تهران- ایرنا- مدیر صدور مجوز حرفه‌ای فدراسیون فوتبال با بیان اینکه همه تیم‌ها از فصل جدید باید برای مجوز حرفه‌ای درخواست بدهند گفت: کنفدراسیون فوتبال آسیا ۱۰۲ آیتم برای کمیته مجوز حرفه‌ای مدنظر داشت که به دلیل مدارک ناقص در ۸۵ مورد مردود و در نهایت این کمیته تعلیق شد.

به گزارش ایرنا، سال گذشته بود که عدم صدور مجوز حرفه‌ای دو باشگاه استقلال و پرسپولیس سبب شد این دو تیم با وجود کسب سهمیه، از لیگ قهرمانان آسیا کنار گذاشته شوند. علاوه بر این کنفدراسیون فوتبال آسیا اسفندماه سال گذشته فعالیت بخش صدور مجوز حرفه‌ای فدراسیون‌ فوتبال ایران را هم تا رفع کامل نواقص و اصلاح موارد مورد نظر تا زمان به دست آوردن رضایت و موافقت AFC به حالت تعلیق درآورد.

در چنین شرایطی نگرانی‌ها درباره فرایند صدور مجوز حرفه‌ای که از الزمات کنفدراسیون فوتبال آسیا است، بالا گرفت، با این حال عدم برگزاری لیگ قهرمانان آسیا در سال جاری که به دلیل تطبیق دادن زمان برگزاری این مسابقات با لیگ قهرمانان اروپاست، سبب شده تا  فوتبال ایران فرصت بیشتری برای رفع تعلیق کمیته صدورمجوز حرفه‌ای و همچنین برطرف‌کردن نواقص باشگاه‌هایی که مجوز نگرفتند در اختیار داشته باشد.

تیم‌ها تا فرودین برای ارسال مدارک وقت دارند

مصطفی زارعی مدیر صدور مجوز حرفه‌ای فدراسیون فوتبال در گفتگو با ایرنا درباره آخرین اقدامات برای رفع تعلیق کمیته و همچنین جلسه با باشگاه‌ها برای صدور مجوز گفت: امسال لیگ قهرمانان نداریم و فصل بعد از شهریور سال آینده آغاز می‌شود و به همین دلیل کنفدراسیون فوتبال آسیا، زمان‌بندی صدور مجوز حرفه‌ای را تغییر داده است و از دی‌ماه یا بهمن‌ماه فرایند شروع می‌شود و تیم‌ها به احتمال زیاد تا اوایل فروردین‌ماه زمان دارند تا مدارک را ارسال کنند و پس از آن کمیته‌های تصمیم گیر با بررسی مدارک، رایشان را اعلام می‌کنند.

زارعی افرود: با توجه به این زمانبندی، اینکه برخی رسانه‌ها اعلام کرده‌اند لیگ برگزار نمی‌شود، صحت ندارد و فرایندهای صدور مجوز در هیچ کشور آسیایی آغاز نشده است.

از ۱۰۲ آیتم، در ۸۵ مورد فدراسیون فوتبال رد شد

 مدیر صدور مجوز حرفه‌ای فدراسیون فوتبال درباره چرایی تعلیق کمیته صدور مجوز حرفه‌ای گفت: بر اساس آئین‌نامه کیفیت صدور مجوز کنفدراسیون فوتبال آسیا، کمیته‌های مورد نظر باید در ۱۴ آیتم استانداردهای لازم را داشته باشند، الزمات مدیریتی، سیاستگذاری‌های صدور مجوز، ارتباطات خارجی صدور مجوز، آئین‌نامه و قوانین و مقررات صدور مجوز، ساختار تشکیلاتی صدور مجوز، محرمانگی، استقلال، کمیته های تصمیم گیر، فرایندهای صدور مجوز، فرایندهای تصمیم‌گیری، مدیریت اسناد، ارتباط با باشگاه‌ها برای صدور مجوز،جلسات سالانه و آنالیز داده‌ها و مدارک ارائه شده، ۱۴ بخشی هستند که  کنفدراسیون فوتبال آسیا در ۱۰۲ معیار، عملکرد فدراسیون فوتبال را در کمیته صدور مجوز حرفه‌ای را بررسی کرده است، متاسفانه علی‌رغم کارهای زیادی که انجام شده، جمع‌آوری اسناد و اطلاعات به خوبی انجام نشده بود و فدراسیون تنها در ۱۷ معیار تائیدیه گرفت و در ۸۵ معیار دیگر رد شد تا کمیته صدور مجوز حرفه‌ای تعلیق شود.

