تهران- ایرنا- دبیر علمی دومین همایش توسعه صادرات صنایع پلیمری با اشاره به فرصت توافقنامه ترجیحی ایران و اوراسیا برای افزایش صادرات محصولات این صنعت گفت: در سال ۱۳۹۹ در مجموع ٣ میلیارد و ٣٢٠ میلیون دلار صادرات صنعت غیرنفتی ایران بوده که ٧٣ درصد صادرات غیرنفتی حوزه صنعت مربوط به محصولات پلیمری است.

به گزارش ایرنا، «رضا توفیقی» با اشاره به فرآیند انتخاب صادرکنندگان پویا گفت: یکی از صنایعی که مزیت نسبی خوبی دارد پلیمر بوده و توصیه ما به عنوان برگزار کننده همایش این است که فعالان اقتصادی این حوزه سرمایه گذاری خود را گسترش دهند. 

 معاون اسبق سازمان توسعه تجارت ایران در مورد توافقنامه ترجیحی ایران و اوراسیا نیز توضیح داد: این موافقتنامه موقت، در راستای تشکیل ترتیبات تجارت آزاد میان ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا است. دوره این توافق، سه سال قابل تمدید در نظر گرفته شده است.

«علی آقامحمدی» رئیس گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز با اشاره به دومین همایش توسعه صادرات صنایع پلیمری گفت: مسائلی مانند سهمیه‌بندی‌ها، توسعه و افزایش ظرفیت، افزایش صادرات و... از مواردی است که امیدواریم این نشست‌ها به حل آنها کمک کند. در مورد افق آینده حرکت و نقش مجموعه‌هایی که در این صنعت فعالیت می‌کنند ابهاماتی مطرح است.

وی افزود: هرچقدر مجموعه‌ها پراکنده‌تر و غیرمرتبط و بدون آینده‌نگری باشند، احتمال اینکه بگوییم مشکلات در آینده کاهش خواهدداشت، پایین‌تر است. در مورد تحولاتی که امروز با آن مواجهیم اگر از فرصت‌های آتی خوب استفاده کنیم می‌توانیم مشکلات فعلی را قابل تحمل کنیم.

مطالبات صنعت و عوامل تاثیرگذار بر تسهیل صادرات صنایع پلیمری

در بخش دیگری از این همایش، «سعید ترکمان» رئیس هیات مدیره انجمن ملی صنایع پلیمر ایران در خصوص مطالبات صنعت و تاثیر آن در حوزه صادرات گفت: مواردی مانند تامین به موقع، کافی و با قیمت مناسب مواد اولیه، تامین نقدینگی، ایجاد ثبات در تغییرات مداوم نرخ ارز، تسهیل در رفع تعهدات ارزی، شبکه‌سازی با صرافی‌ها، صدور بخشنامه‌های حمایتی در حوزه صادرات، توجه به زنجیره ارزش پلیمری و جلوگیری از صادرات مواد خام، فراهم کردن بازارهای جدید، کاهش هزینه‌های لجستیک، تحریم‌ها و اثرات تحریمی و... از جمله مطالبات صنعت پلیمری است که انجمن ملی صنایع پلیمر با تمام توان پیگیر این مطالبات است.

مقایسه فضای کسب‌و کار تجاری بین سلطنت عمان و قطر

«عباس عبدالخانی»، رایزن بازرگانی ایران در قطر که به صورت آنلاین در این همایش سخنرانی کرد با تشریح بازارهای صادراتی عمان و قطر گفت: عمان از لحاظ جمعیت و مساحت خیلی بزرگتر از قطر است. در شاخص‌های درآمدی اما کشور قطر وضعیت به مراتب بهتری دارد. مهاجرین عمانی نیز بسیار بالاست و حدود نیمی از جمعیت عمان را شامل می‌شود. ساختار اقتصادی قطر مبتنی بر نفت و گاز و صادرات نفتی است اما اقتصاد کشور عمان مبتنی بر توریسم است.

در بخش دیگری از این همایش، «بهناز کامووسی» رئیس اداره مواد شیمیایی سلولزی دفتر توسعه صادرات کالا و خدمات سازمان توسعه تجارت ایران، در سخنرانی خود با تکیه بر بررسی فرصت‌های صادراتی صنایع پلیمری و شناسایی بازارهای صادراتی گفت: بر اساس آمار ارائه شده از سوی ITC، آمار تجارت مواد اولیه پلیمری در پنج سال اخیر نشان می‌دهد که میزان صادرات در سال ۱۳۹۶ برابر با ۳ هزار و ۴۵۴ میلیون دلار بوده است و این عدد در سال ۱۴۰۰به ۵ هزار و ٢٧۵میلیون دلار رسیده است.

نگاهی به مشکلات پیش روی صادرات در ایران

«محمد خزاعی» دبیرکل کمیته ایرانی اتاق بازرگانی بین‌المللی ICC در سخنرانی خود به مشکلاتی که پیش روی صادرات ایران وجود دارد پرداخت و گفت: مسائلی مانند برنامه‌ریزی‌های کلان نامناسب اقتصادی که حتی گاهی با صادرات در تضاد است، تحریم‌ها و... سبب می‌شود که ایران سهم بسیار ناچیزی از صادرات مصنوعات پلیمری در جهان داشته باشد. از سوی دیگر، عدم شناخت ما از مسائل بین‌المللی عامل بسیار مهمی است که مانع صادرات کشور است. هم در بخش خصوصی و هم در بخش دولتی ما با عدم شناخت کافی از وضعیت خارجی و بین المللی مواجهیم. اشراف و آشنایی با قاعده بازی در صحنه بین‌المللی و پذیرش سیستم جهانی اقتصاد نکته بسیار کلیدی و مهمی است.

«مسعود جمالی» عضو هیات مدیره و رئیس کمیسیون صادرات انجمن ملی صنایع پلیمر ایران  هم در سخنرانی خود دومین همایش توسعه صادرات صنایع پلیمری درخصوص اهمیت صادرات گفت: بر خلاف بسیاری از باورها، واردات می تواند به صادرات خدمت کند. در کشورهای پیشرفته مواد خام وارد و مواد با ارزش افزوده بالاتر صادر می شود. با این وجود در کشور ما ارزش اقلام وارداتی ۱۲۰۰ دلار و ارزش کالای صادراتی حدود ۴۰۰ دلار بوده است که نشان از واردات محصول نهایی و صادرات مواد خام دارد.

گفتنی است دومین همایش بین‌المللی توسعه صادرات صنایع پلیمری و آیین قدردانی از صادرکنندگان پویا با هدف قدردانی و حمایت از واحدهای صادراتی صنایع پلیمر به‌منظور افزایش صادرات این واحدها دیروز (چهارم مردادماه) در محل اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی اصفهان برگزار شد.