محمد عباسی روز یکشنبه در جلسه کارگروه تخصصی اجتماعی، فرهنگی، سلامت، زنان و خانواده قم، افزود: اگر برنامهریزی دستگاههای متولی بهصورت اصولی و بر اساس آمارها و معیارهای صحیح صورت گیرد، میتواند آسیبهای اجتماعی را کاهش دهد.
وی با اشاره به روند آسیبهای اجتماعی در کشور، اضافه کرد: علت شکلگیری آسیبهای اجتماعی متعدد است که برای مقابله با آن باید جدیتر و قویتر در میدان حضور داشته باشیم.
وی تصریح کرد: تقسیم کار مناسبی بین دستگاههای مسوول از جمله حوزه علمیه، سازمان تبلیغات اسلامی،فرهنگ و ارشاد اسلامی، نیروهای امنیتی و انتظامی و بخش درمان صورت گیرد تا وظایف هر نهاد بهدرستی مشخص شود.
عباسی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه آسیبهای اجتماعی بهمرور زمان شکل گرفته، کار در این حوزه از جنس مقطعی نیست، بلکه گذشت زمان میتواند کمک کند.
وی با تاکید بر ارائه برنامه اجرایی از سوی دستگاههای ذیربط، بیان کرد: برنامههایی که ارائه میشود باید با توجه به امکانات هر دستگاه و نقشی که نیروی انسانی آن دستگاه میتواند داشته باشد، تدوین شود.
به گفته وی، با توجه به اینکه بخشی از مسائل مرتبط با آسیبهای اجتماعی به سلامت روحی و روانی جامعه مربوط میشود، باید دستگاههای بهداشت و درمان نیز در میدان عمل حاضر باشند.
معاون وزیر کشور با اشاره به اینکه اعتماد و مشارکت جامعه از مولفه های سرمایه اجتماعی است، افزود: اعتماد مردم به مسوولان کاهش یافته که باید راهکارهایی برای تقویت این مساله ارائه شود.
وجود ۲۵۰ هزار تبعه غیرایرانی در قم
معاون سیاسی امنیتی اجتماعی استانداری قم نیز گفت: به دلیل وجود حرم مطهر حضرت معصومه(س) و مسجد جمکران ،قم شهری زیارتی با ظرفیتهای بسیار در حوزه جذب زائر است، بهطوری که سالانه ۲۰ میلیون زائر وارد قم میشوند.
احمد حاجیزاده افزود: آسیبهای اجتماعی به دلیل وجود سکونتگاههای غیررسمی در اطراف قم و مهاجرتهایی که صورت گرفته، در این شهر زیاد است.
وی اضافه کرد: در حال حاضر اطلاعات ۲۵۰ هزار اتباع غیرایرانی در قم ثبت شده است که البته آمار اتباع غیرمجاز در دسترس نیست؛ وجود اتباع برکت است، ولی باعث مسائل حاشیهای نیز میشود که باید حل شود.
در این جلسه دستگاههای فعال در حوزه فرهنگی اجتماعی و سلامت گزارشی از مشکلات و کمبودها و همچنین ظرفیتها ارائه کردند.