به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از اداره کل هواشناسی خوزستان محمد سبزه زاری بیان کرد: در بررسی نقشههای پیش یابی با توجه به تقویت مونسون و جریانات جنوبی بر روی خوزستان تا اواخر هفته جاری به ویژه امروز یکشنبه تا چهارشنبه همچنان تداوم افزایش رطوبت و وقوع شرجی در استان مورد انتظار است.
وی افزود: در بعدازظهرها نیز به دلیل بالا بودن ضرایب ناپایداری افزایش ابر، رگبار ، رعدوبرق ، احتمال ریزش تگرگ در مناطق مستعد وزش باد متوسط گاهی تندباد لحظهای، خیزش گرد و غبار محلی و همرفتی و سیلابی شدن مسیلها در سطح خوزستان به ویژه در مناطق شرقی، شمال شرقی، جنوب شرقی پیش بینی میشود.
سبزه زاری ادامه داد: شمال خلیج فارس نیز تا اواخر روز سهشنبه مواج و در برخی ساعات همراه با رگبار و رعد و برق خواهد بود.
مدیرکل هواشناسی خوزستان گفت: در ۲۴ ساعت گذشته شوش با ۴۴.۴ و دهدز با ۲۰.۷ درجه سانتیگراد به ترتیب بالاترین و پایین ترین دما را در خوزستان داشتند. حداکثر دمای اهواز در این مدت ۴۲.۹ و حداقل ۲۹.۳ درجه سانتیگراد ثبت شد.
بیشترین میزان بارش در خوزستان در ۲۴ ساعت گذشته در ایستگاه باران سنج سراک ایذه ۱۵۲ و قلعه تل باغملک ۸۹.۵ میلیمتر گزارش شد.
بر اساس این گزارش ساعتی پیش آغاز تشکیل یک سلول همرفتی در اندیکا، یک سلول در شمال حسینیه و دزفول و بر روی مرز لرستان، یک چند سلولی در شمال کویت و نزدیک آبادان اعلام شد.
اداره کل هواشناسی خوزستان، پیش از این با صدور هشدار سطح قرمز نسبت به نفوذ توده موسمی مونسون هند، اعلام کرد: تداوم، گسترش و تشدید فعالیت پدیدههای همرفتی و موسمی و مونسون بر روی استان از ظهر جمعه هفتم مرداد تا اواخر وقت روز یکشنبه نهم مرداد ۱۴۰۱ رگبار و رعد و برق و احتمال ریزش تگرگ و وزش باد شدید (به ویژه در ساعات بعدازظهر) و سیلابی شدن مسیلها به ویژه در مناطق شرقی، شمال شرقی و جنوب شرقی و خیزش گرد و غبار و احتمال وقوع توفان را در جلگه خوزستان موجب خواهد شد.
به گفته معاون فنی و هماهنگی بازسازی و بازتوانی سازمان مدیریت بحران کشور ۶۹ نفر در سیلابهای اخیر کشور (از اول تا نهم مرداد ) جان خود را از دست دادند.
نژاد جهانی با بیان اینکه ۲۴ استان کشور درگیر سیل و آب گرفتگی شد، افزود: استان تهران بیشترین تلفات انسانی را در این سیل داشته است و پس از آن استانهای کرمان، یزد، مازندران، مرکزی، سیستان و بلوچستان و لرستان قرار دارند.