به گزارش ایرنا، علیرضا کریمی عصر چهارشنبه در آیین اختتامیه مسابقه نمای برتر و اهدای جوایز به آثار برگزیده افزود:در کار گروه نمای شهرداری، با تعامل و هم افزایی دستگاههای مسئول، باید ایده و طرح ارائه دهیم و حوزه قلمرو عمومی اجازه می دهد در خصوص اجرای نما محدودیت هایی را پیشنهاد و اعمال کنیم.
وی تاکید کرد: نمای شهر باید با وضعیت داخلی ساختمان و فرهنگ ساکنان شهر تناسب داشته باشد و چنانچه کالبد بیرونی ساختمان ناهماهنگ و آشفته باشد، شهر نیز دچار آشفتگی می شود.
شهردار کلانشهر اراک اظهار داشت:: بحث ایمنی، نوع اقلیم، بهره وری و انرژی نیز باید در نمای ساختمان مدنظر قرار گیرد.
کریمی خاطرنشان کرد: اکنون بحث شهرهای مطلوب مطرح است که باید اجرای نمای مطلوب دستور کار ویژه باشد.
رییس شورای اسلامی کلانشهر اراک نیز در این آیین بیان داشت: در بحث نمای برتر و مطلوب، نباید تنها زیبایی مطرح باشد و در حوزه حقوق عمومی، نباید با اجرای نما با اعمال سلیقه شخصی در شهر آشفتگی ایجاد کرد.
سید وحید میرنظامی افزود: اجرای طرح نمای ساختمان یک حق عمومی و اجتماعی است و در نمای درونی و بیرونی باید تلفیق وجود داشته باشد چرا که نمای ساختمانها ویترین شهر است.
وی تاکید کرد: در ۲ دهه اخیر در ساختمان سازی، مباحث اقتصادی مطرح بوده و به هویت تاریخی از بعد مولفه ایرانی و اسلامی آنگونه که باید توجه نشده است.
رییس شورای اسلامی کلانشهر اراک عنوان کرد: در نمای ساختمان، باید مباحث ایمنی در برابر زلزله استاندارد سازی و حریق لحاظ شود و از سوی سازمان نظام مهندسی ساختمان نیز تدابیر ویژه ای اندیشیده شود.
مدیر کل دفتر فنی استانداری مرکزی نیز در ادامه این آیین اظهار داشت: وارث شهرهایی هستیم که از حیث سیما و منظر شهری قابل دفاع نیستند و هر آنچه که گذشتگان به ما تحویل دادند ، تلاش بی وقفه در تخریب سیما و منظر شهری کردیم که موفق شدیم و این آشفتگی دستپخت، دست اندرکاران در حوزه سیاست گذاری و اجرا است.
حمیدرضانوازنی افزود: سیاست گذاری کلان کشور در این حوزه وزارت راه و شهرسازی است و مسئولان استانی مجری طرح هستند که می طلبد شورای عالی معماری و شهرسازی کشور در راستای اجرای صحیح طرح سیما و منظر شهری راهکار مناسب ارائه دهند.
وی تصریح کرد: هنر این است که بازار تاریخی و بناهای گذشتگان اراک را حفظ کنیم اما رسالت دیگر آن است که بناهای دیگری را برای نسل آتی جامعه تولید کنیم.
مدیر کل دفتر فنی استانداری مرکزی اظهار داشت: در این راستا باید نقشه راه مشخصی ترسیم و ایده کارشناسی شده و شفاف ارائه دهیم.
نوازنی ادامه داد: در ساختار برنامه ریزی شهری، در سلسله مراتب طرح های شهرسازی، طرح جامع شهری داریم که ذیل آن طرح کالبدی ملی تهیه شده است، جنس طرحهای جامع (فرادست) از جنس برنامه ریزی هستند که در این راستا طراحی شهر باید مد نظر قرار بگیرد.
وی افزود: تهیه سند جامع سیما و منظر شهری باید در اولویت اقدامات مدیریت شهری باشد.
رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان مرکزی نیز در این آیین گفت: در ساختمان سازی به معماری داخلی توجهی نداریم و تنها معماری ظاهری مد نظر است در حالی که در معماری داخلی مبحث انرژی، نورگیری جهت بادهای منطقه ای نیز باید لحاظ شود.
علیرضا حبیبی اظهار کرد: بحث هماهنگی بین نماها وجود ندارد که میطلبد مصوبات کار گروه سیما و منظر شهری یه ما ابلاغ شود تا یک الگو و ایده مناسب در این راستا ارائه شود.
وی اضافه کرد: هیچ سبک و الگوی خاصی در خصوص حفظ بناهای قدیمی نداریم و با توجه به اینکه قدمت شهر اراک به ۲۰۰ سال میرسد نیاز است با ارائه سبک الگوی خاصی به فرهنگ شهر توجه کنیم تا آیندگان به اجرای طرح نمای ساختمان افتخار کنند.
رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان مرکزی ادامه داد: از سال آینده بحث استفاده بهینه از انرژی در صنعت ساختمان لازم الاجرا است و این مهم باید مد نظر باشد که در ساختمان سازی از اینمصالح سبک بهرهگیری کرد.
حبیبی بیان کرد: اکنون علاوه بر آلودگی آب، هوا و خاک، منابع طبیعی نیز در حال نابودی است و در اجرای طرح تمای ساختمان تنها از سنگ استفاده می کنیم که در دنیا مرسوم نیست که باید در این خصوص تدابیر ویژه ای اندیشید.
رییس کمیسیون عمران، فنی و معماری شورای اسلامی کلانشهر اراک نیز گفت: فضاهای شهرباید ساماندهی و یک الگوی مناسب برای نماها تعریف شود.
علی چگینی افزود: آییننامه سیما و منظر شهری در شورای اسلامی شهر به تصویب رسیده که برای عملیاتی شدن آن باید به کمیسیون ماده پنج ارجاع شود.