گرگان - ایرنا - فرماندار بندرترکمن گفت که فقط ۴۰ درصد از فاضلاب خانگی این شهر به مرکز تصفیه‌خانه شهرستان متصل است و باقی‌مانده بصورت مستقیم و بدون تصفیه به خلیج گرگان و منابع زیرسطحی هدایت می‌شود.

عبدالغفور غراوی جمعه در گفتگو با خبرنگار ایرنا گفت : حجم فاضلاب شهر در فصول مختلف متغییر است و نمی توان عدد ثابتی برای میزان فاضلابی که به سوی خلیج گرگان منتهی است ارائه کرد .

وی افزود: وضعیت مدیریت فاضلاب شهرهای ساحلی گلستان به سبب برخی کمبودهای ناشی از دوره‌های گذشته تا رسیدن به جایگاه مطلوب فاصله زیادی دارد و بهسازی شبکه‌ جمع‌آوری و تصفیه همه فاضلاب شهر از توان دستگاه های اجرایی شهرستان و استان خارج است.

به گزارش ایرنا، طی روزهای اخیر تعدادی از بومیان و مسافران در تماس با خبرنگاران ایرنا از روند هدایت مستقیم فاضلاب شهری بندرترکمن به سوی خلیج گرگان انتقاد کرده و خواستار پیگیری موضوع شدند.

بر اساس مستندات ارائه شده از سوی شهروندان، پساب تصفیه‌شده فاضلاب بندرترکمن هم آلودگی غیر متعارفی دارد.

فرماندار بندرترکمن آلودگی پساب هدایت شده از سوی تصفیه‌خانه به سمت خلیج گرگان را تایید نکرد و گفت : تاکنون گزارشی در این خصوص دریافت نشده است .

 غراوی ادامه داد : مقرر شده تا کانال موجود بین تصفیه‌خانه تا خلیج گرگان لایروبی و عملیات انتقال پساب با روند مطلوب‌تری انجام شود .

 وی به فعالیت واحد آب شیرین‌کن در این شهرستان اشاره کرد و گفت : پساب این واحد آب شیرین‌کن در طول مسیر به  فاضلاب شهری وارد می‌شود و این امر رقیق‌ترشدن فاضلاب منتهی به خلیج گرگان را در پی دارد.

به گزارش ایرنا بر اساس قانون تمام شهرهای ساحلی واقع در حاشیه خزر باید در دهه گذشته به طور کامل به سیستم تصفیه پساب شهری مجهز می شدند که این رویه در گلستان عملیاتی نشده است .

شهرستان بندرترکمن ۸۰ هزار نفر جمعیت دارد و در حاشیه خلیج گرگان واقع و شغل اکثر مردم این منطقه وابسته به خلیج گرگان و دریای خزر و صید آبزیان است