هوشنگ فلاحیان عصر پنجشنبه در سفر به لامرد و مهر و در جلسه جمع بندی این سفر موضوع انتقال آب دریا به فارس را مورد تاکید قرار داد و گفت: ارزش انتقال آب دریا در آینده نمایان خواهد شد که چه خدمت بزرگی صورت گرفته است و آیندگان درک خواهند کرد و اگر بنا است این منطقه توسعه پیدا کند نیاز مبرم به انتقال آب دریا به لامرد وجود دارد.
معاون برنامه ریزی وزیر نفت در جلسه جمع بندی این سفر گفت: هنر مدیریت این است که بتواند سرمایه گذاری بخش خصوصی را به صحنه بیاورد.
وی گفت: صنایع آلومینیوم لامرد افتخار ملی است و این ظرفیت را داراست که زنجیره آلومینیوم و صنایع پایین دست آن در اینجا تاسیس شود.
وی با اشاره به ظرفیت های بالادستی نفت و گاز در این منطقه گفت: هرجا که نگاه کنیم محصولات و مشتقات گازی وجود دارد و وزارت نفت آمادگی این را دارد که خوراک و خط انتقال آن را اجرایی کند به شرطی که سرمایه گذار بخواهد در این زمینه سرمایه گذاری کند که این امر نیازمند شناسایی بسته های سرمایه گذاری جذاب مبتنی بر خوراک در دسترس است که یکی از ضروریات می باشد.
موسوی نماینده مردم شهرستان های لامرد و مهر در مجلس شورای اسلام نیز در گفت: اکثر ظرفیتهای این مناطق که قابلیت های بالایی دارند به چشم نیامده و مغفول مانده اند.
وی ادامه داد، بنا به اظهارات معاون اول رییس جمهور ، دولت به این جمع بندی رسیده و مصمم است که لامرد و مهر مانند جاسک و چابهار از ظرفیت سرمایه گذاری بالایی برخوردار باشد.
نماینده لامرد و مهر در مجلس ادامه داد؛ منطقه عسلویه از نظر سرمایه گذاری صنایع بالادستی و پایین دستی تکمیل شده و دولت نیز به دنبال تکمیل و توسعه فازهای موجود رفته است و اینکه انتظار ما این است که این نگاه به منطقه لامرد و مهر نیز همانگونه باشد.
وی خطاب به معاونت وزارت نفت گفت: با مساعدت مجموعه نفت و دولت، این مهم محقق خواهد شد و بدون شک این امر به نفع کشور هم خواهد بود.
موسوی گفت: لامرد و مهر در حوزه های مختلف نظیر پدافند غیر عامل در فاصله کمی از دریا و پس کرانه خلیج فارس قرار داشته که ظرفیت بسیار مناسبی جهت ایجاد صنایع متعدد را داراست و حوزه گازی پارسیان هم اکنون به عنوان بزرگترین حوزه گازی شیرین در حال بهره برداری بوده و میادین مختلف هما، شانول، وراوی و تابناک بهترین منابع گازی هستند.
عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: طرح فشار افزایی میادین گازی وراوی و هما و تابناک مشکل افت فشار گاز ورودی پالایشگاه پارسیان را جبران خواهد کرد و در کنار آن، طرح توسعه میادین پازن و ارم نیز امیدواریم هرچه سریع تر نهایی شود.
این عضو کمیسیون انرژی مجلس افزود: منطقه ویژه اقتصادی لامرد با این همه زیر ساخت و هزینه که یه عنوان برند در کشور مطرح است و تاکنون هرچند که کارخانه عظیم آلومینیوم نماد این منطقه محسوب بوده و به تنهایی در حال تولید آلومینیوم به اندازه کل صنایع آلومینیوم کشور است، اما نه پایین دستی آن توسعه یافته و نه فاز دوم آلومینیوم آغاز شده است و این در حالی است که در فاز اول آن نزدیک به ۲۴۰۰ نفر مشغول به کار هستند.
وی افزود؛ در فاز دوم آن، سرمایه گذاری بیشتر از ۷۰ درصد فاز اول نیاز ندارد و پیمانکار چینی سازنده فاز اول اعلام کرده است حاضر است یک میلیارد دلار را برای ساخت فاز دوم تامین کند که در همین زمینه با روسای جمهور و مجلس و برخی از وزرا و دولت مردان نیز پیرامون اجرای فاز دوم آن جلساتی گرفته شده است.
نماینده لامرد و مهر در مجلس گفت: آزادراه ۴۹ کیلومتری که لامرد را به دریا وصل می کند، عملا کریدور دو منطقه اقتصادی لامرد و پارسیان است.
وی پیرامون انتقال آب دریا و اهمیت آن گفت: ۱۴۵ میلیون متر مکعب آب دریا در حال آمدن به اینجا بوده و پس از رسمی شدن انتقال آب به لامرد تمایل سرمایه گذارانی که در پارسیان سرمایه گذاری کرده بودند به سمت لامرد بیشتر شد. این اتفاق به برکت ورود آب به لامرد اتفاق خواهد افتاد.
وی در پایان خاطرنشان ساخت؛ از شما خواهشمندم است به هر میزان که میسر است مشکل خوراک پتروشیمی ها و صنایع را تامین نمایید. ما ۵ میلیون متر مکعب گاز داریم که فقط نیاز منطقه ویژه اقتصادی و آلومینیوم را تامین می کند ولی تحت عنوان خوراک در اختیار ما قرار ندارد که به سایر صنایع واگذار شود.
منطقه ویژه اقتصادی لامرد، صنایع آلومینیوم لامرد، پالایشگاه گاز پارسیان و طرح پالایشگاه بنزین سازی مهر در این سفر مورد بازدید قرار گرفت.
شهرستان های لامرد و مهر به ترتیب در فاصله ۳۶۵ و ۳۳۰ کیلومتری جنوب شیراز قرار دارد.