قشم - ایرنا - فرماندار شهرستان قشم گفت: خبرنگاران طلایه داران خط مقدم اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی جامعه و سرداران و سربازان جبهه فرهنگی و رسانه ای هستند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد محمدحسینی‌ در آیین تقدیر از خبرنگاران شهرستان قشم با تسلیت فرا رسیدن ماه محرم و ایام عزاداری و سوگواری سرور و سالار شهیدان دشت کربلا حضرت ابا عبدالله الحسین علیه السلام و یاران با وفایش اظهار داشت: خبرنگاران چشم بینا، گوش شنوا و زبان گویای جامعه در بیان دغدغه ها، مصائب و مشکلات هستند که می توانند زمینه بهبود شرایط و تغییر را فراهم آورند.

وی گفت: از آنجاییکه ما خبرنگاران را به این ویژگی ها ممتاز و برجسته می شناسیم، خبرنگاران و اصحاب رسانه باید مراقبت های لازم را در تهیه و انتشار اخبار داشته باشند تا خوراک رسانه‌ای که به جامعه و افکار عمومی ارایه می‌کنند از هر گونه ناپاکی به دور باشد.

فرماندار قشم توضیح داد: بزرگ خبرنگار واقعه کربلا حضرت زینب کبری (س) و حضرت امام سجاد(ع) هستند که با روایت دقیق حقایق از تحریف و فراموشی نهضت عاشورا جلوگیری کردند.

محمد حسینی اضافه کرد: نگاه ما به رسانه به عنوان یک بستر است و نه ابزاری که هر کس بتواند با هر مدلی که می‌خواهد از آن بهره گیری کند.

وی اعلام کرد: در حوزه حمایتی از اصحاب رسانه در شهرستان قشم از هیچ کوششی دریغ نخواهیم داشت و به عنوان رییس شورای تامین این شهرستان با تمام توان کمک کار رسانه‌ها خواهیم بود.

در این آیین رسمی و صمیمی از ۳۰ نفر از خبرنگاران، پیشکسوتان رسانه و فعالان فضای مجازی که پیرامون بازنشر اخبار و انتقال مطالب از طریق شبکه های مجازی در نگین خلیج فارس فعالیت خبری و رسانه ای می کنند، تقدیر شد.

۱۷ مرداد به مناسبت سالگرد شهادت «محمود صارمی» خبرنگار سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) به دست عوامل طالبان در مزار شریف افغانستان «روز خبرنگار» نام گرفته است اما مراسم گرامیداشت این روز امسال به همت فرمانداری شهرستان قشم به دلیل تقارن این مناسبت با عاشورای حسینی، زودتر برگزار شد.

نگاهی به زندگینامه شهید محمود صارمی

شهید «محمود صارمی» سال ۱۳۴۷ در شهرستان بروجرد استان لرستان متولد شد.

وی پس از اخذ دیپلم در سال ۱۳۶۷ و شرکت در کنکور سراسری و پذیرفته شدن در رشته «جغرافیا» دانشگاه به تهران مهاجرت کرد و دوران تحصیل در مقطع کارشناسی، خود را در سخت‌ترین شرایط زندگی، با کار کردن جهت امرار و معاش تامین هزینه‌های تحصیل طی کرد.

شهید صارمی همراه با تحصیل به دلیل علاقه شدیدی که به ورزش «کاراته» داشت، در مدت کوتاهی با گذراندن دوره‌های مختلف این رشته موفق به کسب کمربند مشکی و کارت مربیگری این رشته شد و در مسابقات مختلف شهرستانی و استانی شرکت می‌کرد که موفقیت‌هایی را نیز در این زمینه به دست آورد.

اعزام به جبهه‌های حق علیه باطل

«محمود» در حالی که مشغول به تحصیل در دانشگاه بود، نتوانست نسبت به تجاوز دشمن به خاک سرزمین‌مان بی‌تفاوت باشد و مانند سایر جوانان ایران زمین عزمش را برای مقابله با دشمن بعثی جزم کرد و از طریق بسیج دانشجویی دانشگاه تهران به جبهه‌های «کردستان»، «حلبچه» و جنوب «خرمشهر» اعزام شد.

وی ۱۷ ماه در این جبهه‌ها در کنار سایر رزمندگان اسلام به دفاع از کیان و تمامیت ارضی کشور پرداخت و پس از بازگشت از جبهه ضمن ادامه تحصیل در سال ۷۰ به استخدام ایرنا درآمد و سپس در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه شهید بهشتی پذیرفته شد.

جذب شهید محمود صارمی در ایرنا 

شهید محمود صارمی در سال ۱۳۷۰ جذب سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) شد و بعد از پنج سال تلاش و فعالیت، به خارج از کشور اعزام و مسوولیت دفتر خبرگزاری جمهوری اسلامی را در مزار شریف بر عهده گرفت.  

شهید صارمی ۲ سال به عنوان خبرنگار در افغانستان فعالیت کرد و در نهایت به شهادت رسید.

مسوولیت پذیری و متعهد بودن شهید صارمی به اندازه ای بود که وقتی شهر مزار شریف توسط طالبان سقوط کرده و خود محل استقرار ایشان در معرض خطر بود لحظه ای دست از رسالت خود بر نداشته و آخرین خبر وی برای ایرنا به شرح زیر است: «مزار شریف سقوط کرد»

مزار شریف سقوط کرد 

آخرین پیام مخابره شده از شهید محمود صارمی: «مزار شریف سقوط کرد. هفدهم مرداد ماه ۱۳۷۷، اینجا محل کنسولگری ایران در مزار شریف است، من محمود صارمی خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی ایران هستم، گروه طالبان چند ساعت پیش وارد مزار شریف شدند. خبر فوری، فوری. مزار شریف به دست طالبان سقوط کرد، عده‌ای از افراد طالبان در محوطه کنسولگری دیده می‌شوند به من بگویید که چه وظیفه‌ای»

محمود خبرنگار شجاعی که بارها مورد سود قصد و اذیت و آزار قرار گرفته بود بعد از این خبر به دست افرادی متحجر به نام طالبان به آسمان‌ها پرواز کرد و این خبر خود باعث شد تا دنیا از جنایت طالبان در افغانستان مطلع شود و این چنین بود که مظلومیت خبرنگاران در حین انجام کار برهمگان آشکار شد.

محمود به همراه هشت دیپلمات ایرانی تنها به جرم نشر حقایق در کنسولگری ایران در مزار شریف افغانستان  از سوی گروه بی ریشه و متحجر طالبان مورد حمله قرار گرفتند و پس از رگبار گلوله در گوری دسته جمعی دفن شدند تا هرگز شناسایی نشوند.

بعد از ۱۷ مرداد ۱۳۷۷ و بی خبری ایران از خبرنگار ایرانی و دیپلمات ها وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران اقدامات لازم را برای جستجوی این عزیزان به کار گرفت و بعد از گذشت بیش از ۲۰روز مشخص شد که این جوانان سرافراز ایرانی بی گناه و مظلومانه شهید شده اند.

عمق فاجعه به حدی بود که سه روز عزای عمومی از سوی رهبر فرزانه انقلاب اعلام، روسای جمهور بیش از ۱۸۰ کشور جهان ضمن محکومیت این اقدام برای ایران اسلامی پیام تسلیت فرستادند و تمثال شهید صارمی تا مدت های طولانی به پاس رشادت، جسارت و سخت کوشی شهید صارمی در مقابل سازمان ملل نصب شد.