به گزارش خبرنگار کتاب ایرنا، نشست بررسی کتاب گل توپ شانسی وارد دروازه نمیشود، نوشته فران سوریانو و ترجمه بهنام جعفرزاده که توسط انتشارات کتاب آمه منتشر شدهاست، با حضور احسان محمدی به عنوان منتقد در کتابفروشی آمه برگزار شد.
جعفرزاده با اشاره به اینکه این دومین کتابی است که ترجمه کردهاست، درباره دلیل انتخاب این کتاب برای ترجمه اظهار کرد: احساس کردم باید کتابهایی ترجمه شود که مخاطب در نتیجه خواندن آنها مسائلی را بیاموزند، جای این سبک از ترجمه در میان آثار ترجمه شده، خالی بود. ترجمه این کتاب دو دلیل اصلی داشت، نخست نویسنده که مدیر منچستر سیتی است و زمانی مدیر بارسلونا بود. همچنین باید توجه داشت او در زمانی که این دو باشگاه بهترین مقطع را داشتند، وظیفه مدیریت آنها را بر عهده داشت. از طرفی این فرد در فاصله مدیریت این دو باشگاه، مدیر یک شرکت هواپیمایی شدهاست.
به گفته این مترجم، مسائلی که در کتاب مطرح میشود، راهکارهایی است که از دقت بالایی برخوردار است. نویسنده راهکارها را در تعدادی از باشگاهها تجربه کرده و اینها نظریه صرف نیست. به نظرم در فوتبال ما نیاز است تا مدیران فوتبالی بتوانند در دورهای که باشگاهها وضعیت خوبی ندارند، ایدههای بهتری را برای مدیریت ارائه بدهند.
شانس به موفقیت در فوتبال، کمک نمیکند
جعفرزاده با اشاره به اینکه میتوان این کتاب را دایرهالمعارف برای باشگاهداری تعریف کرد، افزود: نویسنده نشان میدهد وقتی میخواهید وارد باشگاه شوید، باید توجه داشتهباشید، باشگاه چه وضعیتی و چه تاثیری بر فعالیت دارد. همچنین بخشهای مختلف مانند مذاکره، انتخاب بازیکن و ... را توضیح میدهد.
این مترجم با اشاره به یکی از کنفرانسهای سوریانو در سال ۲۰۱۴ در ابوظبی در امارات، بیان کرد: سوریانو برای مدیران فوتبالی و غیرفوتبالی توضیح میدهد، میگوید شانس به موفقیت در فوتبال، کمک نمیکند و چیزی که نیاز دارید، هوش و سختکوشی است.
جعفرزاده با تاکید بر اینکه این کتاب فقط یکبار در سال ۲۰۱۲ چاپ شده و از آن روز هرگز به روز نشدهاست، ادامه داد: نویسنده در فصل آخر میگوید که اگر میخواهید ببینید تصمیمی درست است یا نه ، خود را ۱۰ سال آینده ببینید و فکر کنیآن زمان تصمیم بگیرید که این تصمیم درست است یا نه.
او درباره نثر کتاب توضیح داد: نثر کتاب دو دست است، در بخشهایی مدیریتی است و در بخشهایی از کتاب نویسنده خاطره بیان میکند، جایی که خاطرهنگاری است بسیار روانتر و جذابتر است. این کتاب کمک میکند با احتیاط بیشتر درباره فوتبال حرف بزنیم.
به گفته جعفرزاده با شانس نمیتوانید به فینال برسید اما در فینال ممکن است اتفاق شانسی برایتان بیفتد، اما اگر میخواهید وارد فینال بشوید نمیتوانید روی شانس حساب کنید.
فوتبال شانس نیست
احسان محمدی با تاکید بر اینکه جام جهانی نزدیک است، درباره لزوم خواندن این کتاب، گفت: این کتاب نگرش متفاوتی درباره فوتبال به خواننده میدهد. اگر دوستانی دارید که درباره فوتبال حرف میزنند، این کتاب را به آنها هدیه بدهید، اگر در حوزه کسب و کار دارید، اگر رئیس دیکتاتور دارید این کتاب به شما کمک میکند تا بهتر تصمیم بگیرید.
این منتقد خود را فردی تقدیرگرا خواند و ادامه داد: کل کتاب میخواهد ثابت کند فوتبال شانس نیست و موفق میشود. این کتاب نقش شانس را در فوتبال نقد میکند.
به گفته محمدی، هیچ کدام از مدیرعاملهای استقلال و پرسپولیس تا به امروز یک جزوه ۱۰ صفحهای از روزگاری که فعال بودند به جا نگذاشتند. این در حالی است که در این کتاب نمونه این کار را در باشگاههای دیگر کشورها میبینیم.
او ادامه داد: در کتاب درباره نحوه خریدن بازیکنان توضیح دادهمیشود. میگوید وقتی مربی وارد مذاکره میشود، چه اتفاقی میافتد، یا برای مثال وقتی اسم بازیکنها را پاک میکند، چه میشود. مخاطب در نتیجه این کتاب متوجه میشود تغییر بازیکنان هم، یک نمونه مدیریتی برای فروش کالا خواهدبود.
فوتبال ادویه این کتاب است
به گفته محمدی، کتاب برای دوستداران فوتبال خوب است، زیرا روند برند(مارک) شدن یک باشگاه را نشان میدهد. حتی خواندن یک فصل از کتاب، تاثیر زیادی در دیدگاه او دارد. جای تشکر است از نشری که در حوزه فوتبالی کار نمیکند، به این حوزه توجه کردهاست. این کتاب با اینکه در سال ۲۰۱۲ نوشته شده است، هنوز کتابی است برای آینده فوتبال و متاسفانه هنوز به آن سالها نرسیدیم.
این منتقد افزود: کتاب همزمان مدیریتی و فوتبالی است و فوتبال ادویه این کتاب است و به آن طعم میدهد. مواردی که در کتاب بیان شدهاست، ۱۰ سال دیگر در فوتبال ایران رخ خواهدداد، به همین دلیل لازم است به کتاب توجه شود. حتی اگر میخواهید درباره باشگاهداری بنویسید، باید این کتاب را بخوانید. البته این کتاب هم خطا دارد.