به گزارش خبرنگار ایرنا، روح الله محبوبی عصر شنبه در نشست مشترک با فرماندار تکاب و مدیران مجتمع معادن و صنایع معدنی طلای زرشوران با تاکید بر اینکه کل کشور و منطقه باید از این ظرفیت بزرگ بهره مند شوند، افزود: کارخانه طلا زرشوران یک سرمایه ملی است و بی توجهی به آن خیانت به نسل فعلی و آیندگان محسوب می شود.
وی اظهارکرد: معدن و کارخانه طلا زرشوران تکاب یک ظرفیت بزرگ اقتصادی و سرمایه ای برای آینده کشور است که مورد توجه افکار عمومی و مسوولان استانی قرار گرفته و نباید حیف و میل شود.
مدیرکل سازمان بازرسی آذربایجان غربی با بیان اینکه روند پیشرفت احداث سد باطله و فاز توسعه کارخانه زرشوران تکاب مطلوب است، ادامه داد: مدیران این مجموعه بزرگ تولیدی و اقتصادی در راستای محرومیت زدایی از منطقه تلاش کنند و در زمینه راهنمایی و مشاوره جهت بهبود عملکردها، سازمان بازرسی را نقطه اتکا خود بدانند.
محبوبی اضافه کرد: سازمان بازرسی آذربایجان غربی در زمینه تحقق حقوق عامه و رسیدن به اهداف قانونی به مدیران مجموعه طلا زرشوران تکاب کمک می کند.
وی تاکید کرد: سازمان بازرسی آذربایجان غربی علاوه بر اجرای فعالیت های مصوب سازمان بازرسی کل کشور، برنامه مدونی برای حُسن اجرای امور و پیشگیری از تخلف در استان دارد و بر همین اساس اجرای مصوبات اقتصاد مقاومتی و مصوبات سفر استاندار آذربایجان غربی به شهرستان ها از جمله تکاب را پیگیری می کند.
بخش خصوصی آماده سرمایه گذاری در کارخانه طلا زرشوران است
فرماندار تکاب نیز در این نشست با تاکید بر ضرورت جذب سرمایه گذاری در کارخانه طلا زرشوران گفت: بخش خصوصی آماده سرمایه گذاری در این مجموعه معدنی و صنعتی است و با توجه به حجم زیاد دپوی کانسنگ طلا سرمایه گذاران بخش خصوصی اعلام آمادگی کردند در صورت تامین خاک و مواد اولیه نسبت به احداث کارخانه استحصال در داخل یا بیرون از مجموعه اقدام کنند.
اسماعیل حیدری آزاد با بیان اینکه مجموعه طلا زرشوران باید اجاره فعالیت بخش خصوصی را جهت توسعه کارخانه بدهد، افزود: با پیگیری هایی که انجام دادیم چند سرمایه گذار بخش خصوصی آماده فعالیت تولیدی در زرشوران هستند و در صورت تضمین های کافی از سوی کارخانه زرشوران نسبت به تامین مواد اولیه و کانسنگ طلا، قصد سرمایه گذاری و فعالیت طولانی مدت در این مجموعه را دارند که حضور آنان در زرشوران می تواند جلوتر از فاز توسعه نیز راه اندازی شود.
وی با بیان اینکه در صورت موافقت کارخانه زرشوران، بخش خصوصی می تواند در داخل همین مجموعه واحدهای استحصال دیگری احداث کند، ادامه داد: راه اندازی فاز توسعه کارخانه طلا زرشوران چند سالی است که مطرح شده و در چند دوره مدیریت گذشته این مجموعه اقدام اساسی در این زمینه انجام نشده و اکنون مردم منتظر تعیین تکلیف و راه اندازی فاز توسعه این کارخانه هستند.
فرماندار تکاب با بیان اینکه کارخانه طلای زرشوران از فرصت سرمایه گذاری بخش خصوصی برای توسعه این مجموعه جهت افزایش تولید و ایجاد اشتغال استفاده کند، اظهارکرد: راه اندازی فاز توسعه کارخانه طلا زرشوران نیازمند ۳۰ هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری است و قرارداد پیمانکار قبلی فاز توسعه که سال ها قبل منعقد شده بود لغو شده و درحال حاضر برای اجرای این طرح به دنبال سرمایه گذار جدید هستیم تا بتوان با فعالیت آن گامی در راستای ایجاد اشتغال در شهرستان برداشت.
حیدری آزاد با تاکید بر اینکه اکنون کارخانه زرشوران برای اجرای هر طرحی نیازمند تصمیم سازمان ایمیدرو است، اضافه کرد: امیدواریم سازمان بازرسی آذربایجان غربی زمینه ای فراهم کند تا جهت تسهیل امور مجموعه، اختیارات بیشتری به هیات مدیره کارخانه طلای زرشوران در زمینه تصمیم گیری درخصوص راه اندازی فاز توسعه و حضور سرمایه گذاران بخش خصوصی واگذار شود.
وی یادآورشد: کارخانه طلای زرشوران باید احداث سد باطله، راه اندازی فاز توسعه را تسریع و دغدغه های اجتماعی موجود در تکاب را رفع کند و با توجه به نیاز و محرومیت شهرستان و تولید ۳۸ درصد طلای کشور در تکاب، خدمات بیشتر و پایدارتری به منطقه ارائه کند.
مدیرکل سازمان بازرسی آذربایجان غربی عصر شنبه به همراه فرماندار تکاب و هیاتی از مدیران و کارشناسان استانی از معادن و کارخانه های طلا زرشوران و آقدره این شهرستان بازدید کرد.
کارخانه استحصال و تولید طلا زرشوران تکاب با ظرفیت اسمی سالانه ۳ میلیون تُن شمش در سال ۱۳۹۳ افتتاح شد و اکنون بیش از هزار و ۲۰۰ نفر در ۲ بخش معادن و کارخانه این مجموعه مشغول به کار هستند.