گرگان - ایرنا - انتشار فیلم کوتاه امتناع پرسنل اورژانس گلستان از انتقال یک مصدوم به بیمارستان که روز گذشته در فضای مجازی منتشر شد علاوه بر ورود دستگاه قضایی برای پیدا کردن علت وقوع ماجرا و توضیح رییس مرکز اورژانس پیش‌بیمارستانی استان، جای خالی سعه‌صدر و صبر در برخورد با مشکلات جامعه را آشکارتر کرد.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، در این فیلم کوتاه، چند نفر، راننده اورژانس را احاطه کرده و از او می‌پرسند: " نمی‌خواهید مریض ما را به بیمارستان ببرید؟ و سپس خطاب به مخاطبان فیلم خود می‌گوید: " این‌ها مریض بدحال ما را به بیمارستان نمی‌برند" و سپس با چرخش دوربین به سمت فردی که روی زمین افتاده و از سوی چند نفر احاطه شده جملات خود را بار دیگر تکرار می‌کند.

این فیلم کوتاه به سرعت در فضای مجازی بازتاب یافت و حتی از شبکه‌های خارج‌نشین نیز مورد استقبال قرار گرفت و با عنوان بی احترامی اورژانس به یک مریض بازنشر گسترده‌ای پیدا کرد.

در فاصله کوتاهی پس از انتشار این فیلم دادستان مرکز استان از دانشگاه علوم پزشکی درباره فیلمی که با عنوان "امتناع از انتقال مصدوم به مراکز درمانی" منتشر شده توضیح خواست .

محمود اسپانلو در نامه به دانشگاه علوم پزشکی گلستان به مسئولان این دانشگاه ۲۴ ساعت فرصت داد علت امتناع اورژانس ۱۱۵ از انتقال بیمار به بیمارستان را به صورت کتبی به دادستانی اعلام کند .

وی گفت: اگر توضیحات ارائه شده از سوی دانشگاه علوم پزشکی گلستان قابل قبول نباشد به استناد ماده ۲ قانون مجازات خودداری از کمک به مصدومان، تعقیب کیفری در انتظار تکنیسین‌‎های اورژانس و مسوولان مربوطه خواهد بود .

پس از آن رییس مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی گلستان ابعاد این ماجرا را تشریح و با اعلام بی گناهی همکاران خود، از مردم به دلیل مکدر شدن خاطر آن‌ها عذرخواهی کرد.

دکتر محمدجواد مقسمی در تشریح این ماجرا گفت: پس از اعلام وقوع یک حادثه در شصت‌کلا، ماموران اورژانس ۱۱ دقیقه بعد از تماس در صحنه حاضر شده و متوجه شدند که در اثر یک حادثه در طبقه سوم یک ساختمان نیمه کاره، یک نفر مصدوم شده است.

وی بیان کرد: همکاران اورژانس در اولین اقدام، در مورد امنیت صحنه حادثه از دیگر افراد سوال کرده و متوجه شدند که فرد مصدوم سقوط نکرده، دچار خونریزی شدید نشده، ضربه مغزی نشده و در شوک نیز قرار ندارد و فقط بر اثر اصابت یک میلگرد، دچار خراشیدگی زانو شده است.

رییس مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی گلستان افزود: پس از آن همکاران اورژانس با پرسش از افراد به این نتیجه رسیدند که محل حادثه راه پله استاندارد ندارد و با چند داربست راه دسترسی به طبقات ایجاد کرده‌اند که از امنیت بالایی برای انتقال مصدوم برخوردار نیست.

مقسمی ادامه داد: این بررسی نشان می‌دهد که ماموریت اورژانسی نبوده که همکاران ما بخواهند عکس‌العمل نشان دهند و به همین دلیل اعلام کردند که برای انتقال بیمار از طبقه سوم به پایین باید با آتش‌نشانی هماهنگ شود.

وی گفت: پس از آن، یکی از افراد حاضر در صحنه گفت که حال عمومی مریض خوب است و آن‌ها می توانند بدون حضور آتش نشانی مریض را برای انتقال به بیمارستان به پایین منتقل کنند.

رییس مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی گلستان گفت: با این وجود، تعداد دیگری از افراد حاضر در صحنه که نگران حال همکار خود بودند در حین این گفت و گو به کابین عقب آمبولانس هجوم برده و علاوه بر بهم ریختن آن و شکستن صندلی، تخته و وسایل فیکس کردن بیمار را برای انتقال مریض خارج کردند.

مقسمی اظهار داشت: پس از آن این افراد با استفاده از چرثقیل مریض را به پایین منتقل کردند که بسیار خطرناک بوده و ممکن بود به دلیل این کار ناامن و غیراستاندارد، در حین انتقال فرد دچار سقوط از ارتفاع شده و فوت شود.

وی گفت: پس از آن که بیمار به پایین منتقل شد، همکاران اورژانس وی را معاینه کردند و مطمئن شدند که مریض اورژانسی نیست به گونه ای که اگر همزمان اتفاق اورژانسی دیگر رخ می داد، این حادثه از اولویت خارج می‌شد.

رییس مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی گلستان ادامه داد: پس از معاینه بیمار، همکاران اورژانس به افراد حاضر در صحنه اعلام کردند حالا که بیمار اورژانسی نیست و قسمت آسیب‌دیده با آتل بسته شده باید کابین عقب آمبولانس را برای انتقال مصدوم مرتب کنیم و علاوه بر آن به دلیل آسیب دیدن اموال بیت‌المال (آمبولانس) با ۱۱۰ نیز تماس بگیریم.

مقسمی ادامه داد: در حین این گفت‌وگو موضوع فیلمبرداری پیش آمد و همان لحظه‌ای که همکار اورژانس پس از مقدمات فراوانی که شرح آن بیان شد اعلام کرد که "در این وضعیت نمی‌توانیم مریض را به بیمارستان منتقل کنیم" ضبط و در فضای مجازی منتشر شد.

وی افزود: اطمینان داریم که این گونه مشکلات با ذره‌ای تامل، همکاری و سعه‌صدر قابل پیشگیری است و علاوه بر آن سیستم رسیدگی و واحد بازرسی دانشگاه علوم پزشکی گلستان اگر قصوری صورت بگیرد بدون اغماض با متخلفین در هر مقام و جایگاهی برخورد خواهد کرد.

رییس مرکز اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی گلستان با عذرخواهی از مردم به دلیل کدورت به وجود آمده گفت که اگر رفتار طرفین اندکی معقولانه‌تر بود این ماجرا شکل نمی‌گرفت.

مقسمی ادامه داد: همکار اورژانس که مورد اتهام قرار گرفته به تازگی صاحب فرزند شده اما زندگی وی بر اثر ابعاد این ماجرا دچار تلاطم شده که امیدواریم با تصمیم درست از این بحران به سلامت عبور شود.

وی گفت: گلستان ۶۰  پایگاه پیش بیمارستانی دارد که روزانه حدود ۴۰۰ ماموریت انجام می‌دهند و با وجود فشارهای روانی فراوان ناشی از مواجهه با صحنه‌های تلخ و مرگبار، برای نجات جان همنوطنان همواره در قلب حوادث حاضر بوده و خدمت رسانی می‌کنند.