به گزارش خبرنگار ایرنا، عطا ناوکی در دیدار با سرپرست و خبرنگاران خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز بندرعباس به مهمترین اقدامات بنیاد شهید و امور ایثارگران استان هرمزگان پرداخت و اظهار داشت: طی یکسال اخیر ۷۶ نشست با صنایع و ادارات با محوریت رعایت حق ۲۵ درصدی جذب جامعه ایثارگری انجام و منجر به اشتغال ۱۴۲ نفر از ایثارگران شد.
وی ادامه داد: طرح تبدیل وضعیت جامعه ایثارگری شامل تمامی نیروهای طرحی، قراردادی، شرکتی و پیمانی به رسمی میشود اما متاسفانه برخی دستگاهها و صنایع در اجرای قانون تبدیل وضعیت جامعه ایثارگری همکاری نمیکنند.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران هرمزگان گفت: صنایع و بنگاههای اقتصادی نباید به بهانه اینکه بخش خصوصی هستیم نسبت به رعایت سهیمه استخدامی جامعه ایثارگری بیتوجه باشند بلکه انتظار داریم تا دو ماه آینده تمامی جامعه ایثارگری در صنایع استان تبدیل وضعیت شوند.
ناوکی بیان کرد: نباید جامعه ایثارگری ما در مساله اشتغال و معیشت فراموش شوند و توقع ما از دولت انقلابی این است نسبت به مساله اشتغال و تبدیل وضعیت جامعه ایثارگری بیش از پیش حساس باشد.
وی خاطرنشان کرد: تبدیل وضعیت جامعه ایثارگری حق قانونی آنهاست وتاکنون اداراتی چون دانشگاه علوم پزشکی، قوه قضاییه، آموزش و پرورش، جهاد کشاورزی، شهرداری، استانداری و تعدادی از صنایع استان نسبت به تعهدات خود موفق عمل کردهاند اما انتظار داریم همه ارگانها و صنایع با این قانون همراهی کرده و تمامی افرادی که شامل این طرح میشوند به حق قانونی خود برسند.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران هرمزگان در ادامه صحبتهای خود به اقدامات بنیاد شهید استان در حوزه مسکن و درمان ایثارگران اشاره و بیان کرد: موضوع دیگر، طرح واگذاری یک قطعه زمین به صورت رایگان به هر ایثارگر، خانواده شهید و جانبازان است که متاسفانه نزدیک به شش سال این طرح متوقف شده بود، با همراهی و مشارکت و حمایت استاندار هرمزگان و اداره کل راه و شهرسازی استان این طرح از اردیبشتماه امسال با واگذاری ۲۰۰ قطعه زمین به جامعه ایثارگری درحال انجام است.
ناوکی ادامه داد: طبق آمارها هنوز ۴۰۰ نفر از خانواده ایثارگران و جانبازان استان هنوز از این طرح استفاده نکردهاند و با دستور استاندار پروندههای واگذاری به این تعداد خانواده نیز درحال تکمیل است و امیدواریم طی ۶ ماه این طرح به صورت کامل اجرایی شود.
وی با اشاره به خسارتهای ناشی از زلزلههای متعدد به مسکن خانوادههای ایثارگران و جانبازان استان، گفت: درحال حاضر تمامی خانههای جامعه ایثارگری که دچار آسیب شده است بیمه هستند و از سال گذشته تاکنون بیش از ۸۰ میلیارد ریال کمک بلاعوض به خانواده های شهدا و ایثارگران برای تعمیر و نوسازی منازل مسکونی آنها پرداخت شده است.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران هرمزگان، احیای کد اعتباری تعمیر و تجهیز مسکن ویژه والدین شهدا را از دیگر اقدامات اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان هرمزگان دانست و افزود: با احیای این امتیاز در سال گذشته سه میلیارد ریال اعتبار دریافت کردیم.
ناوکی در بحث درمان جامعه ایثارگران به آخرین وضعیت «مرکز توانبخشی ایثار هرمزگان» که از سال ۹۲ کلنگ آن به زمین زده شده بود نیز اشاره کرد و ادامه داد: درحال حاضر کار محوطهسازی ساختمان «مرکز توانبخشی ایثار هرمزگان» به مناقصه گذاشته شده و تا یکماه آینده این بخش نیز تکمیل میشود و با اتمام این طرح کمک موثری به جامعه ایثارگری و حتی بیماران استان خواهد شد.
وی افزود: .این مرکز در کنار مجموعه استخر بنیاد شهید در مجاورت دانشکده سما بندرعباس در شهرک نور ساخته شده و بخشهای مختلفی از جمله درمانگاه، بخشهای ارتوپدی، مشاوره، آزمایشگاه، رادیولوژی و داروخانه را شامل میشود.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران هرمزگان اضافه کرد: افزایش ۴۰ درصدی حقوق والدین شهدا و ۱۰ درصدی حقوق جانبازان و حقوق بگیر شدن جانبازان معسر در کل استان زیر ۲۵ درصد که حدود ۷۰۰ نفر بودند، بخش دیگری از فعالیت های انجام شده بنیاد استان در دولت سیزدهم به شمار میرود.
ناوکی، رونمایی از کتاب «جاودانههای تاریخ» شامل خاطرات فرماندهان جنگ استان هرمزگان در سال جاری و رونمایی از دو جلد کتاب از وصایای شهدا در سال گذشته، برگزاری بیش از ۱۰۰ یادواره شهدا طی یکسال گذشته، مصاحبههای دیداری و شنیداری خاطرات والدین شهدا و سرکشی از خانواده شهدا و ایثارگران و جانبازان در روزهای یکشنبه و چهارشنبه با هدف بررسی مشکلات جامعه ایثارگران در دورترین نقاط استان را از دیگر اقدامات اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران این استان عنوان کرد.
هرمزگان برای دفاع از میهن اسلامی، یکهزار و ۵۰۰ شهید تقدیم کرده است.
این استان همچنین ۲ هزار و ۵۱۳ جانباز، ۲۱۹ پدر شهید و ۵۲۵ مادر شهید در قید حیات دارد.