سنندج- ایرنا- مشاور وزیر جهاد کشاورزی گفت: اجرای طرح هدفمندی یارانه ها یکی از مهمترین برنامه های دولت سیزدهم بود که اثرات خوب آن در آینده مشخص می شود و براساس دیدگاه های فکری متفاوت، اجرای آن بسیار ضروری بود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، حمید اورعی شامگاه سه شنبه در دیدار تشکل ها و کارشناسان جهاد کشاورزی بانه با هدف بررسی مشکلات موجود در راستای تولید محصولات کشاورزی و امنیت غذایی اظهار داشت: طرح هدفمندی یارانه ها بر اساس دیدگاه های فکری بسیاری از کارشناسان و چهره های سیاسی باید اجرای می شد و دولت سیزدهم کار پر ریسکی انجام داد.

وی یکی از مهمترین و سخت ترین برنامه های اقتصادی دولت را حذف ارز ترجیحی عنوان کرد و گفت: ضروری است همه نهادها، دولت را برای اجرای طرح های تحول اقتصادی همراهی کنند تا دولت بتواند طرح هایش را به خوبی اجرا کند.

وی ادامه داد: سلامت و امنیت غذایی یکی از مهمترین اهداف دولت است و باید محصولات غذایی از سلامت و فراوانی برخوردار باشند.

مشاور وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به وجود ۳۳ سد در کردستان گفت: سهم آبی که از این سدها بدست می آید قابل مقایسه نیست و مشکلات بسیار زیادی ایجاد شده است که امیدوارم با پیگیری این موضوع سهم آب استان بیشتر شود.

وی افزود: بیمه کشاورزان، کمک به بهبود وضعیت کارکنان جهاد کشاورزی، کمک به رونق تولید و مشکلات دامداران نیز پیگیری می شود.

اورعی با بیان اینکه بحث تولید مهمترین دغدغه مسولان کشور است، گفت: تولید یکی از مسایل بسیار مهم است و در برنامه های تعهدی وزیر جهاد کشاورزی نیز آمده است بنابراین باید فرآیند تولید به نحوی مدیریت شود که بازار در جای خود و تولید نیز در جای خود قرار گیرد.

وی با اشاره به اینکه مشکلات تامین نهاده بزودی برطرف می شود اضافه کرد: همراهی مردم با دولت برای اجرای طرح های اقتصادی ضروری است و دولت نیز باید مردم و تولید کنندگان را حمایت کند تا از این شرایط گذر کنیم.

ضرورت یکسان سازی قیمت گوشت مرغ 

سرپرست مدیریت توسعه بازرگانی کردستان هم گفت: قیمت گوشت و مرغ در استان های مختلف با همدیگر اختلاف دارند که قیمت های یکسان خواسته مرغداران استان است.

پوریا شهسواری اظهار داشت: تعیین الگوی کشت مطالبه مردم و دستگاه های دولتی است که نیاز به یک پیش مطالعه دارد و باید در گام نخست مطالعه خاک بعد ارزیابی تناسب اراضی مشخص شود در گام بعدی برای تعیین الگوی کشت سیاست های وزارت خانه و بحث کمبود آب، فیبرولوژی، اقلیم و ویژگی های منطقه ای لحاظ شود.

وی با بیان اینکه تخصیص اعتبارات ویژه خواسته جمعی دستگاه ها، تشکل ها و مردم کردستان است اضافه کرد: بر اساس برآوردهای انجام شده تعیین الگوی کشت ۷۵۰ هزار هکتار از اراضی زراعی قابل کشت در کردستان، ۲۰۰ میلیارد تومان هزینه دارد که این موضوع مهمی برای کردستان است.

شهسواری گفت: تامین و تولید محصولات کشاورزی بویژه محصولات راهبردی از اهمیت بالایی برخوردار است و نقش آن پس از حذف ارز ترجیحی مشاهده شد.

رییس سازمان تعاون روستایی استان قم هم در این نشست گفت: دولت باید از تولید همه محصولات راهبردی، برنامه ریزی، سرمایه گذاری و حمایت کند تا تولید کنندگان دغدغه ای بابت تولید نداشته باشند وقتی ارز ترجیحی حذف شده است نیاز است قیمت های دستوری هم حذف شود.

