به گزارش ایرنا، علیمحمد زنگانه روز پنجشنبه در گردهمایی مبلغین و مبلغات گلستان افزود: اگر خلیج گرگان خشک شود محیط زیست مورد تهدید جدی قرار خواهد گرفت و اثرات آن نه تنها گلستان بلکه دیگر استانهای همجوار را نیز تهدید خواهد کرد.
وی بیان کرد: تبیین روشنگرانه برای رایزنی در مسیر کسب اعتبار لایروبی این طرح مورد نیاز است و همه دستاندکاران باید بدانند که گلستان در معرض خطر جدی ناشی از خشکشدن خلیج گرگان است.
وی به ظرفیتها و کمبودهای برخی بخشهای گلستان اشاره کرد و گفت: گلستان از نظر ظرفیتهای فوق العاده طبیعی در ردیف استانهای برتر است اما تاکنون از این ظرفیت به درستی استفاده نشده و با وجود قابلیتهای فراوان گلستان در زمینه شاخص های اقتصادی، رفاه، رشد، پیشرفت و توسعه در ردیف پنج استان آخر کشور قرار دارد.
زنگانه گفت: ۷۵ درصد از جمعیت روستاهای استان جزو پنج دهک کمتر برخوردار، ۳۷ درصد جمعیت روستایی جزو سه دهک کمتر برخوردار و ۴۱ درصد جمعیت شهری جزو پنج دهک کمتر برخوردار قرار دارند.
استاندار گلستان با اشاره به درآمد سرانه پایین خانوارهای گلستانی که نصف میانگین کشوری است افزود: در برخی از شهرستانهای استان ضریب فقر بسیار بالا و غیرقابل قبول است.
زنگانه ادامه داد: زیرساختهای گلستان در بخش برق، آب، راه و کریدورهای ارتباطی مربوط به ۲ دهه قبل و نیازمند بهسازی است که برای بهبود این شاخصها تلاش کرد.
وی به ضرورت افزایش ضربب تامین آب آشامیدنی در گلستان اشاره کرد و اظهار داشت: بیش از ۹۵ درصد آب آشامیدنی استان از منابع زیرزمینی تامین میشود و این در حالی است که منابع آبهای سطحی از جمله سیلاب به هدر میرود که می توان با احداث سدها آب مورد نیاز محیط زیست، صنعت و کشاورزی را تامین کرد.
استاندار گلستان گفت: در سفر دولت سیزدهم به استان اعتبارات خوبی برای زهکشی، تکمیل و توسعه زیرساخت های شهرک گلخانه ای، توسعه کشت اراضی شیبدار، تکمیل شبکههای آبیاری، توسعه تاسیسات زیربنایی پرورش میگو و ماهیان خاویاری، حوزه آب و برق، سدهای استان، آبرسانی به روستاهای نوار مرزی، تکمیل فاضلاب گرگان، دوربرگردانها، آموزشی و فرهنگی اختصاص یافت ولی در برخی بخش ها نیاز به توجه ویژهتری دارد.
گلستان یک میلیون و ۹۰۰ هزار نفر جمعیت دارد که حدود ۴۷ درصد آنان در مناطق روستایی زندگی کرده و از طریق کشاورزی و دامپروری تامین معاش میکنند