با عبور از موج ششم و پس از مدتی آرامش، بار دیگر ویروس کرونا ، همهگیری خود را آغاز کرد و پس از روزهای خوب صفر و تک رقمی آمار جانباختگان کرونا با افزایش بیماران کووید ۱۹ نقشه کرونایی کشور در حال عبور از رنگ آبی و نزدیک به قرمز شدن است.
براساس اعلام مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اکنون ۱۲۰ شهرستان در وضعیت قرمز، ۱۱۲ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۱۶۶ شهرستان در وضعیت زرد و ۵۰ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.
به گفته رییس دانشگاه علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی اراک گفت: ۳۱۱ بیمار جدید کووید ۱۹ بر اساس آخرین یافتههای آزمایشگاهی طی ۳۸ ساعت گذشته در استان مرکزی شناسایی شد و از این شمار ۵۰ نفر از بیماران جدید شناسایی شده برای پیگیری امور تخصصی درمانی در بیمارستانها بستری شدند.
دکتر محمد جمالیان بیان کرد: ۲۶۱ نفر از این افراد نیز خدمات درمانی سرپایی دریافت کرده و باید تا زمان منفی شدن جواب آزمایش و درمان نهایی در منزل قرنطینه باشند.
رییس دانشکده علوم پزشکی خمین گفت: از ابتدای شیوع ویروس کرونا تاکنون، ۱۴ هزار و ۶۴۱ آزمایش تشخیص کووید ۱۹ در این شهرستان انجام شده است.
دکتر مجتبی دیده دار تصریح کرد: از مجموع این آزمایشها، پنج هزار و ۲۷۳ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در شهرستان شناسایی که پنج هزار و ۲۹ نفر بهبود یافتند یا از بیمارستان ترخیص شدند.
وی افزود: از ابتدای شیوع کرونا تاکنون ۲۱۱ بیمار کووید ۱۹ در خمین جان خود را از دست دادهاند.
رییس دانشکده علوم پزشکی خمین گفت: ۲۱۶ هزار و ۴۱۳ دُز واکسن کرونا از آغاز طرح واکسیناسیون عمومی کووید ۱۹ تاکنون در سه نوبت در این شهرستان تزریق شده است.
وی افزود: این میزان واکسن در خمین شامل ۸۹ هزار و ۷۰۶ دُز نوبت اول، ۸۱ هزار و ۹۲۹ دُز نوبت دوم و ۴۴ هزار و ۱۳۰ دُز نوبت سوم است که برای گروههای هدف تزریق شده است.
دیده دار با اشاره به قرار گرفتن خمین در وضعیت قرمز کرونا از شهروندان خواست هرچه سریعتر نسبت به تکمیل دُزهای واکسن خود به ویژه دُز سوم اقدام کنند.
رییس دانشکده علوم پزشکی خمین با اشاره به شیوع پیک هفتم کرونا بر انجام واکسیناسیون و رعایت شیوهنامههای بهداشتی در سطح جامعه تاکید کرد.
دیده دار توضیح داد: اگرچه تزریق واکسن به طور ۱۰۰ درصد از ابتلا به بیماری جلوگیری نمیکند ولی بدون شک ابتلا به موارد شدید بیماری، میزان بستری و مرگ و میر را کاهش میدهد.
وی تمامی واکسنهای موجود در مراکز بهداشتی، خانههای بهداشت، پایگاههای سلامت را موثر و مورد تایید وزارت بهداشت عنوان کرد و گفت: تزریق واکسن در زمان ابتلا توصیه نمیشود و افرادی که به تازگی مبتلا شدهاند باید چهار تا ۶ هفته بعد از ابتلا، واکسن یادآور را تزریق کنند.
رییس دانشکده علوم پزشکی خمین بیان کرد: شهروندان باید ضمن رعایت فاصلهگذاری اجتماعی در فضاهای سرپوشیده، تا حد امکان از دست دادن هم خودداری کنند.
دیدهدار با بیان اینکه سویه غالب (BA۵) در ۸۰ درصد موارد نسبت به سویه قبلی میزان سرایت بالاتری دارد، گفت: اگرچه تا کنون موارد مرگ و میر کمتری گزارش شده ولی میتواند با افزایش تعداد مبتلایان به ویژه در افراد پرخطر باعث مرگ و میر شود.
وی خاطرنشان کرد: نسبت قابل توجهی از جمعیت شهرستان بیش از چهارماه از آخرین تزریق واکسن آنها می گذرد لذا اکثر جمعیت نسبت به بیماری کووید ۱۹حساس هستند که باتوجه به تجربه سالهای گذشته درخصوص موج طولانی و شدید تر کووید در فصل گرما این هشدار به ما می دهد که احتمال شروع موجود جدید خارج از انتظار نیست به همین علت کماکان استفاده از ماسک مخصوصا درتمامی اماکن سربسته و تزریق دُز چهارم از اهمیت بسیاری برخورداراست.
