به گزارش خبرنگار ایرنا، حسین کاووسی روز شنبه در نشست ستاد هماهنگی برگزاری همایش بینالمللی عمان سامانی افزود: برای هرچه بهتر برگزار شدن این همایش علمی و فرهنگی تمامی دستگاههای اجرایی مرتبط در حال تلاش هستند تا مقدمات این برنامه به خوبی فراهم شود.
وی با اشاره به حضور ادیبان، شاعران و علمای ملی و بینالمللی در همایش بزرگداشت عمان سامانی تصریح کرد: امید میرود با توجه به همزمانی برگزاری این همایش با دهه نخست محرم، گامی مهمی در راستای معرفی عمان سامانی به عنوان یکی از چهرهها و مفاخر ادبی استان برداشته شود.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شهرکرد نیز در ادامه گفت: برگزاری همایش بینالمللی میرزا نورالله عمان سامانی در سه بخش پیشبینی شده است.
عزیزالله مولوی با بیان اینکه آیین افتتاحیه این همایش ۱۲ مرداد با حضور شاعران و ادبیان استانی و ملی در شهر سامان زادگاه عمان برگزار خواهد شد، از اجرای نشست علمی پژوهشی عمانشناسی و آیین اختتامیه همایش در فرهنگسرای شهرکرد به عنوان دیگر بخشهای اصلی این همایش نام برد.
وی همچنین به تدارک برنامههای جنبی با هدف معرفی چهره علمی، عرفانی و ادبی عمان سامانی در مدت برگزاری همایش نکوداشت این شاعر بهنام چهارمحال و بختیاری اشاره کرد.
به گزارش ایرنا، میرزا نورﷲ بن میرزا عبدﷲ بن عبدالوهاب چهارمحالی اصفهانی ملقب به تاج الشعراء مشهور به عمان سامانی از شاعران معروف شهر سامان در استان چهارمحال و بختیاری است.
وی از شاعران صاحبنام و پرآوازه سالهای ۱۲۵۸ تا ۱۳۲۲ قمری به شمار میرود که نیاکان او همه از دری سرایان، پارسیگویان و آذری سرایان اعصار خود بودهاند، پدرش میرزا عبدالله متخلص به «ذره» مؤلف «جامع الانساب» و جدش میرزا عبدالوهاب سامانی متخلص به«قطره» و عمویش میرزا لطفالله متخلص به «دریا» همگی از شاعران عهد ناصری بودند که در دانشهای دیگر نیز دستی داشتند.
از آثار عمان سامانی میتوان به گنجینة الاسرار و مخزن الدرّر اشاره کرد که گنجینة الاسرار به گفته بسیاری از صاحبنظران، شاهکار عمان در ادبیات فارسی است.