اراک - ایرنا - معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی گفت: ۲۵ درصد سازه‌های آبخیزداری این استان در پی بارش‌های اخیر در شهرستان‌های محلات، شازند، فراهان، بخشی از تفرش و خنداب آبگیری شدند.

«رضا عظیمی» روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: با توجه به میزان بارش‌ها در شهرستان‌های محلات، تفرش، شازند، فراهان و خنداب حدود ۲ میلیون متر مکعب از روان‌آب‌های سطحی و سیلاب در این شهرستان‌ها پشت سازه‌های آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی کنترل و ذخیره سازی شد.

وی ادامه داد: بارش‌های اخیر هی‌چگونه خسارتی برای سازه‌های آبخیزداری استان مرکزی از جمله بندهای خاکی، سنگ و ملاتی و سدهای این استان وارد نکرده‌ و همه این سازه ها سالم هستند.

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی با یادآوری مزایای ارجای طرح‌های آبخیزداری در اراضی آبخیز استان و کشور گفت: عملیات آبخیزداری در هر نقطه از اراضی طبیعی و آبخیزداری استان و کشور انجام شده و روان‌آب‌های سطحی و سیلاب هیچگونه خسارتی به اراضی زیر دست وارد نکرده‌است.

عظیمی خاطرنشان کرد: جاری شدن سیلاب در دشت‌های استان و کشور که امکان انجام عملیات آبخیزداری وجود نداشته خسارت هایی را برای اراضی زیر دست این اراضی به همراه داشته‌ است.

وی ادامه داد: اجرای عملیات آبخیزداری نقش مهمی در کنترل سیلاب داشته و جنگل ها و پوشش گیاهی با کنترل روان‌آب ها موجب می­ شوند آب باران در خاک نفوذ کند و در سفره­‌های زیرزمینی ذخیره شود.

معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مرکزی خاطرنشان کرد: انجام عملیات آبخیزداری علاوه بر افزایش آب چشمه­‌ها، قنوات و چاه­ ها نقش مهمی در کاهش شوری آب­‌های زیرزمینی و کاهش فرسایش خاک به همراه دارد.

عظیمی کنترل فرسایش و تقویت پوشش گیاهی را از دیگر مزایای انجام عملیات آبخیزداری عنوان کرد و افزود: عملیات آبخیزداری افزایش حاصلخیزی، حفظ رطوبت خاک و افزایش محصولات کشاورزی را به همراه داشته شده و با انجام عملیات آبخیزداری می­‌توان از ورود سالیانه ۲۵۰ میلیون مترمکعب رسوب به مخازن سدها جلوگیری کرد.

استان مرکزی با ۲۹ هزار و ۵۳۰ کیلومتر مربع وسعت، حدود یک و ۸۲ صدم درصد از مساحت کشور را به خود اختصاص داده که ۷۰ درصد آن را عرصه های منابع طبیعی تشکیل می دهند.