اراک - ایرنا - مدیرکل انتقال خون استان مرکزی گفت: ۱۵ هزار و ۴۹۹ نفر امسال به مراکز و پایگاه‌های انتقال خون استان مراجعه کردند که از این تعداد ۱۲ هزار و ۷۵۲ نفر شرایط اهدای خون داشتند.

دکتر ریتا ظهیری روز یکشنبه به مناسبت ۹ مرداد روز اهدای خون در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ،افزود: از ۱۲ هزار و ۷۵۲ اهدا کننده تنها ۷۷۵ نفر زن بودند که باید فرهنگ سازی اهدای خون در استان در بین زنان تقویت شود.

وی اظهار داشت: از ۱۰۰ درصد اهدای خون فقط ۶ درصد بانوان اهدا کننده خون هستند که رقم ناچیزی است و نیز اهدای خون در بین جوانان با ۲۵ سال فقط ۷ درصد را شامل می شود که با توجه به افزایش سن اهداکنندگان خون و خارج شدن از چرخه اهدای مستمر باید قشر جوان برای اهدای خون مستمر جذب شوند.

دکتر ظهیری افزود: ۳۳ هزار و ۱۴۰ واحد فرآورده خونی نیز امسال بین بیمارستان‌های استان برای استفاده بیماران توزیع شده است.

مدیرکل انتقال خون استان مرکزی با تاکید بر ضعیف بودن زیرساخت‌های انتقال خون در استان گفت: این استان تنها ۲ پایگاه انتقال خون در اراک و ساوه دارد که با توجه به توسعه و ساخت بیمارستان‌های ولیعصر اراک، ساوه و خمین، ضروری است پایگاه‌های انتقال خون و سایر مجموعه‌های مورد نیاز انتقال خون در استان همزمان با توسعه تخت‌های بستری توسعه یابد.

دکتر ظهیری با بیان اینکه، اکنون ذخیره خونی استان در وضعیت سبز قرار دارد و برای ۱۰ روز این ذخیره تامین شده است، اظهار داشت: در وضعیت سبز به علت افزایش مسافرت و حوادث جاده‌ای، افزایش عمل‌های جراحی در تابستان و موج هفتم کرونا ضرروت تامین خون را دوچندان می‌کند.

وی با بیان اینکه، میزان اهدای خون در استان مرکزی نسبت به کشور مطلوب است، اظهار داشت: میانگین اهدای خون در کشور ۲۴ نفر به ازای یک هزار نفر است و در استان ۲۷ نفر به ازای یک هزار نفر ثبت شده است.

مدیرکل انتقال خون استان مرکزی گفت: ۵۵ درصد از اهداکنندگان خون استان مستمر هستند که حداقل سالی دوبار در این امر مهم مشارکت دارند.

دکتر ظهیری افزود: در بروز حوادث جدی و بحرانی که امکان بررسی خونی وجود ندارد از گروه خونی منفی استفاده می‌شود که این شرایط موجب خواهد شد ذخیره خون منفی کاهش یابد بنابراین باید ذخیره خونی منفی همیشه تامین شود.

سازمان انتقال خون ایران در سال ۱۳۵۳ تاسیس شد و با این مهم انتقال خون در ایران قانونمند و از پراکنده کاری در این زمنیه جلوگیری شد.

درحال حاضر سازمان انتقال خون در ایران بالاترین و تنها مرجع تصمیم‌گیری در زمینه تامین و توزیع خون و فرآورده‌های خونی سالم در کشور است.