به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از تارنمای شبکه تلویزیونی تلهسور، دفتر محلی برنامه جهانی غذا برای آمریکای لاتین و حوزه کارائیب اعلام کرد حدود ۱۰ میلیون نفر در ۱۳ کشور این منطقه از ناامنی غذایی شدید رنج میبرند و در صورت ادامه روند فعلی این تعداد به ۱۳ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر افزایش خواهد یافت.
ناامنی غذایی در آمریکای لاتین به دلیل کمبود تولید برخی از محصولات اصلی در مواجهه با هزینههای بالای تولید و حمل و نقل و بازار کشاورزی که به دلیل وضعیت اوکراین و تحریمهای اعمال شده بر محصولات روسیه به ویژه غلات، حبوبات و کود، مختل شده، در وضعیت هشدار قرار گرفته است.
«لولا کاسترو» مدیر دفتر منطقهای برنامه جهانی غذا همزمان با تاکید بر لزوم رسیدگی فوری به آسیبپذیرترین افراد، مقابله با عوامل ساختاری مشکلات منتج به ناامنی غذایی را یادآور شد.
وی در این راستا، حمایت از بخش کشاورزان خرد، گسترش شبکههای حفاظتی فعلی، تقویت سرمایهگذاری و ایجاد فرصتهای شغلی در جوامع آسیبدیده را خواستار شد.
بر اساس آمار برنامه جهانی غذا، از مجموع دو میلیون و ۳۰۰ هزار نفری که در سطح جهانی، هر شب گرسنه و یا بدون غذای کافی به خواب میروند، ۱۱ درصد در آمریکای لاتین و کارائیب هستند.
کاسترو معتقد است منطقه آمریکای لاتین از پایان سال ۲۰۲۱ تحت تاثیر دومینوی پدیدههای آبوهوایی متعدد، پیامدهای همهگیری قرار گرفته است که باید بحران غذایی، انرژی و مالی مرتبط با اوکراین را نیز به آنها اضافه کرد.
وی یادآور شد به رغم این واقعیت که این منطقه پس از نخستین آثار همهگیری کووید-۱۹، علائمی از بهبودی نشان داده بود و تعداد افرادی که در وضعیت ناامنی غذایی شدید قرار داشتند به نصف کاهش یافت (از ۱۷ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر به ۸شت میلیون و ۳۰۰ هزار نفر)، مجموعهای از عوامل خارجی زنگ خطرها از بحران غذایی احتمالی را به صدا درآورده است.
«سازمان خواروبار و کشاورزی ملل متحد» (فائو) اعلام کرده است قیمت ذرت در هندوراس و نیکاراگوئه در مقایسه با سال گذشته (۲۰۲۱)، ۷۰ درصد رشد داشته و قیمت گندم نیز در آرژانتین شاهد افزایش ۹۰ درصدی بوده است.
افزایش قیمت مواد غذایی عاملی است که به صورت مستقیم بر افزایش ناامنی غذایی در منطقه آمریکای لاتین تاثیر میگذارد. تنها در دو کشور گواتمالا و هندوراس، بیش از هفت میلیون نفر در دسترسی به غذا با مشکلات جدی روبرو هستند.
گزارش سالانه وضعیت امنیت غذایی و تغذیه در جهان نشان داد بین سالهای ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۱، تعداد افراد مبتلا به سوء تغذیه در جهان به ۵۶ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر رسیده است که ۸.۶ درصد آنها در آمریکای لاتین هستند.