سرپرست معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی خمین خمین گفت: افراد بالای ۱۸ سال که ۶ ماه از نوبت قبلی واکسنشان گذشته است جهت دریافت دُز چهارم واکسن به پایگاه های واکسیناسیون دانشکده علوم پزشکی خمین مراجعه کنند.
دکتر معصومه رضایی منش بیان کرد: آن دسته از افرادی که نوبت دوم و سوم واکسن خود را تکمیل نکرده اند در اسرع وقت به مراکز واکسیناسیون مراجعه کنند.
وی عنوان کرد: جهت دسترسی آسان همشهریان محترم به واکسن کرونا در تمامی خانه های بهداشت روستاها و پایگاههای سلامت در سطح شهر انواع واکسنهای کرونا موجود میباشد.
رضایی منش گفت: نکته قابل توجه این است که همشهریان میتوانند بدون توجه به اینکه در سه نوبت قبل چه نوع واکسنی دریافت نمودهاند هر یک از واکسن های موجود را انتخاب و تزریق نمایند.
مدیر شبکه بهداشت و درمان دلیجان گفت: در نیمه دوم تیر ماه موارد بستری مبتلایان به کرونا در دلیجان افزایش یافت و هم اکنون ۶ بیمار در بیمارستان امام صادق (ع) این شهرستان بستری هستند.
عبدالرحیم فردوسی بیان کرد: یکی از بیماران مبتلا به کرونا در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان این شهرستان تحت مراقبت است.
وی افزود: با افزایش موارد ابتلا به کرونا روزانه پنج آزمایش مثبت کرونا در این شهرستان ثبت میشود.
فردوسی خاطر نشان کرد: مردم نسبت به تکمیل فرایند واکسیناسیون خود اهتمام ورزند و رعایت پروتکل های بهداشتی و زدن ماسک را الویت فعالیت های اجتماعی خود قرار دهند.
مدیر شبکه بهداشت و درمان دلیجان گفت: با توجه به برگزاری جلسات هیاتهای مذهبی در ایام عزاداری حضرت سیدالشهدا(ع)، رعایت شیوهنامههای بهداشتی توسط عزاداران حسینی و لزوم برگزاری مراسم در فضای باز ضروری است.
مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان محلات گفت: با توجه تغییر وضعیت کرونایی شهرستان محلات از زرد به قرمز کلیه شیوه نامههای بهداشتی خصوصاً استفاده از ماسک در ادارات و بانکها توسط کارکنان و مراجعین الزامی است.
دکتر مرضیه ولی تاکید کرد: کلیه ادارات و بانکها بویژه مراکز بهداشتی و درمانی از ارائه خدمات به افراد بدون ماسک جداً خودداری کنند.
وی بیان کرد: متاسفانه در هفته گذشته تعداد تست های کرونایی افزایش یافته و از ۷۰ تست پی سی آر و رپید تعداد ۵۳ مورد(۷۶%) مثبت گزارش شده، که اکثر درگیری به صورت خانوادگی است.
دکتر ولی در ادامه خاطرنشان کرد: در سویه های جدید بیماری کرونا نیز رعایت پروتکل های بهداشتی، شستن دستها، استفاده از ماسک، اجتناب از حضور در فضاهای مسقف و پر ازدحام و به ویژه تهویه مناسب و کافی و خصوصا تزریق واکسن یادآور افراد ۱۸ سال به بالا میتواند در کنترل و پیشگیری بیماری موثر باشد.
مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان محلات گفت: واکسیناسیون مراکز قمربنی هاشم نیم ور، مددجویان زندان و کمپ از برنامه های تیم سیار مرکز بهداشت خواهد بود.
دکتر ولی افزود: برگزاری جلسه با هیات مذهبی و هیات امنای مساجد جهت برگزاری مراسم محرم و تاکید بر رعایت پروتکل های بهداشتی توسط عزارادان و حدالمقدور برگزاری مراسم عزاداری در فضای باز در اسرع وقت برگزار خواهد شد.
متخصص طب اورژانس از بازدید ادارات و بانک ها توسط واحد بهداشت حرفه ای و تشدید بازرسی از صنوف شهرستان خبر داد و افزود: با توجه به وضعیت قرمز کرونایی کلیه شیوه نامههای بهداشتی باید توسط همگان رعایت شود و در صورت تخلف طبق قانون برخورد خواهد شد.
دکتر ولی گفت: تست کرونا در مرکز خدمات سلامت شماره یک شهری و مرکز بهداشتی درمانی نیم ور هر روز صبح تا ساعت ۱۱:۳۰ انجام میشود و تشخیص این تست فقط توسط پزشک مستقر در این دو مرکز خواهد بود.