به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از وزارت امور خارجه ازبکستان(میزبان این نشست)، در کنفرانس بین المللی تاشکند با موضوع افغانستان که حسن کاظمی قمی نماینده ویژه جمهوری اسلامی ایران در امور افغانستان نیز در آن حضور داشت، ضرورت و اهمیت توجه به افغانستان در پروسه های اقتصادی بین منطقه ای و اجرای پروژه های مهم اجتماعی و زیربنایی از جمله ایجاد کریدورهای حمل و نقل و انرژی در این کشور مورد تاکید قرار گرفت.
در این بیانیه از اظهارات امیرخان متقی معاون وزیر خارجه دولت طالبان مبنی بر قطع روابط با گروه های تروریستی مختلف از جمله داعش ابراز خرسندی شده است.
شرکت کنندگان در نشست تاشکند از حکومت موقت افغانستان می خواهند که حقوق زنان و دسترسی دختران افغان به مدارس را که یکی از مهمترین شروط تکمیل روند آشتی ملی در کشور است، تضمین کند.
در بیانیه پایانی از موضع دولت موقت افغانستان مبنی بر عدم استفاده از خاک این کشور علیه امنیت سایر کشورها حمایت شده است.
در عین حال، دراین بیانیه نگرانی عمیقی در مورد وخامت اوضاع اجتماعی-اقتصادی و انسانی در کشور وجود دارد. اهمیت کمکهای بشردوستانه و اقتصادی به مردم افغانستان، تلاشهای جامعه بینالمللی برای بهبود اقتصاد کشور در این بیانیه مورد توجه قرار گرفته است.
این اعلامیه همچنین بر لزوم آزادسازی داراییهای مالی مسدود شده افغانستان در خارج تاکید میکند و خاطرنشان میکند که این منابع باید برای رسیدگی به مشکلات اجتماعی، اقتصادی، انسانی، پزشکی و آموزشی ۳۵ میلیون افغان، برای رفع نیازها و خواستههای مردم مصرف شود.
تاکید بر اجرای پروژه های مهم سرمایه گذاری در چارچوب این کنفرانس، ارائه پروژه های اقتصادی منطقه ای، اهمیت اجرای آنها برای تضمین توسعه پایدار افغانستان، کشورهای آسیای مرکزی و جنوبی از موارد مهم این بیانیه است.
راه آهن قرقیزستان-ازبکستان و همچنین پروژه انرژی کاسا - ۱۰۰۰ نیز مورد توجه قرار گرفت.
شرکت کنندگان کنندگان کنفرانس بین المللی امنیت و توسعه اقتصادی در افغانستان در مورد اقدامات جامعه جهانی برای ارائه کمک های بشردوستانه فوری به مردم و ارتقای بهبود اقتصادی این کشور بحث کردند.
حسن کاظمی قمی نماینده ویژه رئیس جمهوری اسلامی ایران در امور افغانستان نیز به اشاره به نشست بین المللی تاشکند درباره افغانستان در صفحه توئیترش نوشت: در این نشست تاکید شد که راه های برون رفت افغانستان از بحران، صرفا از داخل این کشور آغاز می شود.
کاظمی قمی نوشت: این آمادگی در جامعه جهانی و همسایگان وجود دارد تا تعامل فعالی را جهت برون رفت از بحران با مقامات و مردم افغانستان آغاز کنند.
بیش از ۱۰۰ نماینده از ۲۰ کشور از جمله جمهوری اسلامی ایران، سازمان ملل، سازمان خواربار و کشاورزی، اتحادیه اروپا، سازمان همکاری اسلامی، سازمان همکاری اقتصادی در این کنفرانس شرکت کردند.