به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از تارنمای «نیواطلس»، این پژوهش اوایل سال ۲۰۲۰ میلادی و در اوایل همهگیری کرونا شروع شد. گروهی از محققان به این فکر بودند که دادههای به دست آمده از دستگاه دستبند ثبت وضعیت سلامتی، ممکن است برای ثبت تغییرات کوچک در علائم حیاتی پیش از شروع بیماری کرونا قابل استفاده باشد.
در این زمینه در حدود یک هزار داوطلب جوان در این تحقیق مشارکت کردند و به هر کدام از آنان یک دستبند موسوم به «آوا» Ava داده شد. این دستگاه شبها به دست بسته میشود و هر ۱۰ ثانیه ضربان قلب ، سرعت تنفس ، دمای پوست و جریان خون را اندازهگیری میکند.
در مدت یک سال ۱۱ درصد از شرکتکنندگان در این تحقیق به تایید آزمایشگاه به بیماری کووید-۱۹ مبتلا شدند. در حدود نیمی از این افراد دادههای یک ماه قبل از مبتلا شدن را در اختیار محققان گذاشتند و این به محققان اجازه داد تا با استفاده از این دادهها یک الگوریتم طراحی کنند که قادر است تغییرات کوچک در مراحل اولیه بیماری را شناسایی کند.
یک الگوریتم یادگیری ماشینی با دادههای ۷۰ درصد از مشارکتکنندگان آموزش داده شد و سپس روی ۳۰ درصد بقیه افراد آزمایش شد. این الگوریتم بطور قابل توجهی با درستی ۶۸ درصد از موارد مثبت کرونا را دو روز پیش از ظهور هرگونه علامتی شناسایی کرد.
این پژوهشگران تاکید کردند: فناوری حسگر پوشیدنی یک شیوه کم هزینه و آسان است که به افراد امکان میدهد در دوره همهگیری بیماری وضعیت سلامتی خود را تحت نظر داشته باشند.
این تحقیق نشان داد که این وسایل در کنار هوش مصنوعی میتوانند مرزهای مراقبت شخصی را به پیش ببرند و بیماریها را پیش از بروز علائم شناسایی کنند که این امر به طور بالقوه انتقال ویروس را در جوامع انسانی کاهش می دهد.
این فناوری در آینده در برابر بیماریهای دیگر نیز میتواند به پیشگیری از گسترس بیماری کمک کند.