مجید حمیدی اظهار داشت: تامین و تولید محصولات کشاورزی بویژه محصولات راهبردی از اهمیت بالایی برخوردار است که نقش آن پس از حذف ارز ترجیحی مشاهده شد.

وی با بیان اینکه به واسطه شرایط اقتصادی شوک بزرگی به مصرف کنندگان وارد شده و قدرت خرید کاهش یافته دامه داد: پایداری و صبر تولیدکنندگان می تواند فرصتی به تصمیم گیرندگان کشور دهد که اقتصاد کشور به شرایط نرمال نزدیک شود.

به گفته حمیدی، اقتصاد تنبلی که براساس ارز ترحیجی و رانتی در کشور وجود داشت برای تولید کننده و مصرف کننده نفعی نداشت و بیشتر واسطه ها و دلالان از موهبت ارز ترجیحی بهره مند می شدند و دولت و مردم نفعی نمی بردند.

هفت تشکل و تعاونی در بانه فعال است

رییس جهاد کشاورزی شهرستان بانه نیز در این نشست گفت: در شهرستان بانه هفت تشکل و تعاونی بخش کشاورزی فعال است که شامل تعاونی تراکتور داران، زنبورداران، تعاونی مرغداران، دامداران، انگورکاران و تعاونی شیلات و آبزیان است.

کریم شریفی با بیان اینکه ۶۰۰ تراکتور و هشت هزار بهره بردار بر اساس سامانه جامع پهنه بندی در بانه فعالیت می کنند اظهار داشت: سالانه در این شهرستان ۶۲۵ زنبوردار ۱۲۵ تن عسل تولید می کنند.

وی یکی از مهمترین تشکل های بانه را تعاونی مرغداران عنوان کرد و گفت: زنجیره تولید مرغ در شهرستان کامل است کشتارگاه صنعتی طیور با ظرفیت ۲ هزار قطعه در ساعت، کارخانه خوراک دام و طیور با ظرفیت ۴۰ هزار تن، یک واحد مرغ مادر و ۸۰ واحد مرغداری با تولید یک میلیون و ۶۰۰ هزار قطعه در بانه فعال است.

شریفی گفت: در شرایطی که بسیاری از استان های کشور با کمبود مرغ مواجه بودند مرغ بانه به دلیل مازاد بودن به استان های دیگر صادر می شود چون کمتر از یک سوم مرغ تولیدی در شهرستان بانه مصرف می شود.

وی اظهار داشت: شهرستان بانه به قطب دامداری تبدیل شده است بیش از ۱۰۵ هزار راس دام سبک و سنگین در این شهرستان وجود دارد و دامداری های صنعتی نیز راوج پیدا کرده و سرمایه گذاران زیادی در این بخش فعالیت می کنند.

رییس جهاد کشاورزی شهرستان بانه اضافه کرد: سالانه بیش از ۱۱ هزار تن شیر و یک هزار و ۴۵۰ تن گوشت قرمز در بانه تولید می شود.

وی با بیان اینکه صادرات محصولات کشاورزی ظرفیت خوبی برای توسعه و رونق تولید فراهم کرده است گفت: یک ایستگاه پست قرنطینه گیاهی در بازارچه مرزی سیرانبند بانه وجود دارد که سالانه به طور متوسط ۲۰۰ هزار تن محصول کشاورزی با نظر همکاران جهاد کشاورزی به اقلیم کردستان عراق صادر می شود.

شهرستان بانه ۸۰ هزار هکتار جنگل و ۵۰ هزار هکتار مرتع دارد به علت شرایط توپوگرافی، زمین های کشاورزی بانه محدود است به طوری که تنها ۲۳ هزار هکتار زمین کشاورزی دارد که شامل پنج هزار هکتار باغ و مابقی زمین زراعی است.

شهرستان مرزی بانه با ۱۵۸ هزار نفر در ۲۷۰ کیلومتری غرب سنندج مرکز استان کردستان واقع شده است.