تهران - ایرنا - یک شرکت دانش‌بنیان با تولید حسگرهای هوشمند دستگاه سرور، محصول دانش‌بنیان ایرانی را با قیمت ۳۰ تا ۴۰ میلیون تومان جایگزین نمونه ۲۰۰ میلیون توماتی وارداتی کرد.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، بهنام روح الایمان مدیر عامل شرکت دانش‌بنیان گل اندیشه تولید کننده این محصول با بیان اینکه توسعه اقتصادی، صنعتی و تولیدی کشور بدون بومی‌سازی تجهیزات و سخت‌افزارهای مدرن، مقدور نیست، گفت: بر این اساس، در این مجموعه پس از فارغ‌التحصیلی در رشته مهندسی کامپیوتر با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری، یک شرکت دانش‌بنیان تاسیس کردیم تا در این زمینه بر روی جبران کمبودها و کاستی‌های کشور متمرکز شویم.

وی افزود: سرورها یکی از بنیادی‌ترین، تجهیزات مورد نیاز برای توسعه زیرساخت دیتا و ارتباطی کشور هستند. این سرورها به ویژه مدل‌های خاص آن‌ها، همواره باید از نظر دما، رطوبت و سطح ولتاژ در شرایط ویژه‌ای نگهداری شوند.

کنترل عوامل تاثیرگذار محیطی در اتاق سرور

این شرکت دانش‌بنیان با تولید سنسورهای کنترلر مورد نیاز برای مدیریت، دما، رطوبت، ولتاژ و سایر شاخص‌های محیطی مرتبط با تجهیزات، سرور، در حال ایفای نقش در این چرخه فناورانه است. برخی اوقات ارتقای سرور و یا غفلت از شرایط محیطی می‌تواند به این تجهیزات گران قیمت آسیب‌های جدی وارد کند. همچنین تجهیزات معمولی مانند دماسنج‌ها نیز در چنین محیطی فاقد کارایی هستند.

شرکت دانش‌بنیان گل اندیشه، با تولید سنسورهای هوشمند امکان کنترل تمامی عوامل تاثیرگذار محیطی در اتاق سرور را از راه دور، فراهم کرده‌اند، برای مثال، مدیریت یا ادمین سرور می‌تواند از راه دور و با استفاده از گوشی تلفن همراه، شرایط را مورد بررسی و ارزیابی قرار دهد و تصمیم بگیرد که یک خنک کننده اضافی را روشن یا خاموش کند و یا تغییراتی در جریان ولتاژ برق ایجاد کند.

همچنین در صورت خرابی سیستم تهویه، ممکن است، خسارت مالی قابل توجهی به بار آید، این سیستم از این خسارت جلوگیری کرده و این نقیصه را به اطلاع کاربر می‌رساند.

حرکت به سوی خودکفایی سخت‌افزاری

پیش از این، نمونه خارجی این سنسورها با قیمتی در حدود ۲۰۰ میلیون تومان در بازار عرضه می‌شد. این مجموعه دانش‌بنیان نمونه مشابه داخلی را با قیمتی در حدود ۳۰ تا ۴۰ میلیون تومان ارایه کرده است.

در حال حاضر چندین شرکت دانش‌بنیان و خلاق در حوزه‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزاری بخش ارتباطات فعالیت می‌کنند. معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری از طریق فعال سازی ستادهای مختلف توسعه فناوری مانند ستاد فناوری‌های نرم و توسعه صنایع خلاق، توانسته است یک جهش کمی و کیفی در این بخش ایجاد کند.

همچنین علاوه بر خودکفایی در زمینه نرم‌افزاری، کشور در حال حرکت به سوی خودکفایی سخت‌افزاری در بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات است.