زارعی با بیان اینکه کار جمع‌آوری مدارک برای رفع نواقصی که سبب تعلیق شده است، آغاز شده، خاطر نشان کرد: در حال جمع‌آوری مدارک برای رفع ۸۵ موردی که کنفدراسیون فوتبال آسیا ایراد گرفته است، هستیم و سهیل مهدی و خانم شهریاری زحمات زیادی کشیده‌اند و تا پایان هفته همه اطلاعات را برای کنفدراسیون فوتبال آسیا ارسال می‌کنیم  و فرایند رفع تعلیق تا دو ماه طول می‌کشد. رفع تعلیق ابتدا در کمیته مسابقات انجام و پس از آن در هئیت رئیسه کنفدراسیون فوتبال آسیا به رای گذاشته می‌شود وهمان روندی که برای تعلیق طی شد برای رفع آن هم باید انجام شود.

یکی از دلایل تعلیق کمیته صدور مجوز حرفه‌ای مصاحبه‌های زیاد اعضای بود

وی با اشاره به اینکه مصاحبه‌های اعضای کمیته بدوی و استیناف درباره روند صدور مجوز حرفه‌ای یکی از ایرادات قابل تامل کنفدراسیون فوتبال آسیا بوده است، تصریح کرد: یکی از بخش‌هایی که کنفدراسیون فوتبال آسیا ایراد گرفته بود، فاکتور محرمانه بودن مباحث کمیته صدور مجوز بود. تمام تصمیمات کمیته صدور مجوز و بحث‌هایی که در کمیته بدوی و استیناف صدور مجوز می‌شود، باید محرمانه بماند و اعضای این کمیته‌ها باید این محرمانگی را رعایت کنند اما این اتفاق اما سال گذشته نیفتاد و مصاحبه‌های مختلفی از اعضای کمیته منتشر که مورد رصد کنفدراسیون فوتبال آسیا قرار گرفت، همچنین سایت فدراسیون، بخشی به نام صدور مجوز حرفه‌ای نداشت که این هم یکی از ایرادات AFC بود.

زارعی با با اشاره به اینکه جلسات صدور مجوز حرفه‌ای با سه تیمی که سال گذشته نتوانستند مجوز بگیرند، از هفته آینده آغاز می شود، افزود: اولین اولویت ما رفع تعلیق کمیته صدور مجوز حرفه‌ای بود که تا پایان هفته این کار به پایان می‌رسد. اولویت دوم ما جلسه با سه باشگاه استقلال، پرسپولیس و گل گهر است که سال گذشته نتوانستند مجوز حرفه‌ای بگیرند. جلسات مستمری از هفته آینده با این سه باشگاه برگزار می‌کنیم و با مرور دلایلی که سبب رد شدن آنها شده است، راهکارهایی که به آنها کمک می‌کند را ارائه می کنیم.

وی افزود: علاوه بر این در هر باشگاه باید ستاد مجوز حرفه‌ای تشکیل شود تا اتفاقات سال گذشته تکرار نشود.

همه تیم‌ها باید درخواست صدور مجوز حرفه‌ای بدهند

مدیر صدور مجوز حرفه‌ای فدراسیون فوتبال در پایان با بیان اینکه تغییر زمان صدور مجوز حرفه‌ای هم می تواند یک فرصت و هم یک چالش برای فوتبال ایران باشد، گفت: تا سال گذشته با پایان لیگ و جام حذفی، تیم‌های راه یافته به لیگ قهرمانان معرفی می‌شدند و این تیم‌ها درخواست صدور مجوز حرفه‌ای را می‌دادند.در زمان بندی جدید اینگونه نخواهد بود و با توجه به اینکه فرایند صدور مجوز در اواسط لیگ و در زمستان انجام می‌شود، تکلیف قهرمان لیگ و جام حذفی و تیم‌هایی که سهمیه گرفته‌اند مشخص نیست و به همین خاطر همه تیم‌ها باید برای صدور مجوز حرفه‌ای درخواست بدهند.

زارعی افرود: این در حالی بود که در سال گذشته تنها ۵ تیم درخواست صدور مجوز حرفه‌ای را داده بودند و ۱۱ تیم درخواستی نداشتند.