به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد قهرمانی روز یکشنبه در نشست با معاونان آموزشی آموزش و پرورش شهرستانها و مناطق استان بوشهر اظهار کرد: در پنج سال گذشته بجز سال تحصیلی ۱۳۹۹- ۱۴۰۰، شمار دانشآموزان بازمانده از تحصیل دوره ابتدایی در این استان کاهش یافته است.
وی با بیان اینکه نرخ بازماندگی از تحصیل در استان بوشهر کمتر از میانگین کشوری است، تاکید کرد: برای ریشهکنی بازماندگی از تحصیل، مشارکت دستگاههای مختلف اجرایی ضروری است.
قهرمانی ادامه داد: میانگین کشوری ترک تحصیل دوره ابتدایی تا سال تحصیلی گذشته ۰/۹۵ بوده، این درحالی است که استان بوشهر با میانگین ۵۴/. در جایگاه سوم کشوری قرار دارد.
وی یادآور شد: میانگین کشوری پوشش پایه اول ابتدایی ۹۵.۰۳ اعلام شده و این آمار در استان بوشهر ۹۷.۴۵ درصد است.
رئیس اداره برنامه ریزی و نظارت معاونت آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش گفت: با وجود اینکه به دلیل شرایط کرونایی، جذب نوآموز در مراکز پیش دبستانی در سال تحصیلی۱۴۰۰-۱۳۹۹ کاهش یافته بود اما با حضوری شدن آموزشها، انتظار میرود این آمار در سال تحصیلی آینده، افزایش یابد.
قهرمانی یادآور شد: دانشآموزانی که در پیش دبستانی آموزش میبینند، در مدرسه مهارتهای آموزشی را راحتتر فرا میگیرند و احتمال تکرار پایه برای آنها کمتر است.
وی اظهار کرد: استان بوشهر ۴.۳۸ درصد در تکرار پایه دوره ابتدایی از میانگین کشوری بالاتر است که باید در این زمینه برنامهریزی لازم انجام شود.
قهرمانی اضافه کرد: ۶ هزار و ۱۷۱ دانش آموز اتباع خارجی معادل ۱.۶ درصد دانشآموزان اتباع سراسر کشور در استان بوشهر تحصیل میکنند.
وی گفت: با توجه به اینکه ۳۸ درصد آموزگاران دوره ابتدایی در این استان، کمتر از پنج سال سابقه دارند، توانمندسازی نیروهای آموزشی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
مدیرکل آموزش و پرورش استان بوشهر گفت: با تشکیل سازمان تعلیم و تربیت و سپرده شدن اداره پیش دبستانیها به دستگاه تعلیم و تربیت، رسالت حوزه آموزش ابتدایی به عنوان دوره پایه، مضاعف شده است.
علی موحدی اظهار کرد: باید با تعامل، همفکری، آسیب شناسی و برنامه ریزی، ضمن تقویت شاخصهای مثبت در دوره ابتدایی، نسبت به بهبود وضعیت آموزش ابتدایی در شاخصهای دارای ضعف همچون تکرار پایه اقدام کنیم.
وی تاکید کرد: در این راستا باید مدیرانی کارآمد، خلاق و باانگیزه منصوب شوند تا بتوانند برنامههای تحولی آموزشی و تربیتی در مدارس اجرا کنند.
موحدی با اشاره به برگزاری دوره جبران و تثبیت یادگیری در تابستان جاری عنوان کرد: مجاهدت آموزگاران هماستانی برای جبران افت تحصیلی ناشی از دوره کرونا در شرایط بد آب و هوایی ستودنی است.
وی تاکید کرد: باید برای بیان واقعیتها، موفقیتها و مشکلات آموزش و پرورش، در جهاد تبیین مشارکت همگانی داشته باشیم.
معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش استان بوشهر گفت: شکوفایی استعدادها، نوآوری در برنامهها، کاهش افت تحصیلی و افزایش مشارکت موثر اولیا در فرایند آموزش نیازمند مدیریت، برنامهریزی دقیق و رصد عملکردها است.
غلامحسین مهرانپور افزود: در استان بوشهر ۱۳۵ هزار و ۷۸۰ دانشآموز دوره ابتدایی در یکهزار و ۳۶ واحد آموزشی و پنج هزار و ۹۹۳ کلاس درسی تحصیل میکنند.