودند، بازدید لحظهای از اقدامات دستگاه های متولی که مشغول لایروبی مسیل ها بودند و بررسی و جمعبندی نقطه نظرات مدیران محلی از یک طرف و مطالبات مسئولان محلی در ضرورت اجرای مصوبات ۲ سیل زمستان سال گذشته محور این جلسات و بازدیدها بود که محمدمهدی فداکار استاندار کرمان درباره مصوبات مربوط به ۲ سیل پارسال اظهارداشت که گویا در برخی بخش ها برآوردها از سیل فراتر از واقعیت بوده یا دقیق نبوده و پیگیر موضوع هستیم.
خبرنگار ایرنا مستقر در شهرستان قلعه گنج که در جلسه ستاد مدیریت بحران طی بامداد چهارشنبه حاضر بود گزارش داد که در ابتدای نشست، مدیران متولی وضعیت سیلاب و پیش بینی ها در شهرستان قلعه گنج را در حضور استاندار تشریح کردند.
عباس احمدی مدیر جهاد کشاورزی قلعهگنج از جمله مدیرانی بود که در جلسه اعلام کرد براساس گزارش ها طی روزهای گذشته در جریان بارش ها یکصد راس دام سبک در دهستان مارز بخش چاه دادخدا تلف شده، یکصد اصله درخت خرما دچار خسارت و نیز ۶ رشته قنات آسیب دیده است.
تلاش خبرنگار ایرنا بعد از این جلسه برای کسب جزییات بیشتر از تلفات ۱۰۰ دام در دهستان مارز که تاکنون اطلاعی از آن منتشر نشده بود تا لحظه مخابره خبر بی نتیجه ماند و برخی نیز احتمال دادند که این آمار مربوط به سیل سال گذشته نیز باشد.
محمد فلاحکهن فرماندار قلعه گنج نیز میزان بارش ها در شهر رَمِشک این شهرستان را ۵۰ میلیمتر و در بخش مرکزی ۱۶ میلیمتر اعلام کرد.
وی افزود: خوشبختانه تاکنون تلفات نداشتهایم؛ آبگرفتگی در سطح شهر داریم و مسیر تردد در جاده مارز نیز مسدود شده است.
به گفته فرماندار یک مورد برق گرفتگی در شهرستان گزارش شده بود که عوامل اورژانس وی را به بیمارستان منتقل کردند.
فلاح کهن توضیح داد: یکی از مسائل محسوس و ملموس بحث لایروبی مسیل های رودخانه بود که در حقیقت موضوع کفایت نمی کند؛ به طور مثال رودخانه سورگاه از ابتدای شروع تا پایان ۵۰ کیلومتر طول دارد و با این وضعیت تنها راه حل مشکلات، اجرایی کردن مصوبات سفر دکتر مخبر معاون اول رییس جمهور در جریان سیل سال گذشته است.
وی تاکید کرد: نیاز است مصوبات آن سفر برای حل موانع پیش رو در قلعه گنج پیگیری و اجرایی شود که به طور مثال تامین اعتبار و اجرای چهار نقطه آبخیزداری در بالادست رودخانه از مصوبات بود.
ضرورت حل مشکل آب نماها و واقعیت نمایی خسارت ها
استاندار کرمان نیز در این جلسه با بیان نتایج مشاهدات میدانی خود از وضعیت گفت: از جمله مشکلات سیل جنوب استان، وجود آبنماهای بین مسیرهاست زیرا مقدار آب پشت این آب نماها جمع و موجب انسداد مسیر ها می شود.
فداکار افزود: امشب در منطقه قلعه گنج و منوجان حضور پیدا کردیم، دوستان زحمات زیادی کشیده بودند و در بحث جاده نیز مشخص بود که اقدامات لازم انجام شده است.
وی با بیان اینکه تا نیمه شب تجهیزات و ماشین آلات در حال کار بودند گفت: البته ما مدیران باید بیدار باشیم تا مردم راحت بخوابند؛ آنان به امید ما در منازلشان براحتی خوابیده اند.
فداکار افزود: اعتماد مردم سرمایه مهمی است که به ما مدیران امید دارند.
استاندار کرمان تاکید کرد: با اینکه چند رودخانه الان جاری است و حجم آب بسیار بالایی نیز داشت اما همه مطمئن هستند و این اعتماد عمومی مردم نکته مهمی است که باید مراقب باشیم اعتمادسوزی نشود.
استاندار کرمان در بحث مصوبات بارندگی سال گذشته نیز گفت: در جریان جزییات همه مصوبات سیل سال گذشته به طور کامل نیستم اما آن را پیگیری می کنم.
وی افزود: برخی گفتند که برآوردها خیلی بالاتر بوده یا دقیق نبوده و کل کار(تامین اعتبارات و اجرای مصوبات) آسیب دیده است.
فداکار با اشاره به خدمات رسانی ستاد اجرایی فرمان امام(ره) و سایر نهادها گفت: در حوزه دام تعدادی دام به آسیب دیدگان واگاز و لوازم خانگی نیز برای آنان تامین شده است.
احتمال تخلیه ۱۵ روستا
استاندار کرمان گفت: ما امشب قصد داشتیم ۱۰ تا ۱۵ روستای زیر دست را در رودبارجنوب تخلیه کنیم اما چون شدت جریان آب کاهش پیدا کرد منصرف شدیم و در قلعه گنج نیز شاهد بودیم یک خودرو از آب نما نجات پیدا کرد.
به گزارش ایرنا با هدایت استاندار این جلسه مصوباتی در ضرورت پیشگیری از بروز خسارت های سیل داشت.