گنبدکاووس - ایرنا - گلستان که در ماه‌های اخیر خشکسالی شدید را تجربه می‌کند با پیش‌بینی هواشناسی مبنی بر بارندگی‌ نقطه‌ای و شدید در ۲ روز آینده به حالت آماده‌باش درآمده و اجرای اقدامات مقابله‌ای برای کاهش خسارت سیلاب‌ احتمالی را انتطار می‌کشد.

به گزارش ایرنا، شنیدن خبر ورود سامانه‌ ناپایدار جوی به گلستان و در پیش‌بودن بارش باران تابستانه برای ساکنان این استان به ویژه کشاورزان که کاهش بارش‌، کم‌آبی و خشکسالی، کشت و کار و زراعت‌ آن‌ها را دستخوش تغییر و خسارت کرده، خوشحال کننده است اما باید برای جلوگیری از تبدیل این نعمت به خسارت، اقدامات پیشگیرانه بیشتری انجام شود.

طبق اعلام کارشناسان، بیشتر نواحی گلستان از جمله مناطق شرقی آن حادثه خیز است و نام آن با وقوع انواع بلایای طبیعی مانند سیل و سیلاب‌های کوچک و بزرگ عجین شده است.

فقط در مقوله سیل و طی سه دهه اخیر گلستان با حداقل ۱۲۰ مورد وقوع سیل کوچک و بزرگ روبرو بوده  که سیل سال‌های ۷۱، ۸۰، ۸۱ و ۹۸ از سیل‌های سنگین و سهمگین آن به شمار می‌رود.

براثر این سیل‌های سهمگین صدها نفر کشته شدند و ده‌ها هزار میلیارد ریال خسارت مالی به بخش‌های مختلف کشاورزی، مسکن، راه‌های ارتباطی، زیرساخت‌های شهری و روستایی وارد شد ضمن اینکه نباید از خسارات روحی و روانی این بلایای طبیعی بر مردم این دیار به راحتی گذشت.

پیش بینی بارندگی ۶۰ میلی‌متری در گلستان

مدیرکل هواشناسی گلستان روز پنجشنبه به ایرنا گفت: تا غروب امروز با ورود سامانه بارشی برای تمام نقاط استان تا روز دوشنبه هفته آینده بارندگی پیش‌بینی می‌شود که اوج فعالیت این سامانه از عصر امروز تا ظهر فرداست.

نوربخش داداشی آب گرفتگی معابر و بالا آمدن برخی رودخانه‌های فصلی را از پیامدهای فعالیت این سامانه بارشی دانست و از مردم و مسافران خواست در این مدت از نشستن در حاشیه و بستر رودخانه‌ها پرهیز کنند.

وی اظهارداشت: هواشناسی هشدار سطح نارنجی را صادر کرده و با تشکیل نشست مدیریت بحران از دستگاه‌های مرتبط مانند هلال احمر، آب منطقه‌ای، منابع طبیعی و جهاد کشاورزی استان خواسته شده تا نیروهای خود را در آماده باش برای هرگونه حوادث احتمالی نگهدارند.

داداشی میانگین بارندگی این مدت در گلستان را ۱۵ تا ۶۰ میلی‌متر اعلام کرد و گفت: احتمال دارد در بعضی از مناطق میزان بارندگی به صورت نقطه‌ای بیشتر باشد.

پرهیز از استقرار در حاشیه رودخانه‌ها و ارتفاعات

رسول حسام مدیرکل مدیریت بحران گلستان هم از مردم خواست همانند گذشته هشدارهای هواشناسی را جدی گرفته و از استقرار و اسکان در مناطق پرخطر مانند حاشیه رودخانه پرهیز کرده و در این روزها برای صعود به کوهستان نروند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت: باتوجه به تغییرات اقلیمی سال‌های اخیر، این استان در سال‌های ۸۰، ۸۱ و ۸۴ و در ادامه ۹۷ و ۹۸ شاهد سیلاب‌های مکرر به ویژه در فصل تابستان بود.

عبدالرحیم لطفی یکی از شاخصه‌های بارندگی‌ تابستان را شدت بالا و زمان کوتاه اعلام کرد و ادامه داد: این نوع از بارندگی‌ اغلب منجر به جریان یافتن سیلاب همراه با چوب، سنگ، خار و خاشاک و رسوبات می‌شود.

وی از مردم خواست این روزها با توجه به هشدارهای هواشناسی و ستاد مدیریت بحران در بحث بارندگی‌های پیش‌رو از کوهنوردی در ارتفاعات و حضور در مصب رودخانه پرهیز کنند تا حوادثی مانند جریان سیلاب روزهای اخیر استان فارس تکرار نشود.

لزوم آمادگی کشاورزان و دامداران برای مقابله با خسارت احتمالی بارندگی 

مدیر جهاد کشاورزی کلاله هم در گفت و گو با خبرنگار ایرنا از فعالان عرصه اقتصاد کشاورزی، دامداری، باغداری، مرغداری و زنبورداران و صاحبان گلخانه‌ها خواست این روزها مراقب باشند و تدابیر لازم را برای جلوگیری از خسارت‌های احتمالی پیش بینی کنند.

رحیم دانشور تاکید کرد: کشاورزان در این روزها از کودپاشی و سم پاشی در مزارع و باغ‌ها خودداری کنند و همچنین گلخانه‌داران از استحکام سازه‌های گلخانه مطمئن شوند و بستن دریچه‌های سقفی را مد نظر داشته باشند.

وی گفت: با توجه به وزش باد و احتمال افزایش شدت بارندگی، لازم است زنبورداران نسبت به عایق‌بندی و محافظت از کندوها اقدام کنند و صاحبان مرغداری‌ها و دامداری‌ها هم تدابیر لازم را بیاندیشند.

به گزارش ایرنا، سیل واپسین روزهای اسفند سال ۹۷ و فروردین ۹۸ ابتدا از گلستان آغاز شد اما به تدریج ۲۵ استان کشور را درگیر کرد و خسارت های جانی و مالی فراوانی بر جای گذاشت.

در گلستان این سیل دست‌کم ۴۸ هزار میلیارد ریال به بخش های مختلف منطقه این استان شمالی خسارت زد و جان ۱۱ نفر را گرفت.