محمد راهی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: محصولاتی که از مناطق سیل زده تامین می شد به دلیل مسدود شدن راه ها و گل آلود بودن اراضی کشاورزی و عدم امکان برداشت محصول و خسارتها تا حدودی با خلل مواجه شده که با بهتر شدن وضعیت به روال سابق بر می گردد و کاهش قیمت ها را شاهد خواهیم بود.
وی با بیان اینکه افزایش قیمت بیشتر درزمینه گوجه فرنگی، سیب زمینی و هویج بوده و در سایر محصولات افزایش قیمت آنچنانی نیست، گفت: امید است با خشک شدن اراضی کشاورزی مناطق سیل زده و بهتر شدن راهها ارتباطی قیمتها کاهش یابد.
راهی اظهار داشت: سبزیجاتی که از سایر استانها به شهرستان گچساران وارد میشود نیز به واسطه سیل و بارندگی شدید تا حدودی با افزایش قیمت برخوردار بوده اما سایر سبزیجات تولیدی مربوط با شهرستان افزایش نداشته اند.
وی بیان کرد: ۶هزار و ۷۰۰ واحد صنفی در این شهرستان امسال مورد بازرسی قرار گرفت.
راهی ابراز کرد: تخلفات انجام شده به ارزش بیش از یک میلیارد و۴۰ میلیون ریال برآورد شده که اقدامات قانونی مناسب برای برخورد با واحدهای صنفی متخلف انجام گرفته است.
وی تصریح کرد: ۱۲۵ واحد صنفی متخلف امسال در راستای نظارت بر عملکرد و فعالیت های واحدهای صنفی عرضه کننده کالا و خدمات در این شهرستان شناسایی شد.
راهی اظهار داشت: درج نشدن قیمت، کم فروشی، گرانفروشی، عدم صدور فاکتور، تداخل صنفی و امتناع از عرضه کالا از جمله این تخلف ها بوده است.
وی ابراز کرد: امسال ۳۲۴ مورد گزارش مردمی از تخلفات اصناف این شهرستان از طریق مراجعه حضوری و ثبت در سامانه ۱۲۴ به این اتاق رسید که تمام آنها در کمترین زمان بررسی شد.
راهی بیان کرد: هم اکنون بیش از ۹ هزار واحد صنفی در این شهرستان عضو اتاق اصناف هستند که از این تعداد بیش از چهار هزارو ۷۲ واحد صنفی دارای پروانه کسب می باشند.
وی تصریح کرد: تاکنون بیش از ۲ هزارو ۸۴۰ واحد صنفی این شهرستان به دلیل مشکلات اقتصادی، پروانه کسب و کار خود را ابطال کرده و یا تعطیل کرده اند.
راهی ادامه داد: نیمی از این تعداد واحد های صنفی از زمان انتشار ویروس کرونا تاکنون تعطیل و اقدام به جمع آوری محل کسب خود کردند.
وی اظهار داشت: بیش از ۶۰ درصد از اصناف این شهرستان مستاجر که رکود بازار و انتشار ویروس کرونا موجب شده در تامین اجاره بها، مالیات، حق عضویت سالیانه و عوارض شهرداری دچار زحمت و چالش شوند و بسیاری از اصناف توان پرداخت حتی اجاره بها خود را نداشتند.
راهی ابراز کرد: بازرسان واحد صنفی این شهرستان روزانه در۲ نوبت صبح و عصر بر نحوه عملکرد اصناف فعالیت دارند.
وی ادامه داد: پس از شناسایی واحدهای متخلف در ابتدا به آنها تذکر و اخطار داده میشود اما چنانچه این مساله تکرار شود پس از تشکیل پرونده به تعزیرات حکومتی معرفی میشود.